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Registros recuperados : 102 | |
81. | | CARRIJO, K. de F.; NASCIMENTO, E. R. do; PEREIRA, V. L. de A; MORES, N.; KLEIN, C. S.; DOMINGUES, L. M.; TORTELLY, R. Diagnóstico da pneumonia enzoótica suína pela inspeção sanitária post-mortem: comparação com outros métodos de diagnóstico. Revista Brasileira de Medicina Veterinária, v. 36, n. 2, p. 188-194, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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82. | | ZANELLA, J. R. C.; SCHAEFER, R.; KLEIN, C. S.; SILVA, V. S.; PELLEGRIN, A. O.; LAGER, K.; VINCENT, A.; ZIMMERMAN, J.; FAABERG, K. Diagnostc, molecular characterization and patogenesis studies of infectious agents of economical importance for the brazilian swine production In: SIMPÓSIO EMBRAPA LABEX DE SANIDADE ANIMAL, 1, Campo Grande, MS, 2009. Anais.... Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, Labex-USA, CNPq, 2009. 1 CD-ROM Projeto/Plano de Ação: 16.00.30.004-00 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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83. | | CANTAO, M. E.; OLIVEIRA FILHO, J. X. de; KICH, J. D.; KLEIN, C. S.; ZANELLA, R.; MORES, M. A. Z.; REBELATTO, R.; MORES, N. Draft genome sequence of Pasteurella multocida strain 11246. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE AB3C; BRAZILIAN SYMPOSIUM ON BIOINFORMATICS, 2013, Recife. Abstract book... Recife: Brazilian Association for Bioinformatics and Computer Biology; Braziian Computer Society, 2013. Não paginado. X-meeting BSB 2013. Pôster. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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84. | | OLIVEIRA FILHO, J. X. de; BASSANI, J.; LAZAROTO, J.; MORES, M. A. Z.; REBELATTO, R.; KLEIN, C. S.; BARCELLOS, D. E. S. N. de; MORES, N. Different profiles of pathogenicity among eight isolates of P. multocida A on the experimental reproduction of pneumonia and pleuritis in pigs. In: INTERNATIONAL PIG VETERINARY SOCIETY CONGRESS, 23., Cancun. Proceedings... León, México: IPVS, 2014. p. 256 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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85. | | BRANDÃO, L. N. S.; PITCHENIM, L. C.; MARUYAMA, F. H.; CHITARRA, C. S.; SILVA, G. F. R. da; KLEIN, C. S.; NAKAZATO, L.; DUTRA, V. Padronização da técnica de nanopartícula de ouro não modificada (AuNPs) para detecção de Actinobacillus pleuropneumoniae em pulmões de suínos. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 7, p. 621-625, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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86. | | D'ÁVILA, A.; KICH, J. D.; ESTEVES, P. A.; BIESUS, L. L.; PISSETTI, C.; COLDEBELLA, A.; TRIQUES, N. J.; KLEIN, C. S. Padronização e validação de uma técnica de PCR com controle interno para detecção de Salmonella sp. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VETERINÁRIOS ESPECIALISTAS EM SUÍNOS, 14., 2009, Uberlândia. Anais... Uberlândia: Abraves, 2009. p. 357-358. 1 CD-ROM. Subprojeto: 02.06.60.400-02 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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87. | | SILVA, G. B. da; CARON, L.; MORES, N.; MORES, M. A. Z.; KLEIN, C. S.; REBELATTO, R.; BELLAVER, F. A. V. Produção de soro hiperimune para detecção de Pasteurella multocida. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 6.; SEMINÁRIO INTEGRADO DE PESQUISA E EXTENSÃO DA UnC, 2., 2012, Concórdia. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2012. p. 20. JINC. SIPEX. Projeto/Plano de Ação: 02.10.61.600-04. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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88. | | REBELATTO, R.; KLEIN, C. S.; BELLAVER, F. A. V.; LOCATELLI, C.; GAVA, D.; KUCHIISHI, S. S.; CARON, L.; SILVA, V. S. Isolados bacterianos provenientes de granjas de suínos e avaliação da sensibilidade a antimicrobianos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VETERINÁRIOS ESPECIALISTAS EM SUÍNOS, 15., 2011, Fortaleza. Anais de palestras e resumos. Fortaleza: Abraves, 2011. 1 CD-ROM. Projeto: 03.09.00.046. