|
|
Registros recuperados : 349 | |
21. | | DOMHOF, B. MIRANDA, M.; CORREA, D. S.; FERREIRA, M. D. Obtenção e caracterização de nanoemulsão de cera vegetal para conservação pós-colheita de frutos. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 6., 2014, São Carlos, SP Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2014. p. 23. Editores técnicos: João de Mendonça Naime, Caue Ribeiro, Maria Alice Martins, Elaine Cristina Paris, Paulino Ribeiro Villas Boas, Ladislau Marcelino Rabello. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 57). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
22. | | CARMELO, L. G. P.; CORREA, D. S.; FERREIRA, M. D. Permeabilidade e propriedades de barreira de filmes de polietileno de baixa densidade com nanopartículas de prata utilizados na armazenagem de frutos de tomate. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 6., 2014, São Carlos, SP Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2014. p. 92. Editores técnicos: João de Mendonça Naime, Caue Ribeiro, Maria Alice Martins, Elaine Cristina Paris, Paulino Ribeiro Villas Boas, Ladislau Marcelino Rabello. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 57). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
25. | | GALDORFINI, N.; LOCILENTO, D. A.; CORREA, D. S. Produção de mantas de nanofibras de poli ácido com incorporação de fitoativo pelo método de eletrofiação. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais ... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p.376-379. Editores: Caue Ribeiro de Oliveira, Elaine Cristina Paris, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Marcelo Porto Bemquerer, Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
30. | | SCIENA, C. R.; SANTOS, M. F.; RIBEIRO, C.; CORREA, D. S.; PARIS, E. C. Análise da solubilidade de nanopartículas de hidroxiapatita para aplicação como fonte de fósforo. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 8, 2014, Juiz de fora. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2014. p. 141-417. Editores: Maria Alice Martins, Humberto de Mello Brandão, Marlene de Barros Coelho, Daniel Souza Corrêa, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
| |
Registros recuperados : 349 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
13/12/2021 |
Data da última atualização: |
22/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
AZEREDO, H. M. C. de; CORREA, D. S. |
Afiliação: |
HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT; DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA. |
Título: |
Smart choices: mechanisms of intelligent food packaging. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Current Research in Food Science, v. 4, p. 932-936, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.crfs.2021.11.016 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT: Intelligent food packaging is usually designed to monitor the state of the food itself and/or the environment around it, as well as the interactions between them, providing customers with information on food quality and/or safety through a variety of signals. They involve indicators (which inform by direct visual changes about specific properties related to food quality) and sensors (which detect specific analytes by using receptors, transducers, and signal processing electronics). A third type of intelligent packaging is known as data carriers, which are not typically used for information on food quality, but rather to track the movement of food along the food supply chain. In this graphical review, the basic mechanisms of intelligent food packaging systems are presented, as well as their main applications, with particular emphasis on those focused on food quality monitoring. |
Palavras-Chave: |
Colorimetric indication; Intelligent packaging; Sensing devices. |
Thesaurus NAL: |
Biosensors; Food safety. |
Categoria do assunto: |
-- Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229009/1/ART21096.pdf
|
Marc: |
LEADER 01525naa a2200205 a 4500 001 2137651 005 2024-01-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.crfs.2021.11.016$2DOI 100 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 245 $aSmart choices$bmechanisms of intelligent food packaging.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aABSTRACT: Intelligent food packaging is usually designed to monitor the state of the food itself and/or the environment around it, as well as the interactions between them, providing customers with information on food quality and/or safety through a variety of signals. They involve indicators (which inform by direct visual changes about specific properties related to food quality) and sensors (which detect specific analytes by using receptors, transducers, and signal processing electronics). A third type of intelligent packaging is known as data carriers, which are not typically used for information on food quality, but rather to track the movement of food along the food supply chain. In this graphical review, the basic mechanisms of intelligent food packaging systems are presented, as well as their main applications, with particular emphasis on those focused on food quality monitoring. 650 $aBiosensors 650 $aFood safety 653 $aColorimetric indication 653 $aIntelligent packaging 653 $aSensing devices 700 1 $aCORREA, D. S. 773 $tCurrent Research in Food Science$gv. 4, p. 932-936, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|