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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  24/02/2011
Data da última atualização:  02/05/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CITADIN, C. T.; PIMENTEL, C.; ARAGAO, F. J. L.
Afiliação:  CRISTIANE T. CITADIN; CRISTINA PIMENTEL, UNICEUB; FRANCISCO JOSE LIMA ARAGAO, CENARGEN.
Título:  Genetic transformation of cowpea for nutritional improvement and inset resistance.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BIOTECNOLOGIA, 3., 2010, Fortaleza. Programa e resumos. Brasília, DF: SBBiotec, 2010. p. 183.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  C maculatus; Vigna unguiculata l walp.
Thesagro:  Callosobruchus Maculatus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN33050 - 1UPCPC - PPLV660.6C749774
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  07/03/2018
Data da última atualização:  08/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  LINS, T. L. B. G.; MENEZES, V. G.; BARBERINO, R. S.; COSTA, S. A. P.; SANTOS, N. M. S. S.; NASCIMENTO, T. V. C.; QUEIROZ, M. A. A.; CORDEIRO, M. F.; RIBEIRO, L. B.; ARAUJO, G. G. L. de; MATOS, M. H. T.
Afiliação:  T. L. B. G. LINS, UNIVASF; V. G. MENEZES, UNIVASF; R. S. BARBERINO, UNIVASF; S. A. P. Costa, UNIVASF; N. M. S. S. SANTOS, UNIVASF; T. V. C. NASCIMENTO, UFBA; M. A. A. QUEIROZ, UNIVASF; M. F. CORDEIRO, UNIVASF; L. B. RIBEIRO, UNIVASF; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; M. H. T. MATOS, UNIVASF.
Título:  Sperm quality, and morphology and apoptosis of germinal epithelium cells of ram lambs receiving water of different salinities.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Animal Production Science, v. 58, n. 9, p. 1608-1614, 2017.
DOI:  10.1071/AN16801
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the present study was to evaluate the influence of water salinity on semen quality, and on the morphology and apoptosis of germinal epithelial cells in prepubertal Morada Nova male lambs. Thirty-two lambs were allocated into four treatments with different amounts of sodium chloride (NaCl) added to the drinking water to simulate different water salinities; consequently, the concentrations of total dissolved solids (TDS) were as follows: 640 (control), 3188; 5740 and 8326 mg/L TDS. After 78 days, sperm was collected for analysis. The animals were slaughtered and histological and morphometric analyses and terminal deoxynucleotidyl transferase-mediated dUTP nick-end labelling (TUNEL) assay were performed on the testis tissue. The thickness of the germinal epithelium and diameter of the seminiferous tubules were measured. A quadratic effect (P < 0.05) was observed in regard to semen volume and sperm abnormalities. There was an increase in the sperm count in the treatment containing 3188 mg/L TDS, compared with the control (640 mg/L TDS); however, this treatment did not differ (P > 0.05) from the other salinity treatments. Moreover, treatments with 3188 mg/L or 5740 mg/L TDS showed a higher (P < 0.05) spermatic vigour than did the other treatments. There was an increase (P< 0.05) in the number of TUNEL-positive cells in the treatment with the highest salinity (8326 mg/L TDS) compared with the control and other treatments. In conclusion, water used for drinking should co... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  NaCl; Ovine; Qualidade do esperma.
Thesagro:  Água; Caprino; Espermatozoide; Ovino; Produção animal; Reprodução animal; Salinidade; Semen.
Thesaurus NAL:  Animal production; Spermatozoa.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57262 - 1UPCAP - DD
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