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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89. | | KUCHIISHI, S. S.; KICH, J. D.; RAMENZONI, M. L. F.; SPRICIGO, D.; KLEIN, C. S.; FÁVERO, M. B. B.; PIFFER, I. A. Sorotipos de Actinobacillus pleuropneumoniae isolados no Brasil de 1993 a 2006. Acta Scientiae Veterinariae, v.35, n1, p.79-82, 2007. Projeto n. 16.00.30001-16. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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90. | | PAGLIARINI, R. L.; MARCHIORO, S. B.; SIMIONATTO, S.; BRUM, C. B.; GALLI, V.; KLEIN, C. S.; REBELATTO, R.; DELLAGOSTIN, O. A. Utilização de proteínas transmembrana de Mycoplasma hyopneumoniae para sorodiagnóstico da pneumonia enzoótica suína. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 35., 2008, Gramado. Anais. Gramado: SMVZ, 2008. 5 p. Projeto/Plano de Ação: 03.07.51.700-03. Acesso em: 28 out. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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91. | | AMARAL, A. F.; REBELATTO, R.; KLEIN, C. S.; TAKEUTI, K. L.; OLIVEIRA FILHO, J. X. de; MORES, N.; CARDOSO, M. R. de I.; BARCELLOS, D. E. S. N. de. Antimicrobial susceptibility profile of historical and recent Brazilian pig isolates of Pasteurella multocida. Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 39, n. 2, p. 107-111, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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92. | | OLIVEIRA FILHO, J. X.; MORES, M. A. Z.; REBELATTO, R.; DALL AGNOL, A. M.; PLIÉSKI, C. L. do A.; KLEIN, C. S.; BARCELLOS, D. E. S. N. de; MORES, N. Pasteurella multocida type A as the primary agent of pneumonia and septicaemia in pigs. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 8, p. 716-724, ago. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais. |
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93. | | OLIVEIRA FILHO, J. X. de; MORES, M. A. Z.; REBELATTO, R.; KICH, J. D.; CANTAO, M. E.; KLEIN, C. S.; GUEDES, R. M. C.; COLDEBELLA, A.; BARCELLOS, D. E. S. N. de; MORES, N. Pathogenic variability among Pasteurella multocida type A isolates from Brazilian pig farms. BMC Veterinary Research, v. 14, n. 244, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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94. | | KLEIN, C. S.; REBELATTO, R.; MORES, N.; LOCATELLI, C.; BELLAVER, F. A. V.; MORES, M. A. Z.; GAVA, D.; SILVA, G. B.; KICH, J. D.; COLDEBELLA, A.; SILVA, V. S.; ZANELLA, J. R. C. Diagnostic methods to detect Mycoplasma hyopneumoniae in pig farms. In: SIMPÓSIO EMBRAPA LabEx EUA DE SANIDADE ANIMAL, 2., 2012, Brasília. Anais... Brasília: Embrapa Estudos e Capacitação, 2012. p. 72-73. Projeto/Plano de Ação: 03.09.00.046. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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95. | | FONSECA JÚNIOR, A. A.; NONAKA, C. K. V.; GUEDES, E. de O.; LOBATO, Z. I. P.; DIAS, A. S.; NASCIMENTO, J. A. F. B. do; KLEIN, C. S.; REIS, J. K. P. dos; HEINEMANN, M. B. Detecção de agentes associados com doenças respiratórias de suínos por PCR em tempo real. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, v. 16, n. 2, p. 300-307, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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96. | | ZANELLA, J. R. C.; SCHAEFER, R.; GAVA, D.; KLEIN, C. S.; CANTAO, M. E.; SILVA, V. S.; MORES, M. A. Z.; SILVA, M. C. da; MORES, N.; RECH, R. R.; CARON, L. Influenza A virus infection on swine in Brazil. O Biológico, São Paulo, v. 75, p. 32, 2013. Suplemento 2, ref. 30. Edição dos Resumos do 3 Encontro Nacional de Defesa Sanitária Animal, Foz de Iguaçu, dez. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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97. | | KLEIN, C. S.; SILVA, V. S.; MORES, N.; BORDIN, L. C.; VAZ, C. S. L.; REBELATTO, R.; RECH, D. V.; LOCATELLI, C.; TERENZI, H.; BARCELLOS, D. E.; KUCHIISHI, S. S. Respiratory diseases of bacterial importance for the Brazilian swine production In: SIMPÓSIO EMBRAPA LABEX DE SANIDADE ANIMAL, 1, Campo Grande, MS, 2009. Anais.... Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, Labex-USA, CNPq, 2009. 1 CD-ROM. Projeto/Plano de Ação: 16.00.30.004-00 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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98. | | ZILLI, J. E.; HUNGRIA, M.; SOARES, L. H. de B.; MELLO, S. C. M. de; OLIVEIRA, C. A.; CASTRO, M. E. B. de; SILVA, J. B. T. da; SILVA, G. A. da; KLEIN, C. S. Recursos genéticos microbianos. In: PAIVA, S. R.; ALBUQUERQUE, M. do S. M.; SALOMAO, A. N.; JOSE, S. C. B. R.; MOREIRA, J. R. de A. (Ed.). Recursos genéticos: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2019. p. 209-240 Na publicação: Mariangela Hungria; Christiane Abreu de Oliveira. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Uva e Vinho. |
