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Registros recuperados : 17 | |
1. | | AQUINO, L. P.; BORGES, S. V.; QUEIROZ, F.; ANTONIASSI, R.; CIRILLO, M. A. Extraction of oil from pequi fruit (Caryocar Brasiliense, Camb.) using several solvents and their mixtures. Grasas y Aceites, Madrid, v. 62, n. 3, p. 245-252, Jul./Sept. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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3. | | NASCIMENTO, M.; NASCIMENTO, A. C. C.; CIRILLO, M. A.; FERREIRA, A.; PETERNELLI, L. A.; FERREIRA, R. de P. Association between responses obtained using adaptability and stability methods in alfalfa. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 34, n. 6, p. 2545-2554, nov./dez. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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4. | | AQUINO, L. P.; FERRUA, F. Q.; BORGES, S. V.; ANTONIASSI, R.; CORREA, J. L. G.; CIRILLO, M. A. Influência da secagem do pequi (Caryocar brasiliense Camb.) na qualidade do óleo extraído. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 29, n. 2, p. 354-357, abr./jun. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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5. | | AQUINO, L. P.; VIEIRA, A. P.; FERRUA, F. Q.; BORGES, S. V.; ANTONIASSI, R.; CIRILLO, M. A. Estudo da extração do óleo de pequi (caryocar brasiliense cam.) por vários solventes e suas misturas. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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6. | | CLEMENTE, A. da C. S.; CIRILLO, M. A.; MALTA, M. R.; CAIXETA, F.; ROSA, S. D. V. F. da. Aplicações de técnicas de análise multivariada na avaliação da qualidade química e sensorial de café. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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8. | | ROSA, S. D. V. F. da; FREITAS, M. N. de; SAÚDE, A.; PEREIRA, C. C.; CIRILLO, M. A. Imagens digitais do teste de tetrazólio para avaliar a qualidade de grãos de café. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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10. | | RIBEIRO, D. E.; BOREM, F. M.; CIRILLO, M. A.; PRADO, M. V. B.; FERRAZ, V. P.; ALVES, H. M. R.; TAVEIRA, J. H. da S. Interaction of genotype, environment and processing in the chemical composition expression and sensorial quality of Arabica coffee. African Journal of Agricultural Research, v. 11, n. 27, p. 2412-2422, July, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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11. | | LIMA, P. S. G.; REIS, E. S.; CORRÊA, R. M.; CIRILLO, M.; PINTO, J. E. B. P.; SANTOS, J. B. dos; LAMEIRA, O. A. Estabelecimento da concentração de nitrogênio total no meio de cultura para micropropagação de ipeca, Psychotria ipecacuanha (brot.) Stokes. Horticultura Brasileira, v. 20, n. 2, p. 348, jul. 2002. Suplemento 1. Resumos apresentados no Congresso Brasileiro de Olericultura, 42.; Congresso Latino Americano de Horticultura, 11. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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12. | | LIMA, P. S. G.; REIS, E. S.; CORRÊA, R. M.; CIRILLO, M.; PINTO, J. E. B. P.; SANTOS, J. B. dos; LAMEIRA, O. A. Estabelecimento da concentração de nitrogênio total no meio de cultura para micropropagação de ipeca, Psychotria ipecacuanha (brot.) Stokes. Horticultura Brasileira, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Cópia de trabalho editado em CD-ROM que contém os resumos expandidos do 42º Congresso Brasileiro de Olericultura e 11º Congresso Latino Americano de Horticultura, Uberlândia, 2002. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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15. | | ABREU, G. F. de; ROSA, S. D. V. F. da; CIRILLO, M. A.; MALTA, M. R.; CLEMENTE, A. C. S.; BORÉM, F. M. Simultaneous optimization of coffee quality variables during storage. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, Campo Grande, MS, v. 21, n. 1, p. 56-60, 2017 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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16. | | CLEMENTE, A. da C. S.; CIRILLO, M. A.; MALTA, M. R.; CAIXETA, F.; PEREIRA, C. C.; ROSA, S. D. V. F. da. Operações pós-colheita e qualidade físico-química e sensorial de cafés. Coffee Science, Lavras, v.10, n.2, p.233-241, abr./jun. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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17. | | FANTAZZINI, T. B.; ROSA, S. D. V. F. da; CARVALHO, G. R.; LISKA, G. R.; CARVALHO, M. L. M. de; COELHO, S. V. B.; CIRILLO, M. A.; RIBEIRO, F. A. S. Correlation between historical data of the germination test and of the tetrazolium test in coffee seeds by GAMLSS. Seed Science and Technology, v. 48, n. 2, p. 179-188, Apr. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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Registros recuperados : 17 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
09/11/2023 |
Data da última atualização: |
09/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
MANOEL, I. dos S.; RESENDE, M.; SOUSA, P. H. A.; ROSA, S. D. V. F. da; CIRILLO, M. A. |
Afiliação: |
IURI DOS SANTOS MANOEL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; MARIANA RESENDE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; PEDRO HERIQUE ASSIS SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; MARCELO ANGELO CIRILLO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS. |
Título: |
Simulation of robust adaptive regression multi-level models for quality analysis of special coffees in cold storage |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Scientiarum. Technology, v. 46, n. 1, e59135, 2024. |
Páginas: |
10 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.4025/actascitechnol.v46i1.59135 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT. Numerous factors contribute to specialty coffee quality, storage and cooling conditions. We may therefore assume that sensory evaluation results can be corrupted by measurement errors, especially when cuppers are not trained, leading to occurrence of observation outliers. Therefore, this study aimed to propose simulation scenarios considering parametric values of multilevel model fit with robust adaptive regressions to the presence of outliers in a real experiment with processed and unprocessed coffee beans stored at different times and temperatures. In this context, we considered computationally simulated scenarios in which sensory scoring errors can be made at L = 5 and 10 units. The proposed method was feasible for the sensory scoring of an experiment of coffee storage conditions and cooled environments. This is because it included robust characteristics of samples evaluated with up to 30% of outliers. |
Thesaurus NAL: |
Coffea; Cold storage; Regression analysis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158148/1/Simulation-of-robust-adaptive-regression.pdf
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Marc: |
LEADER 01660naa a2200229 a 4500 001 2158148 005 2023-11-09 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.4025/actascitechnol.v46i1.59135$2DOI 100 1 $aMANOEL, I. dos S. 245 $aSimulation of robust adaptive regression multi-level models for quality analysis of special coffees in cold storage$h[electronic resource] 260 $c2024 300 $a10 p. 520 $aABSTRACT. Numerous factors contribute to specialty coffee quality, storage and cooling conditions. We may therefore assume that sensory evaluation results can be corrupted by measurement errors, especially when cuppers are not trained, leading to occurrence of observation outliers. Therefore, this study aimed to propose simulation scenarios considering parametric values of multilevel model fit with robust adaptive regressions to the presence of outliers in a real experiment with processed and unprocessed coffee beans stored at different times and temperatures. In this context, we considered computationally simulated scenarios in which sensory scoring errors can be made at L = 5 and 10 units. The proposed method was feasible for the sensory scoring of an experiment of coffee storage conditions and cooled environments. This is because it included robust characteristics of samples evaluated with up to 30% of outliers. 650 $aCoffea 650 $aCold storage 650 $aRegression analysis 700 1 $aRESENDE, M. 700 1 $aSOUSA, P. H. A. 700 1 $aROSA, S. D. V. F. da 700 1 $aCIRILLO, M. A. 773 $tActa Scientiarum. Technology$gv. 46, n. 1, e59135, 2024.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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