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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
05/07/2021 |
Data da última atualização: |
05/07/2021 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PEREIRA, L. S.; BRUNES, L. C.; MAGNABOSCO, V.; SOARES, B. B.; CARVALHO, R. A. de; REY, F. S. B.; MAGNABOSCO, C. U. |
Afiliação: |
LETÍCIA SILVA PEREIRA, estagiária CNPAF; LUDMILLA COSTA BRUNES, estagiária CNPAF; VALENTINA MAGNABOSCO, graduanda Centro Universitário Barão de Mauá, Ribeirão Preto-SP; BYANKA BUENO SOARES, estagiária CNPAF; RAFAEL ASSUNÇÃO DE CARVALHO, estagiário CNPAF; FERNANDO SEBASTIÁN BALDI REY, UNESP, Jaboticabal-SP; CLAUDIO DE ULHOA MAGNABOSCO, CPAC. |
Título: |
Impacto econômico e fenotípico da utilização de touros Nelore geneticamente avaliados. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 14., 2020, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. |
Páginas: |
p. 78. |
ISBN: |
978-65-87380-12-4 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A avaliação genética permite a identificação de touros melhoradores com mérito genético ou índice genético superior. O uso de touros puros de origem (PO) e certificado especial de identificação e produção (CEIP) torna-se um diferencial como ferramenta de precisão na obtenção do progresso genético e redução do ciclo de produção. Objetivou-se avaliar o impacto econômico e fenotípico da utilização de touros Nelore PO e com CEIP, utilizando informações de 3.174 e 5.364 animais PO e CEIP ajustadas para o grupo de contemporâneos, fornecidas pela Associação Nacional de Criadores e Pesquisadores. |
Thesagro: |
Citogenética Animal; Gado Nelore; Impacto Econômico; Melhoramento Genético Animal. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224297/1/jt-p78.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
04/08/2015 |
Data da última atualização: |
27/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, J. C. B.; SOUSA, K. C. I.; BRITO, D. C.; CHAIBUB, A. A.; LUZINI, A. P.; CORTES, M. V. C. B.; FILIPPI, M. C. C.; KATO, L.; VAZ, B. G.; COSTA, H. B.; ROMÃO, W.; ARAÚJO, L. G. |
Afiliação: |
JACQUELINE C. B. CARVALHO, UFG; KELLEN C. I. SOUSA, UFG; DENISE C. BRITO, UFG; AMANDA A. CHAIBUB, UFG; ALINE P. LUZINI, UFG; MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF; LUCILIA KATO, UFG; BONIEK G. VAZ, UFG; HELBER B. COSTA, UFES; WANDERSON ROMÃO, UFES; LEILA GARCÊS DE ARAUJO, UFG. |
Título: |
Biocontrol potential of Waitea circinata, an orchid mycorrhizal fungus, against the rice blast fungus. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Plant Pathology, v. 40, n. 3, p. 151-159, June 2015. |
DOI: |
10.1007/s40858-015-0042-8 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Rice blast (Magnaporthe oryzae) occurs in rice producing areas worldwide. Microorganisms are capable of producing secondary metabolites that can control the pathogen. The present study aimed to identify the class of the secondary metabolites produced by the mycorrhizal fungus Waitea circinata obtained from a Cerrado orchid and to assess the in vitro and in vivo antagonism of the extracts against M. oryzae. Three mycorrhizal extracts (crude, mycelial and lyophilized) were obtained. In the in vitro antagonism assay, W. circinata produced the largest inhibition zone. The crude extract reduced the mycelial growth of the pathogen by 75 %, inhibited the formation of appressoria by 100 % and reduced the AUDPC by 25 % compared to the control. Analysis of the crude extract by electro spray ionization Fourier transform ion cyclotron resonance mass spectrometry revealed the presence of benzophenones. The results suggest that W. circinata extract has the potential for rice blast control. |
Palavras-Chave: |
Bioactive product. |
Thesagro: |
Arroz; Brusone; Doença de planta; Fungo; Micorriza; Oryza sativa. |
Thesaurus NAL: |
Mycorrhizal fungi. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
LEADER 01985naa a2200361 a 4500 001 2021332 005 2020-04-27 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s40858-015-0042-8$2DOI 100 1 $aCARVALHO, J. C. B. 245 $aBiocontrol potential of Waitea circinata, an orchid mycorrhizal fungus, against the rice blast fungus. 260 $c2015 520 $aRice blast (Magnaporthe oryzae) occurs in rice producing areas worldwide. Microorganisms are capable of producing secondary metabolites that can control the pathogen. The present study aimed to identify the class of the secondary metabolites produced by the mycorrhizal fungus Waitea circinata obtained from a Cerrado orchid and to assess the in vitro and in vivo antagonism of the extracts against M. oryzae. Three mycorrhizal extracts (crude, mycelial and lyophilized) were obtained. In the in vitro antagonism assay, W. circinata produced the largest inhibition zone. The crude extract reduced the mycelial growth of the pathogen by 75 %, inhibited the formation of appressoria by 100 % and reduced the AUDPC by 25 % compared to the control. Analysis of the crude extract by electro spray ionization Fourier transform ion cyclotron resonance mass spectrometry revealed the presence of benzophenones. The results suggest that W. circinata extract has the potential for rice blast control. 650 $aMycorrhizal fungi 650 $aArroz 650 $aBrusone 650 $aDoença de planta 650 $aFungo 650 $aMicorriza 650 $aOryza sativa 653 $aBioactive product 700 1 $aSOUSA, K. C. I. 700 1 $aBRITO, D. C. 700 1 $aCHAIBUB, A. A. 700 1 $aLUZINI, A. P. 700 1 $aCORTES, M. V. C. B. 700 1 $aFILIPPI, M. C. C. 700 1 $aKATO, L. 700 1 $aVAZ, B. G. 700 1 $aCOSTA, H. B. 700 1 $aROMÃO, W. 700 1 $aARAÚJO, L. G. 773 $tTropical Plant Pathology$gv. 40, n. 3, p. 151-159, June 2015.
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