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99. | | ZILLI, J. E.; HUNGRIA, M.; SOARES, L. H. de B.; MELLO, S. C. M. de; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; CASTRO, M. E. B. de; SILVA, J. B. T. da; SILVA, G. A. da; KLEIN, C. S. Recursos genéticos microbianos. In: PAIVA, S. R.; ALBUQUERQUE, M. do S. M.; SALOMÃO, A. N.; JOSÉ, S. C. B. R.; MOREIRA, J. R. de A. (Ed.). Recursos genéticos: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2019. p. 209-240. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Soja. |
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100. | | NONES, K.; LEDUR, M. C.; ZANELLA, E. L.; KLEIN, C. S.; PINTO, L. F. B.; MOURA, A. S. A. M. T.; RUY, D. C.; BARON, E. E.; AMBO, M.; CAMPOS, R. de L. R.; BOSCHIERO, C.; BURT, D. W.; COUTINHO, L. L. Quantitative trait loci associated with chemical composition of the chicken carcass. Animal Genetics, v. 43, n. 5, p. 570-576, 2012. Projeto: 02.09.07.006. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 102 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
28/06/2013 |
Data da última atualização: |
10/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ROCHA, M. de C.; DELIZA, R.; CORRÊA, F. M.; CARMO, M. G. F. do; ABBOUD, A. C. S. |
Afiliação: |
MARIELLA DE CAMARGO ROCHA, UFRRJ; ROSIRES DELIZA, CTAA; FABIO M. CORRÊA, UFLA; MARGARIDA G. F. DO CARMO, UFRRJ; ANTONIO C. S. ABBOUD, UFRRJ. |
Título: |
A study to guide breeding of new cultivars of organic cherry tomato following a consumer-driven approach. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 51, n. 1, p. 265-273, Apr. 2013. |
DOI: |
10.1016/j.foodres.2012.12.019 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Agricultural studies focusing on the development and/or improvement of new varieties of fruits and vegetables usually prioritize the productivity, disease resistance, response to fertilization, and higher nutrient content. However, new product development needs to take into account not only flavour preference, but also consumer preference for appearance since without tasting products, consumers have to make decisions based on the way a product looks. The present study evaluated the sensory characteristics and consumer preference of ten promising accessions of organic cherry tomato for fresh consumption aiming at identifying the sensory attributes related to appearance that contributed to consumer liking/disliking the fruit. More specifically, the objective of the study was to guide producers regarding the target appearance attributes that play a role on consumer acceptance of cherry tomatoes. Ten accessions of organic cherry tomatoes were evaluated by a trained panel using the QDA methodology, and also by 80 tomato consumers for the acceptance of appearance and intention to purchase. The results achieved after integrating these two data sets (from the trained panel and consumers) in a multidimensional map allowed the elucidation of consumer liking of tomatoes in relation to the appearance, i.e. drivers of liking/disliking were identified. Results revealed that tomatoes with round shape and red colour (reddish) (cultivar ENAS 1031, ENAS 1010, ?Perinha Agua Branca?, Super Sweet, and ?Joana?) were the most liked cherry tomatoes. Those genotypes were also liked by the smallest segment (17.5% of participants) but for them unusual shapes (oblong and pear), orange-yellow colour, and bigger size were also liked. Despite the small number of participants in this study (80 consumers), new shapes and colours for the organic cherry tomatoes could be considered promising alternatives in the Brazilian market, and can be an opportunity for the producers of the state of Rio de Janeiro. MenosAgricultural studies focusing on the development and/or improvement of new varieties of fruits and vegetables