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Registros recuperados : 104 | |
7. | | COSTA, J. B.; CARNEIRO, M. S. de S.; ROGERIO, M. C. P.; FONTENELE, R. M.; COUTINHO, D. N. Distribuição das atividades de consumo e ruminação ao longo do dia de ovinos sem padrão racial definido alimentados com farelo de castanha de caju. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 7.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 13., 2012, Maceió. Anais... Maceió: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2012. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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10. | | PEREIRA, E. S.; OIMENTEL, P. G.; BOMFIM, M. A. D.; CARNEIRO, M. S. de S.; CÂNDIDO, M. J. D. Torta de girassol em rações de vacas em lactação: produção microbiana, produção, composição e perfil de ácidos graxos do leite. Acta Scientiarum. Animal Sciences, Maringá, v. 33, n. 4, p. 387-394, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | | SILVA, L. V. da; CÂNDIDO, M. J. D.; PESSOA, J. P. M.; CAVALCANTE, A. C. R.; CARNEIRO, M. S. de S.; SILVA, A. do N. Componentes da biomassa e características estruturais em capim-aruana sob diferentes frequências e intensidades de desfolhação. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 12, p. 1192-1200, dez. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Unidades Centrais. |
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13. | | RÊGO, M. M. T.; NEIVA, J. N. M.; RÊGO, A. C.; CÂNDIDO, M. J. D.; CARNEIRO, M. S. de S.; LOBO, R. N. B. Chemical and bromatological characteristics of elephant grass silages with the addition of dried cashew stalk. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 39, n. 2, p. 255-261, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | MOCHEL FILHO, W. de J. E.; CARNEIRO, M. S. de S.; ANDRADE, A. C.; PEREIRA, E. S.; CÂNDIDO, M. J. D.; MAGALHAES, J. A.; OLIVEIRA, G. L. de. Composição químico-bromatológica do capim-Mombaça irrigado e adubado. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Inovação científica e tecnológica em zootecnia: anais dos resumos. Maringá: SBZ: UEM, 2009. Ref. B650. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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15. | | SILVA, S. F.; ROGERIO, M. C. P.; CARNEIRO, M. S. de S.; POMPEU, R. C. F. F.; SOUZA, H. A. de; OLIVEIRA, D. de S.; MOURÃO, E. B. Composição químico-bromatológica de silagens de milho consorciado com gramíneas forrageiras em condições de sequeiro. Arquivos Latinoamericanos de Produção Animal, v. 24, supl. 1, p. 226-297, 2016. Resumo 293-1. Edición de las Memorias de la 25a. Reunión de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal (ALPA), 2016, Recife, Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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16. | | SILVA, S. F.; ROGERIO, M. C. P.; CARNEIRO, M. S. de S.; POMPEU, R. C. F. F.; SOUZA, H. A. de; OLIVEIRA, D. de S.; MOURÃO, E. B. Composição químico-bromatológica de silagens de milho consorciado com gramíneas forrageiras em condições de sequeiro. Arquivos Latinoamericanos de Produção Animal, v. 24, supl. 1, p. 226-297, 2016. Resumo 293-1. Edición de las Memorias de la 25a. Reunión de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal (ALPA), 2016, Recife, Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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17. | | RODRIGUES, B. H. N.; MAGALHAES, J. A.; ANDRADE, A. C.; CARNEIRO, M. S. de S.; COSTA, N. de L.; SANTOS, F. J. de S.; BEZERRA, E. E. A. Efeito da irrigação e da adubação nitrogenada no teor de proteína bruta do Capim-Elefante (Pennisetum purpureum cv. Pioneiro). PUBVET, Londrina, v. 5, n. 4, Ed. 151, Art. 1015, 2011. 8 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima. |
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18. | | MAGALHAES, J. A.; LOPES, E. A.; RODRIGUES, B. H. N.; BARROS, N. N.; CARNEIRO, M. S. de S.; COSTA, N. de L.; ARAUJO FILHO, J. M. de. Efeito do nitrogênio e da idade de corte sobre a produção de cultivares de capim-elefante. Pasturas Tropicales, v. 29, n. 1, p. 67-74, abr. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte. |
