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Registros recuperados : 2.237 | |
2001. | | OLIVEIRA, K.; CARVALHO, C. G. P.; AMABILE, R. F.; ANSELMO, J. L.; GODINHO, V. de P. C.; RAMOS, N. P.; ALMEIDA, I. L. de; FAGIOLI, M.; SOUZA, V. A. C.; ZORZO, F. Estratificação ambiental em ensaios de competição de híbridos de girassol. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 15., 2020, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2020. 244 p. (Embrapa Soja. Documentos, 429). p. 10-15 (Embrapa Soja. Documentos, 429). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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2002. | | VALOTE, P. D.; FREITAS, C. A. S.; GOMIDE, C. A. de M.; MORENZ, M. J. F.; CARVALHO, C. A. B. de; SOUZA, P. L. de; SILVA, T. J. B. da; MOSTARO, G. de S. Estrutura do dossel de novas cultivares de Panicum maximum sob sistema de lotação rotacionada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 27., 2017, Santos. Anais [eletrônicos]... Brasília, DF: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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2003. | | NUNES, A. A.; BUCCINI, D. F.; JAQUES, J. A. dos S.; PORTUGAL, L. C.; GUIMARÃES, R. C. A. da; FAVARO, S. P.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E. Effect of dietary Acrocomia aculeata kernel oil rich in medium chain fatty acids on type 2 diabetic rats. Journal of Functional Foods, 104295, available online 25 November 2020. On-line first. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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2004. | | NUNES, A. A.; BUCCINI, D. F.; JAQUES, J. A. dos S.; PORTUGAL, L. C.; GUIMARÃES, R. C. A.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E.; FAVARO, S. P. Effect of dietary Acrocomia aculeata rich medium chain fatty acids kernel oil on Type 2 diabetic animal model. In: WORLD CONGRESS ON NURSING, 5.; WORLD CONGRESS ON NUTRITION AND OBESITY PREVENTION SOURCE, 2., 2018, London, UK. Book of Abstracts ... Madhapur: Scientific Future Group, 2018. Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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2005. | | D'ALMEIDA, C. T. DOS S.; MAMERI, H.; MENEZES, N. dos S.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; CAMERON, L. C.; MOREL, M. H.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, MA. S. L. Effect of extrusion and turmeric addition on phenolic compounds and kafirin properties in tannin and tannin-free sorghum. Food Research International, v. 149, 110663, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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2006. | | D'ALMEIDA, C. T. DOS S.; MAMERI, H.; MENEZES, N. dos S.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; CAMERON, L. C.; MOREL, M. H.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L. Effect of extrusion and turmeric addition on phenolic compounds and kafirin properties in tannin and tannin-free sorghum. Food Research International, v. 149, 110663, nov. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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2007. | | BRIGE, F. A. A.; MONTALVÃO, A. P. L.; SALA, P. I. A. L.; SAYD, R. M.; AMABILE, R. F.; MOURA, C. H. P.; CARVALHO, C. G. P. de; FAGIOLI, M. Efeito temporal sobre caracteristicas morfoagronomicas de genótipos de girassol no cerrado do Distrito Federal em safrinha de 2015 e 2016. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 22.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 10., 2017, Lavras. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2017. p. 132-134. (Embrapa Soja. Documentos, 395). Editado por Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite. Título em inglês: Temporal effect on morphoagronomic characteristics of genotypes of sunflower in the brazilian savannah at Distrito Federal in the second crop of 2015 and 2016. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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2008. | | MALLMANN, G.; FERNANDES, C. D.; CHERMOUTH, K. S.; VERZIGNASSI, J. R.; VECHIATO, M. H.; SANTOS, J. M.; BATISTA, M. V.; ARAUJO, T. C.; SILVA, M. J.; ARAUJO, V. C. P.; CARVALHO, C.; QUETEZ, F. A. Efeito da termoterapia no controle de nematoides de sementes forrageiras. Summa Phytopathologica, Jaguariúna, v. 37, supplement, 2011. Edição dos resumos do 34 Congresso Paulista de Fitopatologia, Campinas, 2011. 1 p. T.078. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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2009. | | SOUZA, D. F. de; SOUZA, B. A. de; FORNI, M. A.; LEOPOLDINO, J. V.; SILVA, M. G. da; AGUIAR, G. A. B. de; MORICONI, W.; VIEIRA, H. B.; RAMOS, N. P.; CARVALHO, C. G. P. de. Desempenho agronômico de genótipos de girassol em cultivo de safra, no município de Espírito Santo do Pinhal-SP. In.: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 20.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 8., 2013, Cuiabá. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Soja. |
