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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/08/2022
Data da última atualização:  20/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GALDEANO, M. C.; GOMES, F. dos S.; HIDALGO CHAVEZ, D. W.; ALMEIDA, E. L.; MOULIN, L. C.; SÁ, D. de G. C. F. de; TONON, R. V.
Afiliação:  MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; DAVY WILLIAM HIDALGO CHAVEZ, UFRRJ; EVELINE LOPES ALMEIDA, UFRJ; LAÍS CORDEIRO MOULIN, UFRJ; DANIELA DE GRANDI C FREITAS DE SA, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Lycopene-rich watermelon concentrate used as a natural food colorant: Stability during processing and storage.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 160, 11169, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A lycopene-rich watermelon (Citrullus lanatus) concentrate was incorporated into snack cracker, fusilli pasta, and extruded snacks for coloring purposes. Changes in the L* and a* color coordinates and in the lycopene content were evaluated before and after thermal processes and monitored through 90 days of storage at ambient tem- perature. The products with the maximum lycopene degradation during processing were snack cracker and extruded snack (between 30 and 45%) whereas no degradation was observed in the fusilli pasta, except during cooking into boiling water (reduction up to 41%). The change in color during processing varied substantially depending on the product, but, in general, thermal treatments applied reduced the a* values (less reddish). The degradation kinetics of the lycopene and the color during storage followed first-order kinetics, with a half-life time of 25 to 315 days for lycopene content and 65 to 210 days for a* coordinate. Snack cracker was the most stable and had more than a 4-month period before losing half of the pigment content.
Palavras-Chave:  Degradation kinetics; Extruded snack; Fusilli pasta; Snack cracker.
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15347 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Acre; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Roraima.
Data corrente:  24/03/2011
Data da última atualização:  19/08/2014
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  KALIL FILHO, A. N.; CLEMENT, C. R.; RESENDE, M. D. V. de; FARIAS NETO, J. T. de; BERGO, C. L.; YOKOMIZO, G. K. I.; KAMINSKI, P. E.; YUYAMA, K.; MODOLO, V. A.
Afiliação:  ANTONIO NASCIM KALIL FILHO, CNPF; Charles Roland Clement, INPA; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPF; JOAO TOME DE FARIAS NETO, CPATU; CELSO LUIS BERGO, CPAF-AC; GILBERTO KEN ITI YOKOMIZO, CPAF-AP; PAULO EMILIO KAMINSKI, CPAF-RR; Kaoru Yuyama, INPA; Valéria Aparecida Modolo, IAC.
Título:  Programa de melhoramento genético de pupunha na Embrapa, IAC e INPA.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Colombo: Embrapa Florestas, 2010.
Descrição Física:  CD-ROM.
Série:  (Embrapa Florestas. Documentos, 205).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Estado da arte; Recursos genéticos; Estratégias de melhoramento; Desenvolvimento experimental.
Palavras-Chave:  Melhoramento genético; Palmiteiro.
Thesagro:  Bactris Gasipaes; Espécie nativa; Genética; Melhoramento genético vegetal; Palmito; Pupunha; Recurso genético.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30975/1/Doc205.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF48089 - 1UMTFL - CDDC0205DC0205
CPAF-AC26797 - 1UPCFL - DD
CPAF-AP18110 - 1UPCFL - DD
CPAF-RR16034 - 1UPCFL - DD
CPATU55803 - 1UPCFL - DD
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