BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  12/12/2018
Data da última atualização:  27/02/2025
Autoria:  YOKOTA, L. G.; SANTOS, G. B.; CAVALETTI, M.; SPIM, J. S.; RAMOS, P. R. R.
Título:  Perfil protéico do músculo Longissimus dorsi de cordeiros terminados com diferentes níveis protéicos.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Resumo: Com o objetivo de identificar e caracterizar a composição das proteínas miofibrilares (miosina, actina e ?-actina) do músculo Longíssimos dorsi refrigerados e sem refrigeração de cordeiros submetidos à diferentes níveis de proteína bruta na ração (12, 15, 18 e 21%), foi conduzido um trabalho com 24 amostras do referido músculo que foram ainda divididas em duas partes, assim de cada amostra utilizouse um pedaço que foi resfriado por 24 horas e outro por 7 dias da carne de Ovinos submetidos a diferentes níveis de proteína na dieta. Não foram encontradas diferenças significativas quanto ao conteúdo das maiores proteínas do tecido muscular de ovinos, relacionados ao nível de proteína da ração nem quanto aos tempos de resfriamento. [Protein profile of the muscle Longissimus dorsi from lambs finished with different protein levels]. Abstract: With the aim of identifying and characterizing the composition of the Myofibrillar proteins (myosin, actin and ? ? actin) of refrigerated and no refrigerated muscle Longissimus dorsi of lambs submitted to different levels of raw protein in the ration (12, 15, 18 and 21%), this work was ran with 24 samples of the referred muscle were removed and these were still divided in two parts, so, it was used a piece from each sample which was freezed for 24 hours and another one for seven days from the ovine meat submitted to different level of protein in the diets. No significative difference about the content of the biggest proteins of the ovi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Actina; Alpha-actina; Longissimos dorsi; Miosina; Proteínas miofibrilares.
Thesagro:  Cordeiro; Proteína Bruta; Refrigeração.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC38430 - 1ADDAA - CD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  19/11/2015
Data da última atualização:  25/05/2017
Autoria:  CARVALHO, C. V. D.; BITTENCOURT, T. C. C. de.
Afiliação:  CAIO VICTOR DAMASCENO CARVALHO, UFBA; THEREZA CRISTINA CALMON DE BITTENCOURT, UFBA.
Título:  Breeding objective for a Nellore cattle rearing system.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 9, p. 814-820, set. 2015.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Objetivos do melhoramento para um sistema de cria de bovinos Nelore.
Conteúdo:  The objective of this work was to define the traits that should be included as breeding objectives for Nellore cattle, according to simulations with a bio?economic model for rearing systems. The economic values (EVs) of the traits were calculated as the differences between the profits due to an increased performance of 1% in each trait, with the others traits remaining constant. To determine the impact of each selection on the revenue system, two scenarios were simulated based on the traits being selected. In the first scenario, the adopted selection criteria were: weaning weight (WW), weaning rate (WR), yearling weight (YW), and mature cow weight (MCW). In the second scenario, the cumulative productivity (CP) of dams was used as an indirect evaluation of the performance of calves, with all the other traits included, except WW. In the first scenario, an EV of R$ 1.44 kg?1 was obtained for WW. In the second scenario, an EV of R$ 2.91 kg?1 was obtained for CP. The trait with the highest EV in both scenarios was WR, which enhanced the profits by R$ 3.21 for each 1% increased performance. The meat price paid to the producer is the factor with the greatest impact on the EVs of all examined traits.
Palavras-Chave:  Bio-economic model; Flutuação de mercado; Market fluctuation; Valor econômico.
Thesagro:  Gado de corte.
Thesaurus NAL:  Beef cattle; Economic valuation; Selection criteria.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/133475/1/Breeding-objectives.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE58447 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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