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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite; Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  29/07/2019
Data da última atualização:  11/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, C. C. da; BURNQUIST, H. L.; GUILHOTO, J. J. M.; SIQUEIRA, K. B.
Afiliação:  CINTHIA CABRAL DA COSTA, CNPDIA.
Título:  Should special agricultural safeguard be ignored? An evaluation for dairy trade.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Applied Economics, s/n, 2019.
Páginas:  1-15
DOI:  10.1080/00036846.2019.1619016
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study measured the impact of special agricultural safeguards (SSG) on dairy products imports by the US and Japan. It was observed that dairy products have been the most affected by this protectionist measures, and that these countries are relevant importers that impose SSG. The tariff lines subject to SSG were selected, and the period of analysis was from 1995 to 2015. The results showed that the impact of SSG applied by the US was much higher than for Japan. The overall estimated value of imports that did not happen due to the application of SSGs was approximately USD 2 billion. Specifically for the Brazilian economy, the condensed milk not exported to the US due to SSG applied cost the country BRL 345 million in GDP value and almost 4.5 thousand jobs. These results might be underestimating these effects, since the SSG tariff was not subject to calculation in several years.
Palavras-Chave:  Input-output matrix; Special safeguard; SSG.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17199 - 1UPCAP - DDPROCI.19-0592019.0146
CNPGL24946 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  20/12/2019
Data da última atualização:  11/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, E. S. S. de; NUNES, G. da S.; BARROS, A. P. A.; LIMA, M. A. C. de; BARROS, E. S. de; FREITAS, S. T. de; BIASOTO, A. C. T.; DRUZIAN, J. I.
Afiliação:  ERIKA SAMANTHA SANTOS DE CARVALHO, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sertão Pernambucano; GRACE DA SILVA NUNES, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sertão Pernambucano; ANA PAULA ANDRÉ BARROS, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Sertão Pernambucano; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; EDNA SANTOS DE BARROS, CPATSA; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; JANICE IZABEL DRUZIAN, UFBA.
Título:  La etapa de maduración de la uva influye en el contenido fenólico, el color y la capacidad antioxidante de los vinos tintos tropicales Touriga Nacional?
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 16., 2019, Ica, Peru. Desierto: pasión vitivinícola en Latinoamérica. Ica: Asociacion Peruana de Enologos: Organización Internacional de la Viña y del Vino, 2019.
Páginas:  p. 152-155.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Ripening corresponds to a stage in which several chemical and structural changes take place in the berry. Atypically, in the Northeast of Brazil, region known as the Submiddle Sao Francisco Valley, the semi-arid tropical climate, combined with the absence of winter and the availability of water for irrigation, makes it possible to scale production and harvest up to two crops throughout the year. Therefore, the objective of this study was to determine the content of total phenolic compounds, monomeric anthocyanins, antioxidant capacity (determined by the DPPH and ABTS methods), color and the total polyphenol index in red wines produced from Touriga Nacional (Vitis Vinífera L.) grapes harvested at different ripening stages. The experiment was carried out in a commercial Touriga Nacional vineyard located in Lagoa Grande, PE, Brazil (9°2'S, 40°11'O) with 360 drip irrigated plants cultivated in the overhead trellising system. The treatments corresponded to three different harvest dates, being arranged in a randomized complete block design with three plots. The grapes from each plot were vinified separately after being harvested at three different maturity stages that were reached at 106 days after pruning (DAP) at 12/07/2017, 113 DAP and 120 DAP. According to the results, Touriga Nacional red wine, made with grapes harvested at 120 DAP, presented significantly higher monomeric anthocyanin concentration (493.5 mg L-1), high antioxidant capacity according to the ABTS method (43.8 ?... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Analise sensorial; Compostos bioativos; Cultivar Touriga Nacional; Vale do São Francisco; Vinho tinto tropical; Viticultura tropical.
Thesagro:  Composto Fenólico; Maturação; Uva; Vinho; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds; Grapes; Vitis.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/210190/1/La-etapa-de-maduracion-de-la-uva-2019.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58960 - 1UPCAA - DD
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