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Registros recuperados : 39 | |
21. | | STEPHANO FILHO, R.; PEREIRA, C. C.; COELHO, S. V. B.; ROSA, S. D. V. F. da; SOUZA, L. N. C. de; COELHO, L. F. S. Ação antioxidante em sementes de Coffea arabica L. com elevado nível de deterioração. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFLA, 29., 2016, Lavras. [Anais...] Lavras: Universidade Federal de Lavras, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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22. | | SIMEONE, M. L. F.; COELHO, L. F. D.; SOUZA, E. de A.; LEAL, M. C. B.; PARRELLA, R. A. da C. Avaliação do Brix e perfil de açúcares em diferentes genótipos de sorgo sacarino. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 31., 2016, Bento Gonçalves. Milho e sorgo: inovações, mercados e segurança alimentar: anais. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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23. | | ABREU, G. F. de; PEREIRA, C. C.; MALTA, M. R.; CLEMENTE, A. da C. S.; COELHO, L. F. S.; ROSA, S. D. V. F. da. Alterações na coloração de grãos de café em função das operações pós-colheita. Coffee Science, Lavras, v.10, n.4, p.429-436, out./dez. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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24. | | COELHO, S. V. B.; FIGUEIREDO, M. A. de; CLEMENTE, A. da C. S.; COELHO, L. F. S.; ROSA, S. D. V. F. da. Alterações fisiológicas e bioquímicas em sementes de café secas em sílica gel e soluções salinas saturadas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v.50, n.6, p.483-491, jun. 2015 Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
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26. | | MAY, A.; COELHO, L. F.; SILVA, E. H. F. M. da; VIANA, R. da S.; VIEIRA JUNIOR, N. A.; FERREIRA, W. P. M. Graphene: A new technology for agriculture. Research, Society and Development, v. 10, n. 2, e56610212827, 2021. p. 1-11. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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27. | | PREISINGER, H.; AGUIAR, M. O.; ARAUJO, R. da C.; COELHO, L. F.; GASPAROTTO, L.; GOTTSBERGER, G.; MORAIS, R. R. de; RICHTER, K.; SKATULLA, M.; LIEBEREI, R. Indicator value of anthropogenic vegetation in the Amazon. In: GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS, 2000, Hamburg. Programa and abstracts... Hamburg: University, 2000. p. 113 Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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28. | | PREISINGER, H.; AGUIAR, M. O.; ARAÚJO, R. da C.; COÊLHO, L. F.; GASPAROTTO, L.; GOTTSBERGER, G.; MORAIS, R. R. de; RICHTER, K.; SKATULLA, M.; LIEBEREI, R. Indicator value of anthropogenic vegetation in the Amazon. In: GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS. ACHIEVEMENTS AND PROSPECTS OF COOPERATIVE RESEARCH, 2000, Hamburg. Proceedings... Hamburg: SHIFT: MADAM: WAVES, 2002. p. 211. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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29. | | PREISINGER, H.; SKATULLA, M.; RICHTER, K.; LIEBEREI, R.; GOTTSBERGER, G.; ARAÚJO, R. da C.; MORAIS, R. R. de; GASPAROTTO, L.; COELHO, L. F. Indicator value of anthropogenic vegetation in the Amazon. In: SHIFT PROJECT ENV 23 (Manaus-AM). Recuperação de áreas degradadas e abandonadas, através de sistemas de policultivo. Manaus: EMBRAPA-CPAA: University of Hamburg, 1998. p. 22-30. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Florestas. |
