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Registros recuperados : 186 | |
142. | | CARVALHO, C. H. S. de; PAIVA, A. C. SR.; SOUZA, D. S.; SILVA, E. Q.; CUSTÓDIO, A. A.; BORATO, P. B.; MARÇAL, G. A.; MARQUES, B. N. Custo de produção de mudas clonais de Café Arábica produzidas por embriogênese somática In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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143. | | SILVA, E. Q.; PAIVA, A. C. R. S.; CUSTÓDIO, A. A.; PALA, J.; SILVA, B. R.; PAULINO, V. R.; CARVALHO, C. H. S. de. Crescimento de calos embriogênicos de diferentes genótipos de café em meio de cultura líguido. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 36., 2010, Guarapari. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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144. | | FERREIRA, M. das G. R.; CÁRDENAS, F. E. N.; CARVALHO, C. H. S. de; CARNEIRO, A. A.; DAMIÃO FILHO, C. F. Desenvolvimento de calos em explantes de cupuaçuzeiro (Theobroma grandiflorum schum.) em função da concentração de auxinas e do meio líquido. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 23, n. 3, p. 476-476, dez. 2001. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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145. | | PAIVA, R. N.; CARVALHO, C. H. S. de; MENDES, A. N. G.; ALMEIDA, S. R. de; MATIELLO, J. B.; FERREIRA, R. A. Field performance of coffee progenies (Coffea arabica L.) in Varginha, Minas Gerais State. Coffee Science, Lavras, v. 4, n. 1, p. , jan/jun. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
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146. | | ANGELO, P. C. da S.; BALDIM, D. S.; COUTO, I. E.; CARLI, J. de; FERREIRA, R. A.; CARVALHO, C. H. S. de; FERREIRA, I. B.; MATIELLO, J. B. Fase de desenvolvimento de frutos de cafeeiros arábica em Varginha x Carmo de Minas, durante o ciclo reprodutivo 2016/2017. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 44., 2018, Franca, SP. Nosso café, melhorado desde o pé: anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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147. | | PADILHA, L.; PEREIRA, G. S.; VON PINHO, E. V. R.; TEIXEIRA, R. K. S.; CARVALHO, C. H. S. de; MALUF, M. P.; CARVALHO, B. L. Microsatellite markers in analysis of resistance to coffee leaf miner in arabica coffee. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee, 2012. p. 192 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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148. | | PEREIRA, G. S.; PADILHA, L.; PINHO, E. V. R. V.; TEIXEIRA, R. de K. S.; CARVALHO, C. H. S. de; MALUF, M. P.; CARVALHO, B. L. de. Microsatellite markers in analysis of resistance to coffee leaf miner in Arabica coffee. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 12, p. 1650-1656, dez. 2011 Título em português: Marcadores microssatélites na análise de resistência ao bicho?mineiro em café arábica. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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149. | | PEREIRA, G. S.; PADILHA, L.; VON PINHO, E. V. R.; TEIXEIRA, R. de K. S.; CARVALHO, C. H. S. de; MALUF, M. P.; CARVALHO, B. L. de. Microsatellite markers in analysis of resistance to coffee leaf miner in Arabica coffee. Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília, v.46, n.12, p.1650-1656, dez. 2011 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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150. | | PEREIRA, G. S.; TEIXEIRA, R. de K. S.; VON PINHO, E. V. de R.; PADILHA, L.; CARVALHO, C. H. S. de. Microssatélites para a caracterização de Coffea arabica. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 7., 2011, Araxá. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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151. | | MATIELLO, J. B.; ALMEIDA, S. R.; FERREIRA, R. A.; CARVALHO, C. H. S. de; BRITO, G.; BARROS, U. V.; MENDONÇA, G. M.; LEITE FILHO, S. Ocorrência de progenies de frutos amarelos em cafeeiros de diversas cultivares com tolerância à ferrugem. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 36., 2010, Guarapari. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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152. | | CUSTÓDIO, A. A.; PALA, J.; SILVA, E. Q.; PAIVA, A. C. R. S.; SILVA, B. R.; PAULINO, V. R.; CARVALHO, C. H. S. de. Produção de calos embriogênicos em explantes foliares de plantas matrizes de cafeeiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 36., 2010, Guarapari. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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153. | | GUIMARÃES, S. L.; TRINDADE, J. C.; CASTANHEIRA, D. T.; ANDRADE, M. T.; SILVA, A. C.; CARVALHO, C. H. S. de; CARVALHO, M. A. de F. Produtividade de cafeeiros da cultivar Siriema irrigados com diferentes lâminas de irrigação. