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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  27/11/1993
Data da última atualização:  17/08/2016
Autoria:  COSTA, A. da S.; FRAZÃO, D. A. C.; TOURINHO FILHO, E.; DAGUER, A. R. F.
Afiliação:  ANTONIO DA SILVA COSTA, CEPLAC; DILSON AUGUSTO CAPUCHO FRAZÃO, CPATU; EURO TOURINHO FILHO, CEPLAC/SAGRI; ALQUIBARO RUY FRANCO DAGUER, ACAR-PA.
Título:  Cultura do cacau.
Ano de publicação:  1973
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: IPEAN: ACAR-PARÁ, 1973.
Páginas:  27 p.
Descrição Física:  il.
Série:  (IPEAN. Circular, 18).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Armazenagem; Classificação; Cocoa; Controle; Cotrol; Cultivar; Cultivation; Cultivo; Cultural practices; Disease; Pest; Processing; Production; Variety.
Thesagro:  Beneficiamento; Cacau; Clima; Doença; Praga; Pratica Cultural; Produção; Solo.
Thesaurus Nal:  classification; climate; soil; storage.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/146496/1/CACAU.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU5821 - 1UMTFL - PP0175001750
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  21/12/2021
Data da última atualização:  14/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, G. H. da; BARROS, N. de O.; SANTANA, L. A. R.; CARNEIRO, J. da C.; OTENIO, M. H.
Afiliação:  GUILHERME HENRIQUE DA SILVA, Universidade Federal de Juiz de Fora; NATHAN OLIVEIRA BARROS, Universidade Federal de Juiz de Fora; LARICE APARECIDA REZENDE SANTANA, Universidade Federal de Juiz de Fora; JAILTON DA COSTA CARNEIRO, CNPGL; MARCELO HENRIQUE OTENIO, CNPGL.
Título:  Shifts of acidogenic bacterial group and biogas production by adding two industrial residues in anaerobic co-digestion with cattle manure.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Environmental Science and Health, Part A, v. 56, n. 14, p. 1503-1511, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1080/10934529.2021.2015987
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Anaerobic biodigestion figures as a sustainable alternative to avoid discharge of cattle manure in the environment, which results in biogas and biofertilizer. The anaerobic bioconversion of biomass to methane via anaerobic biodigestion requires a multi-step biological process, including microorganisms with distinct roles. Here, the dynamics of acidogenic bacterial populations by classical microbiology, as well as biogas productivity by gasometer and chromatography, in the anaerobic co-digestion process were studied. This paper presents a performance evaluation of co-digestion systems for biogas production using cattle manure and wastes from the Sewage Treatment Station of a brewery and ricotta cheese whey. The search revealed that the type of substrate added in co-digestion with cattle manure, Carbon/Nitrogen ratio, and Ammonia Nitrogen were the most influential factors that explained many of the variations of the microbiota in the biodigesters fed. This study demonstrated a good potential for the use of ricotta cheese whey in the production of biogas and its further conversion into energy. These findings could provide some fundamental and technical information for the co-treatment of industrial derived wastes in centralized anaerobic biodigestion facilities in a sustainable manner with high process capacity and methane recovery.
Palavras-Chave:  Co-digestão anaeróbica.
Thesagro:  Biogás; Esterco; Gado; Gado Leiteiro; Metano.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25517 - 1UPCAP - DD
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