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30. | | PREISINGER, H.; SKATULLA, M.; RICHTER, K.; LIEBEREI, R.; GOTTSBERGER, G.; ARAUJO, R. da C.; MORAIS, R. R. de; GASPAROTTO, L.; COELHO, L. F. Indicator value of anthropogenic vegetation in the Amazon. In: SHIFT - WORKSHOP, 3., 1998, Manaus. Proceedings... Bonn: BMBF, 1998. p. 313-320. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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31. | | GUIMARÃES, G. C.; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, L. F. S.; VEIGA, A. D.; CLEMENTE, A. da C. S. Avaliação do potencial germinativo de sementes de café em estádio precoce do desenvolvimento. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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32. | | MAY, A.; COELHO, L. F.; PEDRINHO, A.; BATISTA, B. D.; MENDES, L. W.; MENDES, R.; MORANDI, M. A. B.; BARTH, G.; VIANA, R. S.; VILELA, E. S. D. The use of indigenous bacterial community as inoculant for plant growth promotion in soybean cultivation. Archives of Agronomy and Soil Science, (2021). p. 1-16. On-line first. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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33. | | CHAVES, A. R. C. da S.; ROSA, S. D. V. F. da; FREIRE, A. I.; MATOS, D. P. de; SANTOS, F. C.; COELHO, L. F.; FREITAS, M. N. de; PINTO, R. S. R. Atividades das enzimas catalase e esterase em sementes de café produzidas sob diferentes tratamentos de fertirrigação. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 7., 2011, Araxá. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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34. | | MAY, A.; SILVA, E. H. F. M. da; VIEIRA JUNIOR, N. A.; VILELA, E. S. D.; SANTOS, M. de S.; COELHO, L. F.; PEDRINHO, A.; BATISTA, B. D.; VIANA, R. da S. Soybean extracts can improve plant development. Scientia Agricola, v. 80, e20210102, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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35. | | ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. da C. S.; CAIXETA, F.; PEREIRA, C. C.; COELHO, L. F. S.; ABREU, L. A. de S.; NEVES, C.; VILELA, A. L. Aspectos fisiológicos e sanitários de grãos de café submetidos ao processamento, secagem e armazenamento. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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36. | | MAY, A.; COELHO, L. F.; SILVA, E. H. F. M. da; VIEIRA JUNIOR, N. A.; VIANA, R. S.; VERDIAL, M.; GONZAGA, A. R.; BORATTO, V. N. M.; BORATTO, I. V.; CARVALHO, P. Use of plant extracts from healthy soybean and potato plants for treatments of plants of the same species. Research, Society and Development, v. 10, n. 12, e225101220351, 2021. p. 1-18. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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37. | | ABRAHÃO, J. S.; FERNANDES, A. T. S.; ASSIS, F. L.; GUEDES, M. I.; DRUMOND, B. P.; LEITE, J. de A.; COELHO, L. F. L.; TURRINI, F.; FONSECA, F. G.; LOBATO, Z. I. P.; MADUREIRA, M.; FERREIRA, P. C.; BONJARDIM, C. A.; TRINDADE, G. S.; KROON, E. G. Human vaccinia virus and pseudocowpox virus co-infection: clinical description and phylogenetic characterization. Journal of Clinical Virology, v. 48, p. 69-72, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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38. | | BARROS, J. D.; ARCOVERDE, G. F. B.; CARVALHO, A. C. F. de; VILA, A. J. T.; FAUSTINO, A. B.; MELO, A. A. de; VERAS, A. L.; MARTINS, C. S. G.; MELO, D. M. A. de; SANTOS, D. C. dos; VERDE, D. C. A. L.; TROVÃO, D. M. de B. M.; SILVA, E. S. da; SILVA, E. D. da C.; BARBOSA, E.; SILVA, F. G. C. da; ARAÚJO, H. F. P. de; MAIA, I. C.; SA, I. B.; RODRIGUES, J. de D.; CUNHA, J. E.; COSTA, J. D. da; CARVALHO, J. V.; LIMA, L. de C.; SANTOS, L. M. dos; ARAÚJO, L. N. de; COELHO, L. F. M.; VEIGA, M. E. B. da; ARAÚJO, M. C.; OLIVEIRA, M. G. de; MELO, M. G. P. de; GADELHA, M. A. da M. B.; SANTOS, M. C. dos; LIRA FILHO, P. de B.; LIMA, R. B. de; BATISTA, R. D.; OLIVEIRA, T. C. T. de; BEZERRA, U. A.; SOUZA, V. N. de. Processo participativo sobre degradação da terra em regiões do Semiárido brasileiro. São José dos Campos: SP, INPE, 2023. 