|
|
 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
12/12/2018 |
Data da última atualização: |
27/02/2025 |
Autoria: |
YOKOTA, L. G.; SANTOS, G. B.; CAVALETTI, M.; SPIM, J. S.; RAMOS, P. R. R. |
Título: |
Perfil protéico do músculo Longissimus dorsi de cordeiros terminados com diferentes níveis protéicos. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Resumo: Com o objetivo de identificar e caracterizar a composição das proteínas miofibrilares (miosina, actina e ?-actina) do músculo Longíssimos dorsi refrigerados e sem refrigeração de cordeiros submetidos à diferentes níveis de proteína bruta na ração (12, 15, 18 e 21%), foi conduzido um trabalho com 24 amostras do referido músculo que foram ainda divididas em duas partes, assim de cada amostra utilizouse um pedaço que foi resfriado por 24 horas e outro por 7 dias da carne de Ovinos submetidos a diferentes níveis de proteína na dieta. Não foram encontradas diferenças significativas quanto ao conteúdo das maiores proteínas do tecido muscular de ovinos, relacionados ao nível de proteína da ração nem quanto aos tempos de resfriamento. [Protein profile of the muscle Longissimus dorsi from lambs finished with different protein levels]. Abstract: With the aim of identifying and characterizing the composition of the Myofibrillar proteins (myosin, actin and ? ? actin) of refrigerated and no refrigerated muscle Longissimus dorsi of lambs submitted to different levels of raw protein in the ration (12, 15, 18 and 21%), this work was ran with 24 samples of the referred muscle were removed and these were still divided in two parts, so, it was used a piece from each sample which was freezed for 24 hours and another one for seven days from the ovine meat submitted to different level of protein in the diets. No significative difference about the content of the biggest proteins of the ovine muscle tissue related to the level of ration protein nor to the refrigeration time were found. MenosResumo: Com o objetivo de identificar e caracterizar a composição das proteínas miofibrilares (miosina, actina e ?-actina) do músculo Longíssimos dorsi refrigerados e sem refrigeração de cordeiros submetidos à diferentes níveis de proteína bruta na ração (12, 15, 18 e 21%), foi conduzido um trabalho com 24 amostras do referido músculo que foram ainda divididas em duas partes, assim de cada amostra utilizouse um pedaço que foi resfriado por 24 horas e outro por 7 dias da carne de Ovinos submetidos a diferentes níveis de proteína na dieta. Não foram encontradas diferenças significativas quanto ao conteúdo das maiores proteínas do tecido muscular de ovinos, relacionados ao nível de proteína da ração nem quanto aos tempos de resfriamento. [Protein profile of the muscle Longissimus dorsi from lambs finished with different protein levels]. Abstract: With the aim of identifying and characterizing the composition of the Myofibrillar proteins (myosin, actin and ? ? actin) of refrigerated and no refrigerated muscle Longissimus dorsi of lambs submitted to different levels of raw protein in the ration (12, 15, 18 and 21%), this work was ran with 24 samples of the referred muscle were removed and these were still divided in two parts, so, it was used a piece from each sample which was freezed for 24 hours and another one for seven days from the ovine meat submitted to different level of protein in the diets. No significative difference about the content of the biggest proteins of the ovi... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Actina; Alpha-actina; Longissimos dorsi; Miosina; Proteínas miofibrilares. |
Thesagro: |
Cordeiro; Proteína Bruta; Refrigeração. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02459nam a2200253 a 4500 001 2101338 005 2025-02-27 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aYOKOTA, L. G. 245 $aPerfil protéico do músculo Longissimus dorsi de cordeiros terminados com diferentes níveis protéicos. 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 1 CD-ROM.$c2008 520 $aResumo: Com o objetivo de identificar e caracterizar a composição das proteínas miofibrilares (miosina, actina e ?-actina) do músculo Longíssimos dorsi refrigerados e sem refrigeração de cordeiros submetidos à diferentes níveis de proteína bruta na ração (12, 15, 18 e 21%), foi conduzido um trabalho com 24 amostras do referido músculo que foram ainda divididas em duas partes, assim de cada amostra utilizouse um pedaço que foi resfriado por 24 horas e outro por 7 dias da carne de Ovinos submetidos a diferentes níveis de proteína na dieta. Não foram encontradas diferenças significativas quanto ao conteúdo das maiores proteínas do tecido muscular de ovinos, relacionados ao nível de proteína da ração nem quanto aos tempos de resfriamento. [Protein profile of the muscle Longissimus dorsi from lambs finished with different protein levels]. Abstract: With the aim of identifying and characterizing the composition of the Myofibrillar proteins (myosin, actin and ? ? actin) of refrigerated and no refrigerated muscle Longissimus dorsi of lambs submitted to different levels of raw protein in the ration (12, 15, 18 and 21%), this work was ran with 24 samples of the referred muscle were removed and these were still divided in two parts, so, it was used a piece from each sample which was freezed for 24 hours and another one for seven days from the ovine meat submitted to different level of protein in the diets. No significative difference about the content of the biggest proteins of the ovine muscle tissue related to the level of ration protein nor to the refrigeration time were found. 