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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
30/04/2010 |
Data da última atualização: |
19/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
HOTT, M. C.; CARVALHO, G. R.; MALAFAIA FILHO, M. |
Afiliação: |
MARCOS CICARINI HOTT, CNPGL; GLAUCO RODRIGUES CARVALHO, CNPGL; MÁRCIO MALAFAIA FILHO. |
Título: |
A legislação ambiental e disponibilidade de terras no Brasil. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Boletim CBLeite, Juiz de Fora, v. 2, n. 8, p. 41-44, jul. 2009. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Distribuição. |
Thesagro: |
Recurso da Terra; Terra. |
Categoria do assunto: |
D Governo, Leis e Regulamentações |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/748342/1/A-legislacao-ambiental-e-disponibilidade-de-terras-no-Brasil.pdf
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Marc: |
LEADER 00492nam a2200157 a 4500 001 1748342 005 2022-09-19 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHOTT, M. C. 245 $aA legislação ambiental e disponibilidade de terras no Brasil.$h[electronic resource] 260 $aBoletim CBLeite, Juiz de Fora, v. 2, n. 8, p. 41-44, jul. 2009.$c2009 650 $aRecurso da Terra 650 $aTerra 653 $aDistribuição 700 1 $aCARVALHO, G. R. 700 1 $aMALAFAIA FILHO, M.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
26/11/2014 |
Data da última atualização: |
01/12/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PADILHA, C. V. da S.; BIASOTO, A. C. T.; BRAGARD, L. F. dos S.; OLIVEIRA, J. B. de; OLIVEIRA, W. P. de; CARVALHO, E. S. S. de; FREITAS, S. T. de; PEREIRA, G. E. |
Afiliação: |
ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV. |
Título: |
Description of sensory profile of tropical wines of guard issued in the Valley of São Francisco, Northeast Brazil. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 37., 2014, Mendonza, Argentina. Abstracts... Mendonza: International Organisation of Vine and Wine, 2014. |
Páginas: |
4 p. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to characterize the sensory profile of tropical wine of guard produced in the São Francisco Valley, Northeast Brazil. Two commercial wines, a varietal wine Touriga Nacional and an assemblage wine composed by Cabernet Sauvignon (60%), Syrah (30%) and Alicante Bouschet (10%) were kept for 12 months in oak barrel. Latter, the samples were coded with three-digit numbers and blind tested in standard crystal tasting glasses, model ISO, in aliquots of 40 mL at 18 °C by an expert panel of ten experts with over five years of experience in sensory wine analysis. Three evaluation sheets (descriptive, score and nonparametric) were used. The assemblage wine was characterized in flavor intensity and floral taste, vegetal and woody taste, and taste intensity. Touriga Nacional wine was more evident due to higher clarity, tone and visual intensity, olfactory persistence, fruity, toasty and woody aromas, bitter taste, fruity spice flavors, body, typicality and quality taste. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Barril de carvalho; Perfil sensorial; Vinhedo. |
Thesagro: |
Qualidade; Uva; Vinho; Viticultura. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112388/1/Giuliano-2014-497.pdf
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Marc: |
LEADER 02006nam a2200313 a 4500 001 2000951 005 2014-12-01 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPADILHA, C. V. da S. 245 $aDescription of sensory profile of tropical wines of guard issued in the Valley of São Francisco, Northeast Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIn: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 37., 2014, Mendonza, Argentina. Abstracts... Mendonza: International Organisation of Vine and Wine$c2014 300 $a4 p. 520 $aThe objective of this study was to characterize the sensory profile of tropical wine of guard produced in the São Francisco Valley, Northeast Brazil. Two commercial wines, a varietal wine Touriga Nacional and an assemblage wine composed by Cabernet Sauvignon (60%), Syrah (30%) and Alicante Bouschet (10%) were kept for 12 months in oak barrel. Latter, the samples were coded with three-digit numbers and blind tested in standard crystal tasting glasses, model ISO, in aliquots of 40 mL at 18 °C by an expert panel of ten experts with over five years of experience in sensory wine analysis. Three evaluation sheets (descriptive, score and nonparametric) were used. The assemblage wine was characterized in flavor intensity and floral taste, vegetal and woody taste, and taste intensity. Touriga Nacional wine was more evident due to higher clarity, tone and visual intensity, olfactory persistence, fruity, toasty and woody aromas, bitter taste, fruity spice flavors, body, typicality and quality taste. 650 $aGrapes 650 $aQualidade 650 $aUva 650 $aVinho 650 $aViticultura 653 $aAnálise sensorial 653 $aBarril de carvalho 653 $aPerfil sensorial 653 $aVinhedo 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aBRAGARD, L. F. dos S. 700 1 $aOLIVEIRA, J. B. de 700 1 $aOLIVEIRA, W. P. de 700 1 $aCARVALHO, E. S. S. de 700 1 $aFREITAS, S. T. de 700 1 $aPEREIRA, G. E.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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