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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  07/01/2010
Data da última atualização:  07/01/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  ZUCCHI, M. C.; HASSEMER, M. J.; TOMAZELLI, I. L.; ABREU, P. G. de; ABREU, V. M. N.
Afiliação:  UNC; UNOESC; UNC; PAULO GIOVANNI DE ABREU, CNPSA; VALERIA MARIA NASCIMENTO ABREU, CNPSA.
Título:  Preferência do cascudinho (Alphitobius diaperinus) pelo local de alojamento em aviários de frango de corte
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 3., 2009, Concórdia. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves/UNC, 2009.
Descrição Física:  1 CD-ROM
Idioma:  Português
Notas:  Projeto/Plano de Ação: 03.07.52.000-02
Palavras-Chave:  Experimento; Sanidade.
Thesagro:  Aviário; Cascudo; Inseto.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA17635 - 1UPCPL - CDCD-2010.00171
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  27/10/2023
Data da última atualização:  19/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  CONTREIRA, C. L.; COREZZOLLA, L. R.; BEDENDO, G. C.; KRABBE, E. L.; GOPINGER, E.; AVILA, V. S. de; RUTZ, F.
Afiliação:  CRISTIÉLE LANGE CONTREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; LARISSA ROSSETT COREZZOLLA, UNIVERSIDADE DO CONTESTADO; GIZELLE CRISTINA BEDENDO, CNPS; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; EDENILSE GOPINGER, FAPEG; VALDIR SILVEIRA DE AVILA, CNPSA; FERNANDO RUTZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS.
Título:  Quantification of biogenic amines and adaptation of an index as a quality indicator of rendered pig meals.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Canadian Journal of Animal Science, v. 104, n. 1, Mar. 2024
DOI:  https://doi.org/10.1139/cjas-2023-0029
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to quantify biogenic amines and to adapt equations for the calculation of the biogenic amine index (BAI) in rendered pig carcass meals (RPCM). Samples of RPCM from three different origins were evaluated: Group 1-experimentally produced meal; Group 2-meal produced in a plant dedicated to rendering pigs dead on the farm due to non-infectious causes; and Group 3-meal produced in commercial rendering plants. Group 1 meals were produced from sow carcasses that were stored either under environmental temperature (ET = 25°C) or refrigeration temperature (RT = -6°C), and their biogenic amine contents were analyzed at 0, 24, 48, and 72h of storage. The levels of the biogenic amines phenylethylamine, putrescine, cadaverine, histamine, tyramine, spermidine, and spermine of all meals were determined by high-performance liquid chromatography, and their BAIs were calculated. Group 1 meals stored at ET presented higher phenylethylamine, putrescine, cadaverine, and tyramine contents compared with those stored at RT after 24h storage, whereas spermidine and spermine contents decreased after 24h of storage at ET. The adapted BAI can be used as a quality indicator of RPCM.
Palavras-Chave:  Aminas biogênicas; Farinhas fundidas de suínos; Phenylethylamine; Rendered pig carcass meal.
Thesagro:  Carcaça; Farinha; Suíno.
Thesaurus NAL:  Putrescine; Spermidine; Spermine.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS21338 - 1UPCAP - DD
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