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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  20/09/2016
Data da última atualização:  12/07/2017
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SOSA-GÓMEZ, D. R.
Afiliação:  DANIEL RICARDO SOSA GOMEZ, CNPSO.
Título:  Microbial control of soybean pest insects and mites.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: LACEY, L. A. (Ed.) Microbial control of insect and mite pests: from theory to practice. Amsterdam: Elsevier, 2017.
Páginas:  p. 199-208.
ISBN:  978-0-12-803527-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Microbial control of soybean pest Insects and mites. Entomopathogenic fungi: Natural occurrence of entomopathogenic fungi in soybean; Impact of agrochemicals on entomopathogenic fungi; Microbial control of soybean pests with fungal entomopathogens. Entomopathogenic baculoviruses: Viruses associated with anticarsia gemmatalis; Viruses associated with heliothinae; Viruses associated with plusiinae, with an emphasis on chrysodeixis includens ; Viruses associated with spodoptera frugiperda; Viruses in lepidopteran species of minor importance to soybean. Entomopathogenic bacteria. Genetic modifications to enhance soybean pest control.
Thesagro:  Controle biológico; Praga de planta; Soja.
Thesaurus Nal:  Biological control; Plant pests.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO36953 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  13/05/2013
Data da última atualização:  12/06/2017
Autoria:  HAWERROTH, M. C.; CARVALHO, F. I. F. de C.; OLIVEIRA, A. C. de; SILVA, J. A. G. da; GUTKOSKI, L. C.; SATORI, J. F.; WOYANN, L. G.; BARBIERI, R. L.; HAWERROTH, F. J.
Afiliação:  Maraisa Crestani Hawerroth, CNPAT; Fernando Irajá Félix de Carvalho, UFPEL; Antonio Costa de Oliveira, UFPEL; José Antonio Gonzalez da Silva, Universidade Regional do Noroeste do Estado do Rio Grande do Sul; Luiz Carlos Gutkoski, Universidade de Passo Fundo, Centro de Pesquisa em Alimentação; João Francisco Sartori, Fundação Pró ? sementes de Apoio à Pesquisa; Leomar Guilherme Woyann, UFPEL; ROSA LIA BARBIERI, CPACT; FERNANDO JOSE HAWERROTH, CNPUV.
Título:  Adaptability and stability of white oat cultivars in relation to chemical composition of the caryopsis.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 1, p. 42-50, jan. 2013.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Adaptabilidade e estabilidade de cultivares de aveia?branca quanto à composição química da cariopse.
Conteúdo:  The objective of this work was to characterize the chemical properties of white oat (Avena sativa) caryopsis and to determine the adaptability and stability of cultivars recommended for cultivation in the state of Rio Grande do Sul, Brazil. The trials were carried out in the 2007, 2008 and 2009 crop seasons, in three municipalities: Augusto Pestana, Capão do Leão, and Passo Fundo. Fifteen cultivars were evaluated in a randomized block design, with four replicates. The contents of protein, lipid, and nitrogen-free extract were evaluated in the caryopsis. Cultivar performances for the measured characters varied according to location and year of cultivation. The cultivar URS Guapa showed high content of nitrogen-free extract and low contents of protein and lipid in the caryopsis. 'FAPA Louise' showed high content of lipid, whereas 'Albasul', 'UPF 15', and 'UPF 18' showed high content of protein and low content of nitrogen-free extract. There is no evidence of an ideal biotype for the evaluated characters, which could simultaneously show high average performance, adaptability to favorable and unfavorable environments, and stability.
Palavras-Chave:  Bissegmented linear regresion; Extrativo não nitrogenado; Nitrogen-free extract; Qualidade nutricional; Regressão linear bissegmentad.
Thesagro:  Avena Sativa; Lipidio; Proteína.
Thesaurus NAL:  LipidS; Nutritive value.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/82690/1/Adaptability-and-stability.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE54489 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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