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Registros recuperados : 134 | |
61. | | SILVA, M. R.; ROCHA, B. B.; SOUZA, G. N. de; CARNEIRO, H.; SCATAMBURLO, M. A. Prevalência e fatores associados ao consumo de leite não pasteurizado em uma população de alta vulnerabilidade social no Brasil. In: REUNIÓN DE LA ALPA, 23.; CONGRESO INTERNACIONAL DE PRODUCCIÓN ANIMAL TROPICAL, 4., 2013, La Habana. Por una ganadería sustentable y en armonía con el medio ambiente: memorias. La Habana: Asociación Latinoamericana de Producción Animal, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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64. | | CARNEIRO, H.; PEREIRA, J. DA C.; FRAGA, A. C.; CASTRO NETO, P. Potencialidade do uso da torta gorda de algodão na alimentação animal. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009, Lavras. Anais... Lavras: Universidade Federal de Lavras, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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65. | | CARNEIRO, H.; SOUZA SOBRINHO, F.; RODRIGUES, J. A. S.; MIRANDA, J. E. C.; BRUM, S. S. Evaluation of sorghum silages of diferent genotypes with and without condensed tannins. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 5, n. 2, p. 257-265, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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66. | | CARNEIRO, H.; ASSIS, A. G.; RODRIGUES, J. A. S.; CORREA, T. A. Efeito do tanino condensado do sorgo como protetor de proteínas e mitigador de metano. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 26.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA-DO-CARTUCHO, SPODOPTERA FRUGIPERDA, 2.; SIMPÓSIO SOBRE COLLETOTRICHUM GRAMINICOLA, 1., 2006, Belo Horizonte, Inovação para sistemas integrados de produção: trabalhos apresentados. [Sete Lagoas]: ABMS, 2006. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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68. | | SAHLU, T.; HART, S. P.; KLEIN, P. D.; JACQUEMET, N.; CARNEIRO, H. Application of l3CO2 measurements to the estimation of energy expenditure in goats. Canadin Journal of Animal Science, Ottawa, v.72, n.2, p.245-252, jun.1992. p.245-252 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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71. | | PEREIRA, J. DA C.; CARNEIRO, H.; FRAGA, A. C.; CASTRO NETO, P. Avaliação de composição química de tortas de Macaúba. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009, Montes Claros. Anais... Montes Claros: UFLA, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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72. | | PEREIRA, J. DA C.; CARNEIRO, H.; FRAGA, A. C.; CASTRO NETO, P. Avaliação de composição química de torttas de Macaúba. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009, Montes Claros. Resumos... Montes Claros: UFLA, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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73. | | FARIA, J. S. B.; CARNEIRO, H.; CASTRO NETO, P.; FRAGA, A. C.; MARTIN, M. M. de. Avaliação de co-produto de biodiesel como suplemento em dietas de ruminantes: Torta de algodão (Gossypium hirsutum). In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 7., 2010, Belo Horizonte. Biodiesel: inovação tecnológica e qualidade: anais: trabalhos científicos. Lavras: UFLA, 2010. 2 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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74. | | MARTIN, M. M. de; CARNEIRO, H.; CASTRO NETO, P.; FRAGA, A. C.; FARIA, J. S. B. Avaliação de co-produtos de biodiesel como suplemento em dietas de bovinos: Macaúba (Acrocomia auleata). In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 7., 2010, Belo Horizonte. Biodiesel: inovação tecnológica e qualidade: anais: trabalhos científicos. Lavras: UFLA, 2010. 2 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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75. | | ARAUJO, D. R. C. DE; CARNEIRO, H.; SILVA, A. M. DE A. Avaliação da degradabilidade in vitro, acidos graxos voláteis e perdas energéticas através da produção total de gases, metano e dióxido de carbono em quatro espécies forrageiras em bovinos e ovinos. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 7.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 13., 2012, Maceió. Anais... Maceió: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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76. | | ARAUJO, D. R. C. DE; CARNEIRO, H.; SILVA, A. M. DE A. Avaliação da degradabilidade in vitro, produção de metano, dióxido de carbono e ácidos graxos voláteis de quatro especies forrageiras em ovinos. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 7.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 13., 2012, Maceió. Anais... Maceió: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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77. | | CARNEIRO, H. C. F.; TONON, R. V.; GROSSO, C. R. F.; HUBINGER, M. D. Avaliação de diferentes combinações de materiais de parede na microencapsulação de óleo de linhaça por spray drying. In: SIMPÓSIO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 3.