usually prioritize the productivity, disease resistance, response to fertilization, and higher nutrient content. However, new product development needs to take into account not only flavour preference, but also consumer preference for appearance since without tasting products, consumers have to make decisions based on the way a product looks. The present study evaluated the sensory characteristics and consumer preference of ten promising accessions of organic cherry tomato for fresh consumption aiming at identifying the sensory attributes related to appearance that contributed to consumer liking/disliking the fruit. More specifically, the objective of the study was to guide producers regarding the target appearance attributes that play a role on consumer acceptance of cherry tomatoes. Ten accessions of organic cherry tomatoes were evaluated by a trained panel using the QDA methodology, and also by 80 tomato consumers for the acceptance of appearance and intention to purchase. The results achieved after integrating these two data sets (from the trained panel and consumers) in a multidimensional map allowed the elucidation of consumer liking of tomatoes in relation to the appearance, i.e. drivers of liking/disliking were identified. Results revealed that tomatoes with round shape and red colour (reddish) (cultivar ENAS 1031, ENAS 1010, ?Perinha Agua Branca?, Super Swee... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Preferência; Tomate cereja orgânico. |
Thesagro: |
Consumidor. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/84976/1/2013-010.pdf
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Marc: |
LEADER 02671naa a2200217 a 4500 001 1960854 005 2018-05-10 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodres.2012.12.019$2DOI 100 1 $aROCHA, M. de C. 245 $aA study to guide breeding of new cultivars of organic cherry tomato following a consumer-driven approach. 260 $c2013 520 $aAgricultural studies focusing on the development and/or improvement of new varieties of fruits and vegetables usually prioritize the productivity, disease resistance, response to fertilization, and higher nutrient content. However, new product development needs to take into account not only flavour preference, but also consumer preference for appearance since without tasting products, consumers have to make decisions based on the way a product looks. The present study evaluated the sensory characteristics and consumer preference of ten promising accessions of organic cherry tomato for fresh consumption aiming at identifying the sensory attributes related to appearance that contributed to consumer liking/disliking the fruit. More specifically, the objective of the study was to guide producers regarding the target appearance attributes that play a role on consumer acceptance of cherry tomatoes. Ten accessions of organic cherry tomatoes were evaluated by a trained panel using the QDA methodology, and also by 80 tomato consumers for the acceptance of appearance and intention to purchase. The results achieved after integrating these two data sets (from the trained panel and consumers) in a multidimensional map allowed the elucidation of consumer liking of tomatoes in relation to the appearance, i.e. drivers of liking/disliking were identified. Results revealed that tomatoes with round shape and red colour (reddish) (cultivar ENAS 1031, ENAS 1010, ?Perinha Agua Branca?, Super Sweet, and ?Joana?) were the most liked cherry tomatoes. Those genotypes were also liked by the smallest segment (17.5% of participants) but for them unusual shapes (oblong and pear), orange-yellow colour, and bigger size were also liked. Despite the small number of participants in this study (80 consumers), new shapes and colours for the organic cherry tomatoes could be considered promising alternatives in the Brazilian market, and can be an opportunity for the producers of the state of Rio de Janeiro. 650 $aConsumidor 653 $aPreferência 653 $aTomate cereja orgânico 700 1 $aDELIZA, R. 700 1 $aCORRÊA, F. M. 700 1 $aCARMO, M. G. F. do 700 1 $aABBOUD, A. C. S. 773 $tFood Research International$gv. 51, n. 1, p. 265-273, Apr. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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