53 p. il. color sid.inpe.br/mtc-m21d/2023/04.18.16.48-RPQ Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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39. | | RAMOS, F. N.; MORTARA, S. R.; MONALISA-FRANCISCO, N.; ELIAS, J. P. C.; MENINI NETO, L.; FREITAS, L.; KERSTEN, R. de A.; AMORIM, A. M.; MATOS, F. B. de; NUNES-FREITAS, A. F.; ALCANTARA, S.; ALEXANDRE, M. H. N.; ALMEIDA-SCABBIA, R. J. de; ALMEIDA, O. J. G. de; ALVES, F. E.; ALVES, R. M. de O.; ALVIM, F. S.; ANDRADE, A. C. S. de; ANDRADE, S. de; AONA, L. Y. S.; ARAUJO. A. C.; ARAÚJO, K. C. T. de; ARIATI, V.; ASSIS, J. C.; AZEVEDO, C. O. de; BARBOSA, B. F.; BARBOSA, D. E. F.; BARBOSA, F. dos R.; BARROS, F. de; BASILIO, G. A.; BATAGHIN, F. A.; BERED, F.; BIANCHI, J. S.; BLUM, C. T.; BOETLER, C. R.; BONNET, A.; BRANCALION, P. H. S.; BREIER, T. B.; BRION, C. de T.; BUZATTO, C. R.; CABRAL, A.; CADORIN, T. J.; CAGLIONI, E.; CANÊZ, L.; CARDOSO, P. H.; CARVALHO, F. S. de; CARVALHO, R. G.; CATHARINO, E. L. M.; CEBALLOS, S. J.; CEREZINI, M. T.; CÉSAR, R. G.; CESTARI, C.; CHAVES, C. J. N.; CITADINE-ZANETTE, V.; COELHO, L. F. M.; COFFANI-NUNES, J. V.; COLARES, R.; COLLETTA, G. D.; CORRÊA, N. de M.; COSTA, A. F. da; COSTA, G. M. da; COSTA, L. M. S.; COSTA, N. G. S.; COUTO, D. R.; CRISTOFOLINI, C.; CRUZ, A. C. R. da; DEL NERI, L. A.; DI PASQUO, M.; DIAS, A. dos S.; DIAS, L. do C. D.; DISLICH, R.; DUARTE, M. C.; FABRICANTE, J. R.; FARACHE, F. H. A.; FARIA, A. P. G. de; FAXINA, C.; FERREIRA, M. T. M.; FISCHER, E.; FONSECA, C. R.; FONTOURA, T.; FRANCISCO, T. M.; FURTADO, S. G.; GALETTI, M.; GALETTI, M.; GARBIN, M. L.; GASPER, A. L. de; GOETZE, M.; GOMES-DA-SILVA, J.; GONÇALVES, M. F. A.; GONZAGA, D. R.; SILVA, A. C. G. e; GUARALDO, A. de C.; GUARINO, E. de S. G.; GUISLON, A. V.; HUDSON, L. B.; JARDIM, J. G.; JUNGBLUTH, P.; KAESER, S. dos S.; KESSOUS, I. M.; KOCH, N. M.; KUNIYOSHI, Y. S.; LABIAK, P. H.; LAPATE, M. E.; SANTOS, A. C. L.; LEAL, R. L. B.; LEITE, F. S.; LEITMAN, P.; LIBONI, A. P.; LIEBSCH, D.; LINGNER, D. V.; LOMBARDI, J. A.; LUCAS, E.; LUZZI, J. dos R.; MAI, P.; MANIA, L. F.; MANTOVANI, W.; MARAGNI, A. G.; MARQUES, M. C. M.; MARQUEZ, G.; MARTINS, C.; MARTINS, L. do N.; MARTINS, P. L. S. S.; MAZZIERO, F. F. F.; MELO, C. de A.; MELO, M. M. F. de; MENDES, A. F.; MESACASA, L.; MORELLATO, L. P. C.; MORENO, V. de S.; MULLER, A.; MURAKAMI, M. M. da S.; CECCONELLO, E.; NARDY, C.; NERVO, M. H.; NEVES, B.; NOGUEIRA, M. G. C.; NONATO, F. R.; OLIVEIRA-FILHO, A. T. de; OLIVEIRA, C. P. L. de; OVERBECK, G. E.; MARCUSSO, G. M.; PACIENCIA, M. L. B.; PADILHA, P.; PADILHA, P. T.; PEREIRA, A. C. A.; PEREIRA, L. C.; PEREIRA, R. A. S.; PINCHEIRA-ULBRICH, J.; PIRES, J. S. R.; PIZO, M. A.; PÔRTO, K. C.; RATTIS, L.; REIS, J. R. de M.; REIS, S. G. dos; ROCHA-PESSÔA, T. C.; ROCHA, C. F. D.; ROCHA, F. S.; RODRIGUES, A. R. P.; RODRIGUES, R. R.; ROGALSKI, J. M.; ROSANELLI, R. L.; ROSSADO, A.; ROSSATTO, D. R.; ROTHER, D. C.; RUIZ-MIRANDA, C. R.; SAITER, F. Z.; SAMPAIO, M. B.; SANTANA, L. D.; SANTOS, J. S. dos; SARTORELLO, R.; SAZIMA, M.; SCHMITT, J. L.; SCHNEIDER, G.; SCHROEDER, B. G.; SEVEGNANI, L.; SILVA JÚNIOR, V. O.; SILVA, F. R. da; SILVA, M. J. da; SILVA, M. P. P.; SILVA, R. G.; SILVA, S. M.; SINGER, R. B.; SIQUEIRA, G.; SOARES, L. E.; SOUSA, H. C. de; SPIELMANN, A.; TONETTI, V. R.; TONIATO, M. T. Z.; ULGUIM, P. S. B.; VAN DEN BERG, C.; VAN DEN BERG, E.; VARASSIN, I. G.; SILVA, I. B. V. da; VIBRANS, A. C.; WAECHTER, J. L.; WEISSENBERG, E. W.; WINDISCH, P. G.; WOLOWSKI, M.; YAÑEZ, A.; YOSHIKAWA, V. N.; ZANDONÁ, L. R.; ZANELLA, C. M.; ZANIN, E. M.; ZAPPI, D. C.; ZIPPARRO, V. B.; ZORZANELLI, J. P. F.; RIBEIRO, M. C. Atlantic epiphytes: a data set of vascular and non-vascular epiphyte plants and lichens from the Atlantic Forest. Ecology, v. 100, n. 2, e02541, 2019. 59 p. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 39 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