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2010. | | FIALHO, A. R.; AMABILE, R. F.; MELO, J. V. P.; SANTOS, G. B. C.; CARVALHO, C. G. P.; SOARES, K. C. dos S.; SANTOS, M. A.; FAGIOLI, M.; AMARAL, U. do; BRIGE, F. A. A. Desempenho agronômico de genótipos de girassol em diferentes ambientes do cerrado do Distrito Federal. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 24.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 12., 2023, Campo Verde. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2023. (Embrapa Soja. Eventos técnicos & científicos, 2). RNPG, 2023. Editado por Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, Hugo Soares Kern. p. 94-97. Título em inglês: Morphoagronomic evaluation of sunflower genotypes in cerrado environments of the Federal District. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Soja. |
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2011. | | CARVALHO, C. H. S. de; PAIVA, A. C. S. R.; FERREIRA, I. B.; MATIELLO, J. B.; ALMEIDA, S. R.; SILVA, M. B. da; ABREU, M. P.; FERNANDES, B. S.; OLIVEIRA, T. N. de. Desinfecção de sementes de café visando a germinação in vitro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 41., 2015, Poços de Caldas. Com mais tecnologia, o melhor café se aprecia: trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2015 417 p. p. 187-188 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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2012. | | COSTA, I. M.; SILVA, N. H. A. DA; SANTOS, A. N. DOS; CORREIA, V. T. DA V.; MARTINS, A. M. D.; CARVALHO, C. W. P. de; TROMBETE, F. M.; FANTE, C. A. Desenvolvimento de bolos integrais contendo farinha de milheto. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2., 2022, Tecnologia e inovação em pauta: desafios na indústria de cereais e panificação. Anais... Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2022. 4 p. Evento on-line; CBCP. 15 a 19 de agosto. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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2013. | | OLIVEIRA, I. R. de; CARVALHO, H. W. L. de; CARVALHO, C. G. P. de; FERREIRA, F. M. de B.; LIRA, M. A.; RANGEL, J. H. de A.; FEITOSA, L. F.; MENEZES, A. F.; RODRIGUES, C. S.; MELO, E. de O. Desempenho de genótipos de girassol em áreas do agreste do nordeste brasileiro. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DO GIRASSOL, 18., SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 6., 2009. Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. p. 124-129. Editado por Ana Claudia Barneche de Oliveira, Ana Paula Afonso Scheneid da Rosa e Márcia Vizzotto. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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2014. | | OLIVEIRA, I. R. de; CARVALHO, H. W. L. de; CARVALHO, C. G. P.; FERREIRA, F. M. de B.; LIRA, M. A.; RANGEL, J. H. de A.; FEITOSA, L. F.; MENEZES, A. F.; RODRIGUES, C. S.; MELO, K. D. de O. Desempenho de genótipos de girassol em áreas do agreste do nordeste brasileiro. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DO GIRASSOL, 18., SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 6., 2009. Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. 388 p. Editado por Ana Claudia Barneche de Oliveira, Ana Paula Afonso Scheneid da Rosa e Márcia Vizzotto. p. 124-129. Artigo em anais. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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2015. | | CHINAGLIA, V. G.; GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P.; CARVALHO, H. W. L. de; OLIVEIRA, A. C. B. de; GODINHO, V. de P. C.; AMABILE, R. F.; RIBEIRO, J. L. Desempenho produtivo de genótipos de girassol cultivados nas safrinhas 2011 e 2012. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 8., 2013, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2013. p. 200-203. (Embrapa Soja. Documentos, 339)., 2013 Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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2016. | | CHINAGLIA, V. G.; GRUNVALD, A. K.; CARVALHO, C. G. P.; CARVALHO, H. W. L. de; OLIVEIRA, A. C. B. de; GODINHO, V. de P. C.; AMABILE, R. F.; RIBEIRO, J. L. Desempenho produtivo de genótipos de girassol cultivados nas safrinhas 2011 e 2012. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 8., 2013, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2013. p. 200-203. (Embrapa Soja. Documentos, 339). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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2017. | | CORNEJO, F. E. P.; NOGUEIRA, R. I.; CARVALHO, C. W. P. de; GODOY, R. C. B. de; OLIVEIRA, A. H.; SANTOS, L. F. C.; BARRETO, A. G.; FREITAS, S. P. Descascamento e secagem de pinhão (Araucaria angustifolia) para a obtenção de farinha. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2014. 3 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 206). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Florestas. |
