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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
19/11/2022 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, R. P. de; OLIVEIRA, K. E. S. de; VALINHAS, M. C.; SOUSA, S. M. de; CARNEIRO, A. A.; CARNEIRO, N. P. |
Afiliação: |
RAYANNE PEREIRA DE OLIVEIRA; KAMILA ELLEN SOUZA DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL SÃO JOÃO DEL-REI; MATHEUS CARLOS VALINHAS; SYLVIA MORAIS DE SOUSA TINOCO, CNPMS; ANDREA ALMEIDA CARNEIRO, CNPMS; NEWTON PORTILHO CARNEIRO, CNPMS. |
Título: |
Expressão dos genes Bahd1 e Bahd5, relacionados com a digestibilidade da biomassa, em milho. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 33., 2022, Sete Lagoas. Brasil: 200 anos de independência: sustentabilidade e desafios para a cadeia produtiva de grãos: resumos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2022. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Evento online. |
Palavras-Chave: |
Expressão gênica; Feruloilação; Parede celular; Recalcitrância da biomassa. |
Thesagro: |
Genética Vegetal; Milho. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148481/1/Expressao-dos-genes-Bahd1-e-Bahd5-relacionados-com-a-digestibilidade-da-biomassa-em-milho.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
02/10/2015 |
Data da última atualização: |
17/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, J. L. V.; SANTOS, J. de O.; CONTE, C.; PACHECO, S.; NOGUEIRA, E. O. P. L.; SOUZA, T. L. P. O.; FARIA, J. C.; ARAGAO, F. J. L. |
Afiliação: |
JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; JULIANA DE OLIVEIRA SANTOS, CTAA; CARMINE CONTE, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; ELSA OLIVEIRA P E LAGO NOGUEIRA, CENARGEN; THIAGO LIVIO PESSOA OLIV DE SOUZA, CNPAF; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; FRANCISCO JOSE LIMA ARAGAO, CENARGEN. |
Título: |
Comparative analysis of nutritional compositions of transgenic RNAi-mediated virus-resistant bean (event EMB-PV051-1) with its non-transgenic counterpart. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Transgenic Research, v. 24, n. 5, p. 813-819, apr. 2015. |
DOI: |
DOI 10.1007/s11248-015-9877-5 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Golden mosaic is among the most economically important diseases that severely reduce bean production in Latin America. In 2011, a transgenic bean event named Embrapa 5.1 (EMB-PV051-1), resistant to bean golden mosaic virus, was approved for commercial release in Brazil. The aim of this study was to measure and evaluate the nutritional components of the beans, as well as the anti-nutrient levels in the primary transgenic line and its derived near-isogenic lines after crosses and backcrosses with two commercial cultivars. Nutritional assessment of transgenic crops used for human consumption is an important aspect of safety evaluations. Results demonstrated that the transgenic bean event, cultivated under field conditions, was substantially equivalent to that of the non-transgenic bean plants. In addition, the amounts of the nutritional components are within the range of values observed for several bean commercial varieties grown across a range of environments and seasons. |
Palavras-Chave: |
Análise da composição; Compositional analysis; Equivalência substancial; Feijão transgênico; Substantial equivalence; Transgenic common bean. |
Thesagro: |
Phaseolus Vulgaris; Segurança Alimentar. |
Thesaurus NAL: |
food safety. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/130658/1/art-10.1007-s11248-015-9877-5.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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