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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Soja. |
Data corrente: |
15/07/2022 |
Data da última atualização: |
12/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Circular Técnica |
Autoria: |
SILVA, G. B. S. da; FASIABEN, M. do C. R.; NOGUEIRA, S. F.; GREGO, C. R.; MORAES, A. S.; ALMEIDA, M. M. T. B.; OLIVEIRA, O. C. de; EUSEBIO, G. dos S.; LOPES, W. M. O. |
Afiliação: |
GUSTAVO BAYMA SIQUEIRA DA SILVA, CNPMA; MARIA DO CARMO RAMOS FASIABEN, CNPTIA; SANDRA FURLAN NOGUEIRA, CNPMA; CELIA REGINA GREGO, CNPTIA; ANDRE STEFFENS MORAES, CNPSO; MAXWELL MERÇON TEZOLIN BARROS ALMEIDA, IBGE; OCTÁVIO COSTA DE OLIVEIRA, IBGE; GABRIELA DOS SANTOS EUSEBIO, IE/UNICAMP; WESLEI MAIQUE OLIVEIRA LOPES, ESAN/UFMS. |
Título: |
Método para determinar o bioma predominante nos municípios brasileiros. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Campinas: Embrapa Agricultura Digital, 2022. |
Páginas: |
18 p. |
Série: |
(Embrapa Agricultura Digital. Circular técnica, 6). |
ISSN: |
2764-779X |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este documento tem como objetivo discorrer sobre o método desenvolvido para determinar o bioma predominante em cada município brasileiro, em ambiente de Sistema de Informação Geográfica (SIG). A determinação do bioma predominante por município aqui apresentada visa atender aos objetivos e atividades do projeto TIPIFICA. A partir do presente trabalho gerou-se um mapa dos biomas brasileiros considerando não seu limite natural, mas o limite da malha municipal de 2017 do IBGE. |
Palavras-Chave: |
Biomas; Biomas brasileiros; Classificação; Mapa de bioma; Projeto TIPIFICA; SIG; Zoneamento. |
Thesagro: |
Estatística; Sistema de Informação Geográfica. |
Thesaurus Nal: |
Geographic information systems; Statistics. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144751/1/Circ6-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 01573nam a2200373 a 4500 001 2144751 005 2022-08-12 008 2022 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a2764-779X 100 1 $aSILVA, G. B. S. da 245 $aMétodo para determinar o bioma predominante nos municípios brasileiros.$h[electronic resource] 260 $aCampinas: Embrapa Agricultura Digital$c2022 300 $a18 p. 490 $a(Embrapa Agricultura Digital. Circular técnica, 6). 520 $aEste documento tem como objetivo discorrer sobre o método desenvolvido para determinar o bioma predominante em cada município brasileiro, em ambiente de Sistema de Informação Geográfica (SIG). A determinação do bioma predominante por município aqui apresentada visa atender aos objetivos e atividades do projeto TIPIFICA. A partir do presente trabalho gerou-se um mapa dos biomas brasileiros considerando não seu limite natural, mas o limite da malha municipal de 2017 do IBGE. 650 $aGeographic information systems 650 $aStatistics 650 $aEstatística 650 $aSistema de Informação Geográfica 653 $aBiomas 653 $aBiomas brasileiros 653 $aClassificação 653 $aMapa de bioma 653 $aProjeto TIPIFICA 653 $aSIG 653 $aZoneamento 700 1 $aFASIABEN, M. do C. R. 700 1 $aNOGUEIRA, S. F. 700 1 $aGREGO, C. R. 700 1 $aMORAES, A. S. 700 1 $aALMEIDA, M. M. T. B. 700 1 $aOLIVEIRA, O. C. de 700 1 $aEUSEBIO, G. dos S. 700 1 $aLOPES, W. M. O.