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19. | | SILVA, M. D. A.; CARNEIRO, M. S. de S.; PINTO, A. P.; POMPEU, R. C. F. F.; SILVA, D. S.; COUTILHO, M. J. F.; FONTENELE, R. M. Avaliação da composição químico-bromatológica das silagens de forrageiras lenhosas do Semiárido brasileiro. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 36, n. 1, p. 571-578, jan./fev. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | COSTA, M. R. G. F.; CANDIDO, M. J. D.; CARNEIRO, M. S. de S.; MORAIS NETO, L. B. de; MAGALHAES, J. A.; COSTA, N. de L. Uso do fogo em pastagens naturais. PUBVET, Londrina, v. 5, n. 9, Ed. 156, Art. 1050, 2011. 22 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima. |
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Registros recuperados : 104 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
19/11/2020 |
Data da última atualização: |
19/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ARAÚJO, A. R.; MUIR, J. P.; VASCONCELOS, A. M. de; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, L. F.; COSTA, C. dos S.; CARNEIRO, M. S. de S.; CAMPOS, W. E.; ROGERIO, M. C. P. |
Afiliação: |
ALEXANDRE RIBEIRO ARAÚJO, Universidade Federal do Piauí (UFPI) - Floriano, PI, Brasil; JAMES PIERRE MUIR, Texas A&M AgriLife Research - Stephenville, TX, USA; ANGELA MARIA DE VASCONCELOS, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil.; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; LUCIANA FREITAS GUEDES; CLÉSIO DOS SANTOS COSTA, Pós-graduação - Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brasil.; MARIA SOCORRO DE SOUSA CARNEIRO, Pós-graduação - Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE, Brasil.; WARLEY ÉFREM CAMPOS, Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento (MAPA) - Brasília, DF, Brasil.; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC. |
Título: |
Consumption, apparent digestibility and nutrient balance of diets with bovine milk whey for goats. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, p. 1719-1728, set./out. 2020. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2020v41n5p1719 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Increasing milk production in countries such as Brazil, India and Pakistan implies the generation of dairy by-products such as nutrient-rich bovine whey which, if used in feeding small ruminants would reduce environmental waste and add value to this by-product. Twenty entire male kids weighing an average 17 kg and 5 months age were used. The diet control was composed by Aruana hay, milled whole maize, pelleted soybean and limestone. Bovine cheese whey at 1.5; 3.0 and 4.5% (DM basis) was added to experimental diets. Variables measured included intake, nutrient apparent digestibility, energy balance, and nitrogen balance. Regression equations and Pearson correlations (P ? 0.05) were determined. The 3% diet resulted in greater ether extract (EE) (g/kg0.75) and digestible EE (P ? 0.05) concentrations compared to 0% whey. The consumption of cellulose (g/kg0.75) was greater (P ? 0.05) for kids on the 3.0% diet compared to 0 or 1.5%. Nutrient apparent digestibility was not affected (P > 0.05) by the inclusion of whey. Kids on the 4.5% diet excreted more (P - 0.05) fecal N than those fed no whey; these also retained less N (P ? 0.05) compared to animals fed 3.0% or less whey in their diet. All diets resulted in positive energy and nitrogen balances. Bovine whey can be included in male kid diets up to 4.5% of diet without negatively affecting consumption or apparent digestibility of those diets. [Consumo, digestibilidade aparente e balanço de nutrientes de dietas com soro de leite bovino para caprinos]. MenosAbstract: Increasing milk production in countries such as Brazil, India and Pakistan implies the generation of dairy by-products such as nutrient-rich bovine whey which, if used in feeding small ruminants would reduce environmental waste and add value to this by-product. Twenty entire male kids weighing an average 17 kg and 5 months age were used. The diet control was composed by Aruana hay, milled whole maize, pelleted soybean and limestone. Bovine cheese whey at 1.5; 3.0 and 4.5% (DM basis) was added to experimental diets. Variables measured included intake, nutrient apparent digestibility, energy balance, and nitrogen balance. Regression equations and Pearson correlations (P ? 