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Registros recuperados : 10 | |
2. | | SILVA, T. E. R. da; CIDADE, L. C.; ALVIM, F. C.; CASCARDO, J. C. de M.; COSTA, M. G. C. Somatic embryogenesis and plant regeneration in elite clones of Theobroma cacao. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 10, p. 1433-1436, out. 2008 Notas Científicas.
Título em português: Embriogênese somática e regeneração in vitro de clones elite de Theobroma cacao. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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3. | | MENDES, A. F. S.; CIDADE, L. C.; OTONI, W. C.; SOARES FILHO, W. dos S.; COSTA, M. G. C. Role of auxins, polyamines and ethylene in root formation and growth in sweet orange. Biologia Plantarum, v. 55, n. 2, p. 375-378, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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5. | | MENDES, A. F. da S.; CIDADE, L. C.; MANZOLI, G. N.; OTONI, W. C.; SOARES FILHO, W. dos S.; COSTA, M. G. C. Tissue culture parameters in sweet orange cultivars. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 8, p. 1093-1096, ago. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Unidades Centrais. |
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6. | | COSTA, M. G. C.; MENDES, A. F. S.; CIDADE, L. C.; SOARES FILHO, W. dos S.; OTONI, W. C.; MOORE, G. A. Towards metabolic engineering of carotenoid content in sweet-orange (Citrus sinensis (L.) Osb.). In: XU, Z.; LI, J.; XUE, Y.; YANG, W. (Ed.). Biotechnology and sustainable agriculture 2006 and beyond. Heidelberg: Springer, 2007. p. 223-225. Edição do Proceedings of the 11th IAPTC&B Congress, Beijing, ago. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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7. | | CIDADE, L. C.; OLIVEIRA, T. M. de; MENDES, A. F. S.; MACEDO, A. F.; FLOH, E. I. S.; GESTEIRA, A. da S.; SOARES FILHO, W. dos S.; COSTA, M. G. C. Ectopic expression of a fruit phytoene synthase from Citrus paradisi Macf. promotes abiotic stress tolerance in transgenic tobacco. Molecular Biology Report, v.39, p. 10201-10209, 2012 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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8. | | MARTINS, C. P. S.; NEVES, D. M.; CIDADE, L. C.; MENDES, A. F. S.; COELHO FILHO, M. A.; GESTEIRA, A. da S.; SOARES FILHO, W. dos S.; COSTA, M. G. C. Functional analysis of a tonoplast intrinsic protein (TIP) gene involved in the response to osmotic stress in citrus. In: WORKSHOP ON BIOTIC AND ABIOTIC STRESS TOLERANCE IN PLANTS, 2013, Ilhéus. The challenge for the 21st century: book of abstracts. [S.l.]: International Advanced Biology Consortium, 2013. Online. S03P01. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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9. | | COSTA, M. G. C.; GONÇALVES, L. P.; MARTINS, C. P. S.; PEDROSA, A. M.; PEREIRA, S. L. S.; OLIVEIRA, T. M.; CIDADE, L. C.; CAMILLO, L. R.; GESTEIRA, A. da S.; COELHO FILHO, M. A.; SOARES FILHO, W. dos S. Transcriptional regulation of drought response and tolerance in citrus and strategies for development of drought-tolerant transgenic rootstocks. In: INTERNATIONAL CITRUS CONGRESS, 2016, Foz do Iguaçu. Abstract book. Campinas: IAC; Londrina: IAPAR, 2016. p.149. S14-56. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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10. | | COSTA, M. G. C.; CIDADE, L. C.; OLIVEIRA, T. M. de; MARTINS, C. P. S.; MENDES, A. F. S.; PEREIRA, S. L. S.; PEDROSA, A. M.; GESTEIRA, A. da S.; GIRARDI, E. A.; COELHO FILHO, M. A.; SOARES FILHO, W. dos S.; MACHADO, M. A. Characterization of genes associated with two agronomically important traits in citrus: drought tolerance and fruit color. In: INTERNATIONAL CITRUS CONGRESS, 22., 2012.Valencia. Book of abstracts. Valencia: International Society of Citriculture; Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias; Fundación Agroalimed, 2012. Documento eletrônico. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 10 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
18/02/2008 |
Data da última atualização: |
18/02/2008 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Circulação/Nível: |
-- - -- |
Autoria: |
COSTA, M. G. C.; MENDES, A. F. S.; CIDADE, L. C.; SOARES FILHO, W. dos S.; OTONI, W. C.; MOORE, G. A. |
Afiliação: |
Marcio G. C. Costa, UCSC; Amanda F. S. Mendes, UCSC; Luciana C. Cidade, UCSC; Walter dos Santos Soares-Filho, CNPMF; Wagner C. Otoni, UFV; Gloria A. Moore, UFL. |
Título: |
Towards metabolic engineering of carotenoid content in sweet-orange (Citrus sinensis (L.) Osb.). |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: XU, Z.; LI, J.; XUE, Y.; YANG, W. (Ed.). Biotechnology and sustainable agriculture 2006 and beyond. Heidelberg: Springer, 2007. p. 223-225. |
ISBN: |
978-1-4020-6635-1 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição do Proceedings of the 11th IAPTC&B Congress, Beijing, ago. 2006. |
Conteúdo: |
Plants have a remarkable array of biosynthetic pathways, of which many synthesize products of secondary metabolism with biotechnological and health-related importance. One of these, known as carotenoid biosynthetic pathway, leads to biosynthesis of healthpromoting compounds (i.e., beta-carotene, lycopene, lutein, zeaxanthin) which reduce the onset of chronic disease states, such as cancer, macular degeneration and cardiovascular disease. In addition, all the carotenoid species that contain a beta-ring can be converted to retinol and, thus, are precursors of vitamin A. These properties have led to intensive efforts to alter and elevate such isoprenoids in food crops (Taylor and Ramsay, 2005). |
Thesaurus NAL: |
carotenoids; Citrus. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01502naa a2200229 a 4500 001 1650822 005 2008-02-18 008 2007 bl --- 0-- u #d 020 $a978-1-4020-6635-1 100 1 $aCOSTA, M. G. C. 245 $aTowards metabolic engineering of carotenoid content in sweet-orange (Citrus sinensis (L.) Osb.). 260 $c2007 500 $aEdição do Proceedings of the 11th IAPTC&B Congress, Beijing, ago. 2006. 520 $aPlants have a remarkable array of biosynthetic pathways, of which many synthesize products of secondary metabolism with biotechnological and health-related importance. One of these, known as carotenoid biosynthetic pathway, leads to biosynthesis of healthpromoting compounds (i.e., beta-carotene, lycopene, lutein, zeaxanthin) which reduce the onset of chronic disease states, such as cancer, macular degeneration and cardiovascular disease. In addition, all the carotenoid species that contain a beta-ring can be converted to retinol and, thus, are precursors of vitamin A. These properties have led to intensive efforts to alter and elevate such isoprenoids in food crops (Taylor and Ramsay, 2005). 650 $acarotenoids 650 $aCitrus 700 1 $aMENDES, A. F. S. 700 1 $aCIDADE, L. C. 700 1 $aSOARES FILHO, W. dos S. 700 1 $aOTONI, W. C. 700 1 $aMOORE, G. A. 773 $tIn: XU, Z.; LI, J.; XUE, Y.; YANG, W. (Ed.). Biotechnology and sustainable agriculture 2006 and beyond. Heidelberg: Springer, 2007. p. 223-225.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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