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
27/01/2022 |
Data da última atualização: |
27/01/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
VERDIN FILHO, A. C.; FREITAS, S. de J.; COMÉRIO, M.; VOLPI, P. S.; COLODETTI, T. V.; RODRIGUES, W. N.; FONSECA, A. F. A. da; POSSE, S. C. P.; FONTES, A. G.; CHRISTO, B. F.; VIEIRA, L. J. D. |
Afiliação: |
ABRAÃO CARLOS VERDIN FILHO, INCAPER; SILVIO DE JESUS FREITAS, UENF; MARCONE COMÉRIO, INCAPER; PAULO SÉRGIO VOLPI, INCAPER; TAFAREL VICTOR COLODETTI, UFES; WAGNER NUNES RODRIGUES, UFES; AYMBIRÉ FRANCISCO ALMEIDA DA FONSECA, CNPCa; SHEILA CRISTINA PRUCULI POSSE, INCAPER; ALEXANDRE GOMES FONTES, IFES; BRUNO FARDIM CHRISTO, UFES; LUCIANO JUNIOR DIAS VIEIRA, INCAPER. |
Título: |
Implications of the cut type and apex length of stem cuttings used for the production of plantlets of Conilon coffee. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Coffee Science, v.15, e151770, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.25186/.v15i.1770 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Producing plantlets of Conilon coffee within the specific recommendations and with a high level of quality is fundamental since it is capable of promoting the initial development of the crops. To identify the best protocol to prepare the stem cuttings is fundamental to the process of plantlet production of the species. In this context, this study aimed to evaluate the implications of the type of apex cutting and the length of the remaining apex of stem cuttings to produce plantlets of Conilon coffee (Coffea canephora). To this end, two trials were conducted in the Marilândia Experimental Farm (Instituto Capixaba de Pesquisa, Assistência Técnica e Extensão Rural, Marilândia-ES). The first trial evaluated the types of apex cutting (straight or bevel cut), and the second trial studied the different lengths of the remaining apex (0.5, 1.0, 1.5, 2.0, and 2.5 cm). Characteristics of the vegetative growth and photosynthetic traits of the plantlets of Conilon coffee were evaluated after 120 days of cultivation in a nursery. The bevel cut on the apex promoted the accumulation of total dry mass of the plantlets. Producing stem cuttings with apex length of approximately 1.5 cm favors the accumulation of mass and gains of leaf area of the plantlets of Conilon coffee produced by stem cutting. |
Thesagro: |
Coffea Canephora. |
Thesaurus NAL: |
Asexual reproduction; Cloning (plants); Photosynthesis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/230588/1/Implications-of-the-cut-type.pdf
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Marc: |
LEADER 02223naa a2200301 a 4500 001 2139397 005 2022-01-27 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.25186/.v15i.1770$2DOI 100 1 $aVERDIN FILHO, A. C. 245 $aImplications of the cut type and apex length of stem cuttings used for the production of plantlets of Conilon coffee.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aProducing plantlets of Conilon coffee within the specific recommendations and with a high level of quality is fundamental since it is capable of promoting the initial development of the crops. To identify the best protocol to prepare the stem cuttings is fundamental to the process of plantlet production of the species. In this context, this study aimed to evaluate the implications of the type of apex cutting and the length of the remaining apex of stem cuttings to produce plantlets of Conilon coffee (Coffea canephora). To this end, two trials were conducted in the Marilândia Experimental Farm (Instituto Capixaba de Pesquisa, Assistência Técnica e Extensão Rural, Marilândia-ES). The first trial evaluated the types of apex cutting (straight or bevel cut), and the second trial studied the different lengths of the remaining apex (0.5, 1.0, 1.5, 2.0, and 2.5 cm). Characteristics of the vegetative growth and photosynthetic traits of the plantlets of Conilon coffee were evaluated after 120 days of cultivation in a nursery. The bevel cut on the apex promoted the accumulation of total dry mass of the plantlets. Producing stem cuttings with apex length of approximately 1.5 cm favors the accumulation of mass and gains of leaf area of the plantlets of Conilon coffee produced by stem cutting. 650 $aAsexual reproduction 650 $aCloning (plants) 650 $aPhotosynthesis 650 $aCoffea Canephora 700 1 $aFREITAS, S. de J. 700 1 $aCOMÉRIO, M. 700 1 $aVOLPI, P. S. 700 1 $aCOLODETTI, T. V. 700 1 $aRODRIGUES, W. N. 700 1 $aFONSECA, A. F. A. da 700 1 $aPOSSE, S. C. P. 700 1 $aFONTES, A. G. 700 1 $aCHRISTO, B. F. 700 1 $aVIEIRA, L. J. D. 773 $tCoffee Science$gv.15, e151770, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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