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1.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. M. dos; FERNANDO, F. S.; MONTASSIER, M. de F. S.; SILVA, K. R.; LOEPS, P. D.; PAVANI, C.; BORZI, M. M.; OKINO, C. H.; MONTASSIER, H. J. Memory immune responses and protection of chickens against a nephropathogenic infectious bronchitis virus strain by combining live heterologous and inactivated homologous vaccines. The Journal of Veterinary Medical Science, v.81, n.4, p.612-619, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  06/02/2012
Data da última atualização:  09/10/2012
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  RODRIGUEZ-AMAYA, D. B.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. V. de.
Afiliação:  DELIA B. RODRIGUEZ-AMAYA, UNICAMP; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Carotenoids of sweet potato, cassava, and maize and their use in bread and flour fortification.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: PREEDY, V. R.; WATSON, R. R.; PATEL, V. B. (Ed.). Flour and breads and their fortification in health and disease prevention. Amsterdam; Boston: Elsevier/Academic Press, 2011. cap. 28, p. 301-311.
DOI:  10.1016/B978-0-12-380886-8.10028-5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The carotenoid compositions of sweet potato roots, cassava roots, and maize kernels are reviewed in this chapter, attesting to wide between-variety and between-crop variations. B-Carotene predominates in sweet potato and cassava, whereas lutein and zeaxanthin prevail in maize. Orange-fleshed sweet potatoes with considerable amounts of β-carotene are available and have been shown to improve the vitamin A status of children. Raising the provitamin A contents of cassava and maize is still being pursued, especially by biofortification. Losses of carotenoids during processing and storage of the flour produced from these staple foods have been reported, and influencing factors have been identified. Substitution of part of the wheat flour by orange-fleshed sweet potato flour is restricted by the characteristic color and flavor of sweet potato in bread, but greater substitution is acceptable in other baked products. Use of cassava and maize flours in several products has been shown to be technologically feasible, but carotenoid retention still needs to be investigated.
Palavras-Chave:  Carotenoides; Fortificação.
Thesagro:  Batata Doce; Farinha; Mandioca; Milho; Pão.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11078 - 1UPCPL - PP2011/0862011.00388
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