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 42., 2016, Serra Negra, SP. Produzir mais café, com economia, só com boa tecnologia: trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2016. 466 p. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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154. | | CARVALHO, C. H. S. de; SANTOS, A. C. R.; PALA, J.; MATIELLO, J. B.; ALMEIDA, S. R.; FERREIRA, R. A.; PAIVA, J. E. P. Produção de mudas clonais de café arábica em escala comercial via embriogênese somática. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 34., 2008, Caxambú. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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156. | | CARVALHO, C. H. S. de; MATIELLO, J. B.; ALMEIDA, S. R.; FERREIRA, R. A.; PADILHA, L.; FERREIRA, I. B.; GALDINO, P. Qualidade da bebida de cultivares de café com resistência à ferrugem-do-cafeeiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 37., 2011, Poços de Caldas. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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157. | | COSTA, J. C.; CARVALHO, C. H. S. de; MATIELLO, J. B.; ALMEIDA, S. R.; FERREIRA, R. A.; PADILHA, L.; CARVALHO, S. P. Qualidade da bebida de genótipos de café com resistência à ferrugem-do-cafeeiro. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 6., 2009, Vitória. Inovação científica, competitividade e mudanças climáticas: anais. Vitória: Consórcio Pesquisa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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159. | | FERREIRA, M. das G. R.; CÁRDENAS, F. E. N.; CARVALHO, C. H. S. de; CARNEIRO, A. A.; DAMIAO FILHO, C. F. Resposta de eixos embrionários de cupuaçu (Theobroma grandiflorum schum.) à concentração de sais, doses de sacarose e renovação do meio de cultivo. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 24, n. 1, p. 246-248, abr. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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160. | | BERTELEGA, L.; CARVALHO, C. H. S. de; GARCIA, A. L. A.; REIS, A. M.; LACERDA, G. R.; DOMINGUETI, T.; FERREIRA, I. B.; CARLI, J. Resposta ao esqueletamento de cultivares de café em diferentes arranjos espaciais. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 41., 2015, Poços de Caldas. Com mais tecnologia, o melhor café se aprecia: trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2015 417 p. p. 108 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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Registros recuperados : 186 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
21/12/2018 |
Data da última atualização: |
21/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ANGELO, P. C. da S.; FERREIRA, I. B.; REIS, A. M.; BARTELEGA, L.; CARVALHO, C. H. S. de; PAIVA, A. C. R. S.; MATIELLO, J. B. |
Afiliação: |
PAULA CRISTINA DA SILVA ANGELO, CNPCa; Iran Bueno Ferreira, In memoriam; André Moraes Reis, Centro Universitário do Sul de Minas/UNIS; Lucas Bartelega, Fundação Procafé; CARLOS HENRIQUE S DE CARVALHO, CNPCa; Ana Carolina Ramia Santos Paiva, Fundação Procafé; José Braz Matiello, Fundação Procafé. |
Título: |
Sprouting induction for micro-cutting on in vitro cloned arabica coffee plants. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Coffee Science, Lavras, v. 13, n. 4, p. 489 - 497, oct./dec. 2018 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Indução de brotações para microestaquia em cafeeiro arabica clonados in vitro. |
Conteúdo: |
Vegetative propagation of arabica coffee plants selected by their agronomic value has been accomplished routinely in Brazil for scientific purposes, through somatic embryogenesis and rooting of stem cuttings. Somatic embryogenesis is the election method when a very high number of cloned plants is demanded. Nevertheless, the costs of in vitro multiplication make difficult to explore it commercially. The experiments described herein aimed to amplify the number of in vitro cloned plants, post acclimatization, to reduce costs. Different concentrations of 2,3,5-triiodobenzoic acid (TIBA) and its association with benzylaminopurine (BAP) were applied, as successive pulses, in the 3rd, 8th and 13th months after transference to the greenhouse, on the same set of Catucaí and Siriema in vitro cloned plants, to induce sprouting. At the 8th month, the experiments with in vitro cloned Catucaí plants were reproduced in the nursery, for comparison. Best results were observed for the association TIBA 1000 mg.mL-1 + BAP 60 mg.mL-1 applied in the greenhouse, at the 13th month, when, on average, 8.5 and 7.0 micro-cuttings above 1 cm in length were produced using sprouts taken