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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  19/04/2013
Data da última atualização:  27/06/2016
Autoria:  CONSTANTINO, C.; RIBEIRO, E. L. de A.; BRIDI, A. M.; TARSITANO, M. A.; KORITIAKI, N. A.; PERES, L. M.; MIZUBUTI, I. Y.; PEREIRA, E. S.; PIMENTEL, P. G.
Título:  Quality of aged ewe meat in vacuum-packaging system for different storage periods.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 33, supl. 2, p. 3437-3446, 2012.
DOI:  DOI: 10.5433/1679-0359.2012v33Supl2p3437
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Consumers believe tenderness to be most important organoleptic characteristic of meat. However, there is great variability in the tenderness of meat available to consumers; one method to reduce the variability and improve tenderness would be to promote meat aging. The aim of this study was to evaluate the quality of aged ewe meat. The experiment was conducted at the State University of Londrina. It was used eighteen Santa Ines ewes. After slaughter, the Longissimus dorsi muscle were collected and subjected to treatment, three different aging times: zero, four and eight days at 5 ± 2°C. The increase in aging time caused a decrease in pH. The L*, a* and c* values increase linearly with the aging period. The b* and h* values showed a quadratic regression. The mesophilic and psychrotrophic count showed a linear increase. The myofibrillar fragmentation index showed a quadratic regression, and the shear force decreased linearly. In a sensory analysis, a difference in the odor intensity of the meat was observed. The microbiological count indicated that the meat was fit for consumption. The aging promoted improvements in the quality of sheep meat. Qualidade da carne maturada de ovelhas em sistema de embalagem a vácuo durante diferentes períodos de acondicionamento. Resumo: Os consumidores acreditam que a maciez é a característica organoléptica mais importante da carne. No entanto, há grande variabilidade na maciez da carne disponível para os consumidores, um método de red... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carne de ovelha; Carne maturada; Raça Santa Inês.
Thesagro:  Ovino; Propriedade organoléptica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27081 - 1ADDAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  03/05/2013
Data da última atualização:  11/03/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CARVALHO, G. A. B. de; BATISTA, J. S. S.; MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.; NASCIMENTO, L. C. do; HUNGRIA, M.
Afiliação:  GESIELE ALMEIDA BARROS DE CARVALHO; JESIANE S. S. BATISTA; FRANCISMAR CORREA MARCELINO-GUIMARÃES, CNPSO; LEANDRO COSTA DO NASCIMENTO; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO.
Título:  Transcriptional analysis of genes involved in nodulation in soybean roots inoculated with Bradyrhizobium japonicum strain CPAC 15.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  BMC Genomics, v. 14, n. 153, 2013.
Páginas:  11 p.
ISSN:  1471-2164
DOI:  10.1186/1471-2164-14-153
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Biological nitrogen fixation in root nodules is a process of great importance to crops of soybean [Glycine max (L.) Merr.], as it may provide the bulk of the plant?s needs for nitrogen. Legume nodulation involves several complex steps and, although studied for many decades, much remains to be understood. Results: This research aimed at analyzing the global expression of genes in soybean roots of a Brazilian cultivar (Conquista) inoculated with Bradyrhizobium japonicum CPAC 15, a strain broadly used in commercial inoculants in Brazil. To achieve this, we used the suppressive subtractive hybridization (SSH) technique combined with Illumina sequencing. The subtractive library (non-inoculated x inoculated) of soybean roots resulted in 3,210 differentially expressed transcripts at 10 days after inoculation were studied. The data were grouped according to the ontologies of the molecular functions and biological processes. Several classes of genes were confirmed as related to N2 fixation and others were reported for the first time. During nodule formation, a higher percentage of genes were related to primary metabolism, cell-wall modifications and the antioxidant defense system. Putative symbiotic functions were attributed to some of these genes for the first time.
Palavras-Chave:  Nodulação - soja.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/82303/1/transcriptional.2013.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO34420 - 1UPCAP - DD
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