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2018. | | OLIVEIRA, M. S. de; PEREIRA, D. S.; CRUZ, J. N.; HOLANDA-NETO, J. P. de; CARVALHO, C. J. R. de; SOUZA FILHO, A. P. da S.; OLIVEIRA, M. E. C. Determinação rápida de umidade, nitrogênio total e carbono total em pólen de Apis mellifera da região nordeste do estado do Pará, Brasil, utilizando NIRs e regressão PLS. Brazilian Journal of Development, Curitiba, v. 6, n. 9, p. 65948-65960, Sep. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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2019. | | ANGELO, P. C. da S.; COUTO, I. E.; BALDIM, D. S.; CARLI, J. de; VELOZA, C. M.; BARTELEGA, L.; REIS, A. M.; FERREIRA, I. B.; CARVALHO, C. H. S. de; MATIELLO, J. B. Divergência de cultivares de cafeeiro Arabica baseada em variáveis meteorológicas vigentes durante o período florada - fruto cereja no ciclo 2015-2016. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 43., 2017. Poços de Caldas, 2017. Novas Tecnologias difundir, pro bom café produzir. Brasília, DF: Embrapa Café, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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2020. | | CARVALHO, C.; FERNANDES, C. D.; VALLE, C. B. do; SANTOS, J. M.; MALLMANN, G.; VERZIGNASSI, J. R.; QUETEZ, F. A.; QUEIRÓZ, C. A.; CHERMOUTH, K. S.; BATISTA, M. V.; ARAÚJO, V. C. P.; SILVA, M. J. Densidade populacional de Pratylenchus brachyarus em genótipos de Brachiaria spp. Summa Phytopathologica, Jaguariúna, v. 37, supplement, 2011. Edição dos resumos do 34 Congresso Paulista de Fitopatologia, Campinas, 2011. 1 p. T. 210. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 2.237 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
30/11/2023 |
Data da última atualização: |
22/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTA, I. M.; SILVA, L. M. P. E.; CARDOSO, A. DE S.; SILVA, A. N. A.; SILVA, N. H. A. DA; CORREIRA, V. T. DA V.; SANTOS, A. N. DOS; BARBOSA, C. D.; CARVALHO, C. W. P. de; TROMBETE, F.; FANTE, C. A. |
Afiliação: |
ISABELLA MACIEL COSTA, UFMG; LAURA MAGALHÃES PÊGO E SILVA, Universidade Federal de São João Del Rei; AMANDA DE SOUZA CARDOSO, Universidade Federal de São João Del Rei; AMANDA NAYARA ABREU SILVA, UFMG; NAYANA HAYSS ARAÚJO DA SILVA, UFMG; VINÍCIUS TADEU DA VEIGA CORREIA, UFMG; AMANDA NERIS DOS SANTOS, UFMG; COSME DAMIÃO BARBOSA, UFMG; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; FELIPE TROMBETE, Universidade Federal de São João del-Rei; CAMILA ARGENTA FANTE, UFMG. |
Título: |
Whole-grain cakes produced with extruded pearl millet flour: acceptance and descriptive sensory characteristics with consumers. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
POSTER 163195. |
Conteúdo: |
Cakes are accessible products consumed by the population, and the use of whole grains with good nutritional composition is a current demand in the food industry. Pearl millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) is a gluten-free cereal considered important for food security, however, in Brazil, it is still not used in the human diet. The objective was to evaluate the acceptance and descriptive sensory characteristics of whole-grain cakes produced with extruded pearl millet flour. Five formulations were developed with the addition of different fibers: control (no fibers addition) (CO), wheat bran (WB), rice bran (RB), oat bran (OB) or psyllium (PS). An acceptance test was applied to evaluate attributes of color, aroma, flavor, texture, and overall impression with a 9-point scale, and the rapid descriptive test check-all-that-apply (CATA) was applied to 104 consumers. The results were evaluated with Cochran's Q test (p≤0.05) and correspondence analysis. The acceptance averages for color and aroma were between “I liked it moderately” (7) and “I liked it a lot” (8), meanwhile for flavor, texture, and overall impression, the scores were between “I liked it slightly” (6) and “I liked it a lot” (8). The term soft was the most marked (71%), followed by the term whole grain (55%). Cochran's Q test showed that the terms soft, humid, and sweet affected positively the overall impression, while the terms crumbly and sandy showed a negative impact. In