from each Catucaí and Siriema acclimatized plant, respectively. Applying this treatment twice a year, and harvesting induced sprouts each six months after the induction treatments, approximately 15 plants per each acclimatized one can be produced. The most important effect of TIBA was the induction of sub-apical sprouting. Greenhouse would be the best environment to apply successive pulses of sprouting inducers to coffee in vitro cloned plants. MenosVegetative propagation of arabica coffee plants selected by their agronomic value has been accomplished routinely in Brazil for scientific purposes, through somatic embryogenesis and rooting of stem cuttings. Somatic embryogenesis is the election method when a very high number of cloned plants is demanded. Nevertheless, the costs of in vitro multiplication make difficult to explore it commercially. The experiments described herein aimed to amplify the number of in vitro cloned plants, post acclimatization, to reduce costs. Different concentrations of 2,3,5-triiodobenzoic acid (TIBA) and its association with benzylaminopurine (BAP) were applied, as successive pulses, in the 3rd, 8th and 13th months after transference to the greenhouse, on the same set of Catucaí and Siriema in vitro cloned plants, to induce sprouting. At the 8th month, the experiments with in vitro cloned Catucaí plants were reproduced in the nursery, for comparison. Best results were observed for the association TIBA 1000 mg.mL-1 + BAP 60 mg.mL-1 applied in the greenhouse, at the 13th month, when, on average, 8.5 and 7.0 micro-cuttings above 1 cm in length were produced using sprouts taken from each Catucaí and Siriema acclimatized plant, respectively. Applying this treatment twice a year, and harvesting induced sprouts each six months after the induction treatments, approximately 15 plants per each acclimatized one can be produced. The most important effect of TIBA was the induction of sub-apical sprouting.... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Clonagem; Coffea Arábica; Micropropagação; Regulador de Crescimento. |
Thesaurus NAL: |
Cloning (plants); Cutting; Growth regulators; Micropropagation. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189270/1/Sprouting-induction-for-micro-cutting.pdf
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Marc: |
LEADER 02596naa a2200301 a 4500 001 2102442 005 2018-12-21 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANGELO, P. C. da S. 245 $aSprouting induction for micro-cutting on in vitro cloned arabica coffee plants.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aTítulo em português: Indução de brotações para microestaquia em cafeeiro arabica clonados in vitro. 520 $aVegetative propagation of arabica coffee plants selected by their agronomic value has been accomplished routinely in Brazil for scientific purposes, through somatic embryogenesis and rooting of stem cuttings. Somatic embryogenesis is the election method when a very high number of cloned plants is demanded. Nevertheless, the costs of in vitro multiplication make difficult to explore it commercially. The experiments described herein aimed to amplify the number of in vitro cloned plants, post acclimatization, to reduce costs. Different concentrations of 2,3,5-triiodobenzoic acid (TIBA) and its association with benzylaminopurine (BAP) were applied, as successive pulses, in the 3rd, 8th and 13th months after transference to the greenhouse, on the same set of Catucaí and Siriema in vitro cloned plants, to induce sprouting. At the 8th month, the experiments with in vitro cloned Catucaí plants were reproduced in the nursery, for comparison. Best results were observed for the association TIBA 1000 mg.mL-1 + BAP 60 mg.mL-1 applied in the greenhouse, at the 13th month, when, on average, 8.5 and 7.0 micro-cuttings above 1 cm in length were produced using sprouts taken from each Catucaí and Siriema acclimatized plant, respectively. Applying this treatment twice a year, and harvesting induced sprouts each six months after the induction treatments, approximately 15 plants per each acclimatized one can be produced. The most important effect of TIBA was the induction of sub-apical sprouting. Greenhouse would be the best environment to apply successive pulses of sprouting inducers to coffee in vitro cloned plants. 650 $aCloning (plants) 650 $aCutting 650 $aGrowth regulators 650 $aMicropropagation 650 $aClonagem 650 $aCoffea Arábica 650 $aMicropropagação 650 $aRegulador de Crescimento 700 1 $aFERREIRA, I. B. 700 1 $aREIS, A. M. 700 1 $aBARTELEGA, L. 700 1 $aCARVALHO, C. H. S. de 700 1 $aPAIVA, A. C. R. S. 700 1 $aMATIELLO, J. B. 773 $tCoffee Science, Lavras$gv. 13, n. 4, p. 489 - 497, oct./dec. 2018
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