650 $aCordeiro 650 $aProteína Bruta 650 $aRefrigeração 653 $aActina 653 $aAlpha-actina 653 $aLongissimos dorsi 653 $aMiosina 653 $aProteínas miofibrilares 700 1 $aSANTOS, G. B. 700 1 $aCAVALETTI, M. 700 1 $aSPIM, J. S. 700 1 $aRAMOS, P. R. R.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
19/11/2015 |
Data da última atualização: |
25/05/2017 |
Autoria: |
CARVALHO, C. V. D.; BITTENCOURT, T. C. C. de. |
Afiliação: |
CAIO VICTOR DAMASCENO CARVALHO, UFBA; THEREZA CRISTINA CALMON DE BITTENCOURT, UFBA. |
Título: |
Breeding objective for a Nellore cattle rearing system. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 9, p. 814-820, set. 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Objetivos do melhoramento para um sistema de cria de bovinos Nelore. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to define the traits that should be included as breeding objectives for Nellore cattle, according to simulations with a bio?economic model for rearing systems. The economic values (EVs) of the traits were calculated as the differences between the profits due to an increased performance of 1% in each trait, with the others traits remaining constant. To determine the impact of each selection on the revenue system, two scenarios were simulated based on the traits being selected. In the first scenario, the adopted selection criteria were: weaning weight (WW), weaning rate (WR), yearling weight (YW), and mature cow weight (MCW). In the second scenario, the cumulative productivity (CP) of dams was used as an indirect evaluation of the performance of calves, with all the other traits included, except WW. In the first scenario, an EV of R$ 1.44 kg?1 was obtained for WW. In the second scenario, an EV of R$ 2.91 kg?1 was obtained for CP. The trait with the highest EV in both scenarios was WR, which enhanced the profits by R$ 3.21 for each 1% increased performance. The meat price paid to the producer is the factor with the greatest impact on the EVs of all examined traits. |
Palavras-Chave: |
Bio-economic model; Flutuação de mercado; Market fluctuation; Valor econômico. |
Thesagro: |
Gado de corte. |
Thesaurus NAL: |
Beef cattle; Economic valuation; Selection criteria. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/133475/1/Breeding-objectives.pdf
|
Marc: |
LEADER 01999naa a2200241 a 4500 001 2029011 005 2017-05-25 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, C. V. D. 245 $aBreeding objective for a Nellore cattle rearing system. 260 $c2015 500 $aTítulo em português: Objetivos do melhoramento para um sistema de cria de bovinos Nelore. 520 $aThe objective of this work was to define the traits that should be included as breeding objectives for Nellore cattle, according to simulations with a bio?economic model for rearing systems. The economic values (EVs) of the traits were calculated as the differences between the profits due to an increased performance of 1% in each trait, with the others traits remaining constant. To determine the impact of each selection on the revenue system, two scenarios were simulated based on the traits being selected. In the first scenario, the adopted selection criteria were: weaning weight (WW), weaning rate (WR), yearling weight (YW), and mature cow weight (MCW). In the second scenario, the cumulative productivity (CP) of dams was used as an indirect evaluation of the performance of calves, with all the other traits included, except WW. In the first scenario, an EV of R$ 1.44 kg?1 was obtained for WW. In the second scenario, an EV of R$ 2.91 kg?1 was obtained for CP. The trait with the highest EV in both scenarios was WR, which enhanced the profits by R$ 3.21 for each 1% increased performance. The meat price paid to the producer is the factor with the greatest impact on the EVs of all examined traits. 650 $aBeef cattle 650 $aEconomic valuation 650 $aSelection criteria 650 $aGado de corte 653 $aBio-economic model 653 $aFlutuação de mercado 653 $aMarket fluctuation 653 $aValor econômico 700 1 $aBITTENCOURT, T. C. C. de 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 50, n. 9, p. 814-820, set. 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|