the correspondence analysis, the explanation of the data was adequate (89.65%) and the cakes CO and PS were more associated with positive terms, besides showing the highest averages for all attributes (above 7). The developed cakes present the potential to be included in the Brazilian consumer market of whole-grain products and open possibilities to the development of other products for the human diet using pearl millet MenosCakes are accessible products consumed by the population, and the use of whole grains with good nutritional composition is a current demand in the food industry. Pearl millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) is a gluten-free cereal considered important for food security, however, in Brazil, it is still not used in the human diet. The objective was to evaluate the acceptance and descriptive sensory characteristics of whole-grain cakes produced with extruded pearl millet flour. Five formulations were developed with the addition of different fibers: control (no fibers addition) (CO), wheat bran (WB), rice bran (RB), oat bran (OB) or psyllium (PS). An acceptance test was applied to evaluate attributes of color, aroma, flavor, texture, and overall impression with a 9-point scale, and the rapid descriptive test check-all-that-apply (CATA) was applied to 104 consumers. The results were evaluated with Cochran's Q test (p≤0.05) and correspondence analysis. The acceptance averages for color and aroma were between “I liked it moderately” (7) and “I liked it a lot” (8), meanwhile for flavor, texture, and overall impression, the scores were between “I liked it slightly” (6) and “I liked it a lot” (8). The term soft was the most marked (71%), followed by the term whole grain (55%). Cochran's Q test showed that the terms soft, humid, and sweet affected positively the overall impression, while the terms crumbly and sandy showed a negative impact. In the correspondence analysis, the explanat... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Bakery products; CEREALS; Fibers. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02939nam a2200277 a 4500 001 2158950 005 2024-01-22 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOSTA, I. M. 245 $aWhole-grain cakes produced with extruded pearl millet flour$bacceptance and descriptive sensory characteristics with consumers.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá$c2023 500 $aPOSTER 163195. 520 $aCakes are accessible products consumed by the population, and the use of whole grains with good nutritional composition is a current demand in the food industry. Pearl millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) is a gluten-free cereal considered important for food security, however, in Brazil, it is still not used in the human diet. The objective was to evaluate the acceptance and descriptive sensory characteristics of whole-grain cakes produced with extruded pearl millet flour. Five formulations were developed with the addition of different fibers: control (no fibers addition) (CO), wheat bran (WB), rice bran (RB), oat bran (OB) or psyllium (PS). An acceptance test was applied to evaluate attributes of color, aroma, flavor, texture, and overall impression with a 9-point scale, and the rapid descriptive test check-all-that-apply (CATA) was applied to 104 consumers. The results were evaluated with Cochran's Q test (p≤0.05) and correspondence analysis. The acceptance averages for color and aroma were between “I liked it moderately” (7) and “I liked it a lot” (8), meanwhile for flavor, texture, and overall impression, the scores were between “I liked it slightly” (6) and “I liked it a lot” (8). The term soft was the most marked (71%), followed by the term whole grain (55%). Cochran's Q test showed that the terms soft, humid, and sweet affected positively the overall impression, while the terms crumbly and sandy showed a negative impact. In the correspondence analysis, the explanation of the data was adequate (89.65%) and the cakes CO and PS were more associated with positive terms, besides showing the highest averages for all attributes (above 7). The developed cakes present the potential to be included in the Brazilian consumer market of whole-grain products and open possibilities to the development of other products for the human diet using pearl millet 653 $aBakery products 653 $aCEREALS 653 $aFibers 700 1 $aSILVA, L. M. P. E. 700 1 $aCARDOSO, A. DE S. 700 1 $aSILVA, A. N. A. 700 1 $aSILVA, N. H. A. DA 700 1 $aCORREIRA, V. T. DA V. 700 1 $aSANTOS, A. N. DOS 700 1 $aBARBOSA, C. D. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aTROMBETE, F. 700 1 $aFANTE, C. A.
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