0.05) were determined. The 3% diet resulted in greater ether extract (EE) (g/kg0.75) and digestible EE (P ? 0.05) concentrations compared to 0% whey. The consumption of cellulose (g/kg0.75) was greater (P ? 0.05) for kids on the 3.0% diet compared to 0 or 1.5%. Nutrient apparent digestibility was not affected (P > 0.05) by the inclusion of whey. Kids on the 4.5% diet excreted more (P - 0.05) fecal N than those fed no whey; these also retained less N (P ? 0.05) compared to animals fed 3.0% or less whey in their diet. All diets resulted in positive energy and nitrogen balances. Bovine whey can be included in male kid diets up to 4.5% of diet without negatively affecting consumption or apparent digestibility of those diets. [Consumo, digestibilidade aparente e balanço de nutrientes de dietas com soro d... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Apparent digestibility; Dairy by-products. |
Thesagro: |
Alimento Para Animal; Cabrito; Caprino; Nutrição Animal; Soro de Leite. |
Thesaurus NAL: |
Animal feeders; Animal feeding; Byproducts; Kids (goats); Nitrogen balance; Nutrient balance; Nutrients; Ruminant nutrition; Small ruminants. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217993/1/CNPC-2020-Art-37.pdf
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Marc: |
LEADER 02774naa a2200421 a 4500 001 2126817 005 2020-11-19 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2020v41n5p1719$2DOI 100 1 $aARAÚJO, A. R. 245 $aConsumption, apparent digestibility and nutrient balance of diets with bovine milk whey for goats.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAbstract: Increasing milk production in countries such as Brazil, India and Pakistan implies the generation of dairy by-products such as nutrient-rich bovine whey which, if used in feeding small ruminants would reduce environmental waste and add value to this by-product. Twenty entire male kids weighing an average 17 kg and 5 months age were used. The diet control was composed by Aruana hay, milled whole maize, pelleted soybean and limestone. Bovine cheese whey at 1.5; 3.0 and 4.5% (DM basis) was added to experimental diets. Variables measured included intake, nutrient apparent digestibility, energy balance, and nitrogen balance. Regression equations and Pearson correlations (P ? 0.05) were determined. The 3% diet resulted in greater ether extract (EE) (g/kg0.75) and digestible EE (P ? 0.05) concentrations compared to 0% whey. The consumption of cellulose (g/kg0.75) was greater (P ? 0.05) for kids on the 3.0% diet compared to 0 or 1.5%. Nutrient apparent digestibility was not affected (P > 0.05) by the inclusion of whey. Kids on the 4.5% diet excreted more (P - 0.05) fecal N than those fed no whey; these also retained less N (P ? 0.05) compared to animals fed 3.0% or less whey in their diet. All diets resulted in positive energy and nitrogen balances. Bovine whey can be included in male kid diets up to 4.5% of diet without negatively affecting consumption or apparent digestibility of those diets. [Consumo, digestibilidade aparente e balanço de nutrientes de dietas com soro de leite bovino para caprinos]. 650 $aAnimal feeders 650 $aAnimal feeding 650 $aByproducts 650 $aKids (goats) 650 $aNitrogen balance 650 $aNutrient balance 650 $aNutrients 650 $aRuminant nutrition 650 $aSmall ruminants 650 $aAlimento Para Animal 650 $aCabrito 650 $aCaprino 650 $aNutrição Animal 650 $aSoro de Leite 653 $aApparent digestibility 653 $aDairy by-products 700 1 $aMUIR, J. P. 700 1 $aVASCONCELOS, A. M. de 700 1 $aPOMPEU, R. C. F. F. 700 1 $aGUEDES, L. F. 700 1 $aCOSTA, C. dos S. 700 1 $aCARNEIRO, M. S. de S. 700 1 $aCAMPOS, W. E. 700 1 $aROGERIO, M. C. P. 773 $tSemina: Ciências Agrárias, p. 1719-1728, set./out. 2020.
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Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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