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE FRUTAS TROPICAIS, 2.; SEMINÁRIO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 4., 2011, Recife. [Anais...] Recife: sbCTA, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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78. | | CARNEIRO, H.; MCMANUS, C.; LOUVANDINI, H.; PAIVA, S. R.; MACEDO, F.; MERNIES, B. Caracterização morfológica de ovinos no Brasil, Uruguai e Colômbia. SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia: Fundação de Apoio à Pesquisa Científica e Tecnológica - FUNCREDI, 2008. p.479. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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80. | | FREIRE, L. C. L; BARROS, N. N.; CARNEIRO, H.; LOPES, E. A.; JOHNSON, W. L. Valor nutritivo de algumas forrageiras para caprinos e ovinos no Nordeste. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 22., 1985, Balneario Camboriú, SC. Anais.... Balneario Camboriú: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1985. p. 337. Resumo 238. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 134 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
31/01/2012 |
Data da última atualização: |
05/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
FERREIRA, C. L.; SALMINEN, S.; GRZESKOWIAK, L.; BRIZUELA, M. A.; SANCHEZ, L.; CARNEIRO, H.; ALVARENGA, M. B. |
Afiliação: |
CÉLIA LUCIA FERREIRA, UFV; University of Turku; S. SALMINEN, University of Turku; LUKASZ GRZESKOWIAK, University of Turku; MARIA ANTONIETA BRIZUELA, Cuban Research Institute for Sugarcane Derivates; LILIAN SANCHEZ, National Center for Animal and Plant Health; HELOISA CARNEIRO, CNPGL; MARCELO BONNET ALVARENGA, CNPGL. |
Título: |
Terminology concepts of probiotic and prebiotic and their role in human and animal health. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de Salud Animal, v. 33, n. 3, p. 137-146, 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The mode of action of specific probiotic bacteria and specific prebiotic ingredients and their effects on the intestinal microbiota modulation in humans and animals has been demonstrated in many studies. Intestine is characterized for harboring a complex and dynamic microbiota which, among others, has a function to protect the host from inflammatory disorders. A mature and balanced endogenous microbiota has also an important role in the maintenance of a desirable activity of the immune system. Deviations in gut microbiota composition, due to improper diet, radiotherapy, antibiotic treatment, stress and others, may lead to a variety of gastrointestinal disorders. To overcome an unbalanced microbiota, the consumption of specific probiotics and prebiotics has been proved to be effective. For more than three decades, many probiotic microorganisms have been characterized and evaluated. However, the term prebiotic has only recently been identified, characterized and evaluated in human intervention studies. The list of prebiotic ingredients remains limited, and yacon (Smallantus sonchifolia) is an Andean root to which prebiotic attributes have been inferred recently. Humans and animals could seemingly benefit from the consumption of specific prebiotics and probiotics. In this work, terminology aspects of pre- and probiotics, and their roles in human and animal health are discussed. |
Palavras-Chave: |
Prebiotic; Probiotic; Yacon. |
Thesaurus NAL: |
animal health; Bifidobacterium; human health. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53201/1/Artigo-meta-2011-RSaludAn-Heloisa.pdf
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Marc: |
LEADER 02139naa a2200265 a 4500 001 1913954 005 2024-02-05 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFERREIRA, C. L. 245 $aTerminology concepts of probiotic and prebiotic and their role in human and animal health.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aThe mode of action of specific probiotic bacteria and specific prebiotic ingredients and their effects on the intestinal microbiota modulation in humans and animals has been demonstrated in many studies. Intestine is characterized for harboring a complex and dynamic microbiota which, among others, has a function to protect the host from inflammatory disorders. A mature and balanced endogenous microbiota has also an important role in the maintenance of a desirable activity of the immune system. Deviations in gut microbiota composition, due to improper diet, radiotherapy, antibiotic treatment, stress and others, may lead to a variety of gastrointestinal disorders. To overcome an unbalanced microbiota, the consumption of specific probiotics and prebiotics has been proved to be effective. For more than three decades, many probiotic microorganisms have been characterized and evaluated. However, the term prebiotic has only recently been identified, characterized and evaluated in human intervention studies. The list of prebiotic ingredients remains limited, and yacon (Smallantus sonchifolia) is an Andean root to which prebiotic attributes have been inferred recently. Humans and animals could seemingly benefit from the consumption of specific prebiotics and probiotics. In this work, terminology aspects of pre- and probiotics, and their roles in human and animal health are discussed. 650 $aanimal health 650 $aBifidobacterium 650 $ahuman health 653 $aPrebiotic 653 $aProbiotic 653 $aYacon 700 1 $aSALMINEN, S. 700 1 $aGRZESKOWIAK, L. 700 1 $aBRIZUELA, M. A. 700 1 $aSANCHEZ, L. 700 1 $aCARNEIRO, H. 700 1 $aALVARENGA, M. B. 773 $tRevista de Salud Animal$gv. 33, n. 3, p. 137-146, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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