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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  09/04/2015
Data da última atualização:  15/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  KOCHIAN, L. V.; PIÑEROS, M. A.; LIU, J.; MAGALHAES, J. V.
Afiliação:  JURANDIR VIEIRA DE MAGALHAES, CNPMS.
Título:  Plant adaptation to acid soils: the molecular basis for crop aluminum resistance.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Annual Review of Plant Biology, Palo Alto, v. 66, p. 571-598, 2015.
DOI:  10.1146/annurev-arplant-043014-114822
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Aluminum (Al) toxicity in acid soils is a significant limitation to crop production worldwide, as approximately 50% of the world?s potentially arable soil is acidic. Because acid soils are such an important constraint to agriculture, understanding the mechanisms and genes conferring resistance to Al toxicity has been a focus of intense research interest in the decade since the last article on crop acid soil tolerance was published in this journal. An impressive amount of progress has been made during that time that has greatly increased our understanding of the diversity of Al resistance genes and mechanisms, how resistance gene expression is regulated and triggered by Al and Al-induced signals, and how the proteins encoded by these genes function and are regulated. This review examines the state of our understanding of the physiological, genetic, and molecular bases for crop Al tolerance, looking at the novel Al resistance genes and mechanisms that have been identified over the past ten years. Additionally, it examines how the integration of molecular and genetic analyses of crop Al resistance is starting to be exploited for the improvement of crop plants grown on acid soils via both molecular-assisted breeding and biotechnology approaches.
Palavras-Chave:  Exsudação de ácido orgânico; Resistência ao alumínio; Tolerância ao alumínio.
Thesagro:  Alumínio.
Thesaurus Nal:  Aluminum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS26433 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  16/03/2017
Data da última atualização:  28/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  HOFFMANN, J. F.; CARVALHO, I. C.; BARBIERI, R. L.; ROMBALDI, C. V.; CHAVES, F. C.
Afiliação:  JESSICA FERNANDA HOFFMANN, UFPEL; IVAN RICARDO CARVALHO, UFPEL; ROSA LIA BARBIERI, CPACT; CESAR VALMOR ROMBALDI, UFPEL; FABIO CLASEN CHAVES, UFPEL.
Título:  Butia spp. (arecaceae) lc-ms-based metabolomics for species and geographical origin discrimination.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 65, n. 2, p. 523-532, 2017.
ISSN:  0021-8561
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The metabolic variability of fruit from Butia spp. (Arecaceae) genotypes from different geographical locations was characterized using untargeted metabolomics by liquid chromatography?mass spectrometry (LC-MS) followed by multivariate data analyses. Principal component analysis (PCA) and partial least-squares discriminant analysis (PLS-DA) from LC-MS data sets showed a clear distinction among Butia catarinensis, Butia odorata, Butia paraguayensis, and Butia yatay. The major metabolites that contributed to species discrimination were primary metabolites including sugars and organic acids and specialized metabolites such as tetrahydroxy-trans-stilbene and rutin. B. odorata fruit from Tapes, RS, Brazil, showed a high content of organic acids and flavonoids, whereas B. odorata fruits from Capa?o do Lea?o, RS, Brazil, showed a high sugar content. The results demonstrate that LC-ESI-qToF-MS-based metabolic profiling coupled with chemometric analysis can be used to discriminate among Butia species and between geographical origins of B. odorata and to identify primary and specialized metabolites responsible for the discrimination.
Palavras-Chave:  Palmeira.
Thesagro:  Butiá; Fruticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT19715 - 1UPCAP - DD
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