17/03/2022 |
Data da última atualização: |
17/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MAY, A.; SILVA, E. H. F. M. da; VIEIRA JUNIOR, N. A.; VILELA, E. S. D.; SANTOS, M. de S.; COELHO, L. F.; PEDRINHO, A.; BATISTA, B. D.; VIANA, R. da S. |
Afiliação: |
ANDRE MAY, CNPMA; EVANDRO HENRIQUE FIGUEIREDO MOURA DA SILVA, ESALQ-USP; NILSON APARECIDO VIEIRA JUNIOR, ESALQ-USP; ELKE SIMONI DIAS VILELA, CNPMA; MICHELLI DE SOUZA DOS SANTOS; LUCIANA FONTES COELHO; ALEXANDRE PEDRINHO, ESALQ-USP; BRUNA DURANTE BATISTA, Western Sydney University; RONALDO DA SILVA VIANA, FCAT-UNESP. |
Título: |
Soybean extracts can improve plant development. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, v. 80, e20210102, 2023. |
ISSN: |
1678-992X |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/1678-992X-2021-0102 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Microbial biodiversity of an environment can contribute to plant growth and increase crop yield. Plant extracts from soybean (Glycine max (L.) Merrill) were investigated on soybean plants grown after inoculation with these extracts. Soil samples were collected from two important Brazilian soybean-growing regions to produce the extracts used in the experiments. The extracts were produced with material collected from aboveground biomass and rhizosphere of soybean plants cultivated in a controlled greenhouse (phase 1). The extracts produced in phase 1 were applied in a sequential experiment (phase 2). Phase 2 was conducted to examine the plant microbiome after the microbial alteration process in the greenhouse through seed inoculation with the extracts produced previously. Samples of aboveground biomass were collected to determine root dry matter and crop yield. Bacterial 16S rRNA sequences were processed to determine the final microbial content of soybean. The inoculated treatments had lower species diversity; however, the phyla Firmicutes and Bacteroidetes were more abundant in the treatments than in the non-inoculated treatment. The soybean plant stem in the inoculated treatment also had a positive response to enrichment of the bacterial classes Betaproteobacteria, Bacilli and Flavobacteria. Inoculation affected the microbial composition of soybean plants. The alteration of microbiome changes revealed differences for crop yield between the inoculated and non-inoculated treatments, with up to 93.5 % higher crop yields per plant according to the extract applied. MenosAbstract: Microbial biodiversity of an environment can contribute to plant growth and increase crop yield. Plant extracts from soybean (Glycine max (L.) Merrill) were investigated on soybean plants grown after inoculation with these extracts. Soil samples were collected from two important Brazilian soybean-growing regions to produce the extracts used in the experiments. The extracts were produced with material collected from aboveground biomass and rhizosphere of soybean plants cultivated in a controlled greenhouse (phase 1). The extracts produced in phase 1 were applied in a sequential experiment (phase 2). Phase 2 was conducted to examine the plant microbiome after the microbial alteration process in the greenhouse through seed inoculation