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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  13/09/2000
Data da última atualização:  13/09/2000
Autoria:  SIQUEIRA, A. C. M. de F.; SEBBENN, A. M.; GURGEL GARRIDO, L. M. do A.; CASTOLLEN, M. da S.; ZANATTO, A. C. S.
Título:  Comportamento silvicultural e genetico de duas especies arboreas tropicais secundarias.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Revista do Instituto Florestal, Sao Paulo, v.11, n.1, p.53-64, 1999.
ISSN:  0103-2674
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Conservacao genetica ex situ; Especies arboreas; Genetic parameter; Parametros geneticos; Tropical tree species.
Thesagro:  Variação Genética.
Thesaurus Nal:  ex situ conservation; genetic variation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF15362 - 1ADDAP - --
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  17/05/2017
Data da última atualização:  30/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GUEDES, A. M. M.; ANTONIASSI, R.; GALDEANO, M. C.; GRIMALDI, R.; CARVALHO, M. G. de; WILHELM, A. E.; MARANGONI, A. G.
Afiliação:  ANDREA MADALENA MACIEL GUEDES, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; Renato Grimaldi, UNICAMP; Mario Geraldo de Carvalho, UFRRJ; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; Alejandro Gregorio Marangoni, University of Guelph.
Título:  Length-scale specific crystalline structural changes induced by molecular randomization of pequi oil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Oleo Science, v. 66, n. 5, may 2017. p. 469-478.
ISSN:  1347-3352
DOI:  10.5650/jos.ess16192
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pequi fruit (Caryocar brasiliense Camb) is considered important since its pulp has a high content of oil and carotenoids. The oil?s triacylglycerols (TAGs) contain mainly oleic (~57%) and palmitic (~36%) fatty acids, distributed primarily among POO, POP/PPO, and OOO TAGs. It displays a tendency to fractionate upon storage and has a relatively low melting temperature (SFC of 4% at 25?). Pequi oil was modified through chemical interesterification, which increased the PPP content to ~6%. This caused a flattening in the SFC-temperature profile, raising the end of melt temperature significantly (SFC of 4% at 39?). The interesterified oil does not fractionate and is thermally stable up to 40?, with an SFCtemperature profile resembling that of roll-in shortening (SFC of 31% at 16?) despite containing high amounts of oleic acid. Crystallization and melting behavior changed. Crystal packing became more disorganized as evidenced by a significant decrease in crystalline domain size in the [001] direction from 42.3 nm to 32.1 nm. Polymorphism remained of the triclinic (?) subcell type but polytypism changed from the 3L to the 2L type. Polarized light microscopy demonstrated that interesterification dramatically decreased crystal size, consistent with a higher rate of nucleation in the material. Moreover, the dramatic improvement in physical stability and functionality was not accompanied by a significant decrease in total carotenoid content (~390 mg/kg).
Palavras-Chave:  Crystalline domain size; Interesterification; Triacylglycerol.
Thesagro:  Caryocar Brasiliense.
Thesaurus NAL:  crystallization; melting.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160360/1/66-ess16192.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13610 - 1UPCAP - DD
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