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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  07/12/2022
Data da última atualização:  12/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MIRANDA, N. G. M. DE; GOMES, F. dos S.; CABRAL, L. M. C.; JESUS, M. S. C. de.
Afiliação:  NARA GODINHO MOTTA MIRANDA, UFRJ; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA.
Título:  Thermal concentration effects of tomato pulp and carotenoids extraction from the residue.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, v. 80, e20220047, [p. 1-8]. 2023.
DOI:  http://doi.org/10.1590/1678-992X-2022-0047
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present study evaluated the effect of two thermal concentration systems on bioactive compounds, the sugar content of tomato (Solanum lycopersicum L.) pulp, and the carotenoid bioaccessibility of pulp concentrate. The closed processing system ensured a higher retention of phenolic and carotenoid compounds. The bioaccessibility of lycopene in tomato pulp concentrate was relatively low (0.54 %) but higher than in raw tomato pulp (0.15 %), corroborating other results that have reported the low availability of the compound in these matrices. Carotenoid extraction from tomato residue was also evaluated through both conventional (CE) and ultrasound (UAE) extractions together with the stability of extracts over 30 days. UAE promoted a superior release of lycopene and lutein than conventional extraction. Lycopene showed less stability with a reduction of 18 % in 30 days. Keywords: phenolic compounds, bioaccessibility, ultrasound, conventional extraction
Thesaurus Nal:  Phenolic compounds.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15397 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  12/02/2013
Data da última atualização:  07/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, C. A. B. DE; FERNANDES, P. B.; PACIULLO, D. S. C.; GOMIDE, C. A. de M.; LEDO, F. J. da S.; MORENZ, M. J. F.
Afiliação:  CARLOS AUGUSTO B. DE CARVALHO, UFRRJ; PRISCILA BELIGOLI FERNANDES, UFRRJ; DOMINGOS SAVIO CAMPOS PACIULLO, CNPGL; CARLOS AUGUSTO DE MIRANDA GOMIDE, CNPGL; FRANCISCO JOSE DA SILVA LEDO, CNPGL; MIRTON JOSE FROTA MORENZ, CNPGL.
Título:  Valor nutritivo de clones de capim-elefante anão sob pastejo.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Lotação intermitente.
Thesagro:  Pennisetum Purpureum; Proteína Bruta.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/949008/1/Valor-nutritivo-de-clones-de-capim-elefante.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL19881 - 1UPCAA - DD
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