with the extracts produced previously. Samples of aboveground biomass were collected to determine root dry matter and crop yield. Bacterial 16S rRNA sequences were processed to determine the final microbial content of soybean. The inoculated treatments had lower species diversity; however, the phyla Firmicutes and Bacteroidetes were more abundant in the treatments than in the non-inoculated treatment. The soybean plant stem in the inoculated treatment also had a positive response to enrichment of the bacterial classes Betaproteobacteria, Bacilli and Flavobacteria. Inoculation affected the microbial composition of soybean plants. The alteration of microbiome changes revealed differences for crop yield between the inoculated and non-inocul... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Agricultura Sustentável; Enzima; Estimulante de Crescimento Vegetal; Extrato Vegetal; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Microbiome; Plant extracts; Plant growth; Soybeans; Sustainable agriculture. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232641/1/May-Soybean-extracts-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 02600naa a2200361 a 4500 001 2141013 005 2022-03-17 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1678-992X 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/1678-992X-2021-0102$2DOI 100 1 $aMAY, A. 245 $aSoybean extracts can improve plant development.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aAbstract: Microbial biodiversity of an environment can contribute to plant growth and increase crop yield. Plant extracts from soybean (Glycine max (L.) Merrill) were investigated on soybean plants grown after inoculation with these extracts. Soil samples were collected from two important Brazilian soybean-growing regions to produce the extracts used in the experiments. The extracts were produced with material collected from aboveground biomass and rhizosphere of soybean plants cultivated in a controlled greenhouse (phase 1). The extracts produced in phase 1 were applied in a sequential experiment (phase 2). Phase 2 was conducted to examine the plant microbiome after the microbial alteration process in the greenhouse through seed inoculation with the extracts produced previously. Samples of aboveground biomass were collected to determine root dry matter and crop yield. Bacterial 16S rRNA sequences were processed to determine the final microbial content of soybean. The inoculated treatments had lower species diversity; however, the phyla Firmicutes and Bacteroidetes were more abundant in the treatments than in the non-inoculated treatment. The soybean plant stem in the inoculated treatment also had a positive response to enrichment of the bacterial classes Betaproteobacteria, Bacilli and Flavobacteria. Inoculation affected the microbial composition of soybean plants. The alteration of microbiome changes revealed differences for crop yield between the inoculated and non-inoculated treatments, with up to 93.5 % higher crop yields per plant according to the extract applied. 650 $aMicrobiome 650 $aPlant extracts 650 $aPlant growth 650 $aSoybeans 650 $aSustainable agriculture 650 $aAgricultura Sustentável 650 $aEnzima 650 $aEstimulante de Crescimento Vegetal 650 $aExtrato Vegetal 650 $aSoja 700 1 $aSILVA, E. H. F. M. da 700 1 $aVIEIRA JUNIOR, N. A. 700 1 $aVILELA, E. S. D. 700 1 $aSANTOS, M. de S. 700 1 $aCOELHO, L. F. 700 1 $aPEDRINHO, A. 700 1 $aBATISTA, B. D. 700 1 $aVIANA, R. da S. 773 $tScientia Agricola$gv. 80, e20210102, 2023.
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Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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