Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  23/05/2017
Data da última atualização:  19/10/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LOBO, A. M. B. O.; LOBO, R. N. B.; FACO, O.; SOUZA, V. de; ALVES, A. A. C.; COSTA, A. C.; ALBUQUERQUE, M. A. M.
Afiliação:  ANA MARIA BEZERRA OLIVEIRA LOBO, CNPC; RAIMUNDO NONATO BRAGA LOBO, CNPC; OLIVARDO FACO, CNPC; VIVIANE DE SOUZA, CNPC; Anderson Antonio Carvalho Alves, São Paulo State University (USP) - São Paulo, SP, Brazil; Adailton Camêlo Costa, Vale do Acaraú State University (UVA) - Sobral, CE, Brazil; Maria Aparecida Machado de Albuquerque, Vale do Acaraú State University (UVA) - Sobral, CE, Brazil.
Título:  Characterization of milk production and composition of four exotic goat breeds in Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 153, p. 9-16, Aug. 2017.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2017.05.005
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Milk production traits, milk composition and somatic cell count (SCC) from exotic dairy goats were characterized in tropical climate using data from Dairy Goats Breeding Program. The breeds analyzed are distributed in two regions of Brazil (Southeast and Northeast). The Alpine, Saanen and Toggenburg (raised in Southeast) breeds were compared among themselves and with the breeds of Northeast (Anglo Nubian and Saanen). This study demonstrated that milk yield, 305-day lactation yield, lactation length and daily milk yield were influenced by the genetic of animal (breed) and the environmental conditions, such as flock, month and year of production. These same effects affected the milk composition and SCC which also were influenced by physiological stages of the does (lactation and test-day milk order). There were differences in milk composition between the breeds. This may be a result of diet and chemical composition of the pasture feeding the animals, as well as others genetic and environmental factors. The global averages for proportion of lactose were below of the minimum limits established by the Brazilian Ministry of Agriculture, Livestock and Food Supply. The average of SCC was above one million of cells/mL. This study is the first work of characterization of exotic breeds in tropical climate with a database derived of official milk recording.
Palavras-Chave:  Alpine; Anglo Nubian; Brasil; Contagem de células somáticas; Fatores ambientais; Introduced breeds; Raça exótica.
Thesagro:  Caatinga; Cabra leiteira; Caprino; Genética animal; Lactação; Lactose; Produção leiteira.
Thesaurus Nal:  Animal genetics; Brazil; Environmental factors; Goats; Lactation; Milk production; Saanen; Somatic cell count; Toggenburg.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC33581 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Algodão. Para informações adicionais entre em contato com cnpa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  20/11/2018
Data da última atualização:  20/11/2018
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  QUEIROGA, V. de P.; CHAVEZ LEÓN, J. V.; PEREZ VALENZUELA, F. J.; BUSO, J. A. (ed.).
Afiliação:  VICENTE DE PAULA QUEIROGA, CNPA; JAIME VICENTE CHAVEZ LEÓN, UNIVERSIDADE DE FLÓRIDA - REPRESENTACIÓN EN HONDURAS; FRANCISCO JEOVANY PEREZ VALENZUELA, DICTA; JOSE AMAURI BUSO, SIRE.
Título:  Cultivo de ajonjolí para los campesinos en los departamentos de choluteca y valle.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Campina Grande: AREPB, 2018.
Páginas:  169 p.
Descrição Física:  il.; color.
ISBN:  978-85-67494-26-5
Idioma:  Espanhol
Conteúdo:  El ajonjolí (Sesamum indicum, L.) es una de las primeras especies domesticadas por el hombre, siendo una de las diez principales oleaginosas del mundo. En el caso de que se produzca un cambio en la calidad de los alimentos, se debe tener en cuenta que, en la mayoría de los casos, insaturado, aceptado y recomendado para la alimentación humana, además de ser medicinal. La torta o la harina de ajonjolí tiene excelente de aminoácidos importantes, tales como metionina, cistina, arginina y leucina, y puede constituirse en una excelente fuente de proteínas. El ajonjolí es un cultivo de gran potencial en Honduras por las condiciones agro-ecológicas adecuadas. Estas áreas potenciales se concentran en los departamentos de Choluteca y Valle. Actualmente, el mercado de ajonjolí está influenciado por una diversificación en sus usos, generando así una tendencia crecente en su consumo. La principal demanda de ajonjolí proviene de la industria alimentaria. El 70% de la producción mundial se utiliza para la elaboración de aceptación y harina en la mayoría de los países importadores. El uso de agroquímicos es uno de los factores de mayor afectación ambiental y recae su afectación en el mal uso en que los agricultores le dan a éstos, no en las normas de aplicación sugeridas; debido a que se expone la salud de los habitantes cercanos a la zona y del medio ambiente en general. En la actualidad se están aplicando métodos orgánicos de producción lo que es bastante amigable con el medio ambiente, c... Mostrar Tudo
Thesagro:  Agricultura Familiar; Gergelim; Planta Oleaginosa; Sistema de Cultivo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE63354 - 1UPCLV - DD
CNPA28627 - 1UPCLV - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional