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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  08/04/2021
Data da última atualização:  11/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MANFRÃO-NETTO, J. H. C.; QUEIROZ, E. B.; RODRIGUES, K. A.; COELHO, C. M.; PAES, H. C.; RECH FILHO, E. L.; PARACHIN, N. S.
Afiliação:  JOÃO HEITOR COLOMBELLI MANFRÃO-NETTO, UNB; ENZO BENTO QUEIROZ, UNB; KELLY ASSIS RODRIGUES, UNB; CINTIA M. COELHO, UNB; HUGO COSTA PAES, UNB; ELIBIO LEOPOLDO RECH FILHO, Cenargen; NÁDIA SKORUPA PARACHIN, UNB.
Título:  Evaluation of Ogataea (Hansenula) polymorpha for hyaluronic acid production.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Microorganisms, v. 9, 312, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.3390/microorganisms9020312
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: Elibio Leopoldo Rech.
Palavras-Chave:  Genetic switch; Genomic editing; Methylotrophic yeast; Ogataea polymorpha; Promoters.
Thesaurus Nal:  Hyaluronic acid.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222403/1/microorganisms-09-00312-v3.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN38512 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  18/04/2016
Data da última atualização:  27/02/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MAJOLO, C.; ROCHA, S. I. B. da; CHAGAS, E. C.; CHAVES, F. C. M.; BIZZO, H. R.
Afiliação:  CLAUDIA MAJOLO, CPAA; Silvia Imaculada Barros da Rocha, Uninorte; EDSANDRA CAMPOS CHAGAS, CPAA; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA.
Título:  Chemical composition of Lippia spp. essential oil and antimicrobial activity against Aeromonas hydrophila.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Aquaculture Research, v. 48, n. 5, p. 2380-2387, May. 2017.
DOI:  doi:10.1111/are.13073
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Phytotherapy can replace antibiotic administration as an alternative to control Aeromonas hydrophila, one of the main bacteria involved in the aetiology of farmed ?sh diseases. Given that plants of the Lippia spp. genus show biological potential for antimicrobial activity, this study evaluated the chemical composition of essential oils extracted from Lippia alba, Lippia origanoides and Lippia sidoides and their activity against A. hydrophila. The oils were obtained by steam distillation in a Clevenger-type apparatus and their composition determined by gas chromatography and mass spectrometry (CG/MS). Antibacterial activity was assessed by calculating the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) using broth microdilution method. The main compounds identified were geranial (25.4%) and neral (16.6%) in L. alba oil, carvacrol (40.4%) and p-cymene (11.4%) in L. origanoides oil and thymol (76.6%) and orthocymene (6.3%) in L. sidoides oil.
Palavras-Chave:  Atividade antimicrobiana; Minimum bactericidal concentration.
Thesagro:  Composição Química; Lippia Alba; Lippia Sidoides; Óleo Essencial.
Thesaurus NAL:  Lippia origanoides; minimum inhibitory concentration.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA33023 - 1UPCAP - DD
CTAA13475 - 1UPCAP - DD
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