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Registros recuperados : 134 | |
82. | | CARNEIRO, H. L.; QUEIROZ, V. A. V.; VASCONCELOS, J. H.; RODRIGUES, J. A. S.; RODRIGUES, C. G.; PAIVA, C. L. Análise sensorial de barra de cereais elaborada com pipoca de sorgo. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 27.; SIMPOSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA-DO-CARTUCHO, SPODOPTERA FRUGIPERDA, 3.; WORKSHOP SOBRE MANEJO E ETIOLOGIA DA MANCHA BRANCA DO MILHO, 2008, Londrina. Agroenergia, produção de alimentos e mudanças climáticas: desafios para milho e sorgo: trabalhos e palestras. [Londrina]: IAPAR; [Sete Lagoas]: Embrapa Milho e Sorgo, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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83. | | CARNEIRO, H.; SOUZA SOBRINHO, F. de; BARBOSA, M. H. P.; MARTIN, M. M. de; FARIA, J. de S. B. Parâmetros nutricionais na avaliação de cana-de-açúcar para alimentação animal. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 7.; FÓRUM DE COORDENADORES DE PÓS GRADUAÇÃO EM PRODUÇÃO ANIMAL DO NORDESTE, 1.; FÓRUM DE AGROECOLOGIA RO RIO GRANDE DO NORTE, 1., 2010, Mossoró. Anais... Mossoró: Sociedade Nordestina de Producao Animal; UFERSA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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84. | | QUEIROZ, V. A. V.; CARNEIRO, H. L.; TARDIN, F. D.; RODRIGUES, J. A. S.; VIEIRA, W. F. Genótipos de sorgo para produção de pipoca. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 5., 2009, Vitória. O melhoramento e os novos cenários da agricultura: anais. Vitória: Incaper, 2009. 1 CD-ROM. (Incaper. Documentos, 11). Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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85. | | FERNANDEZ, J. M.; SAHLU, T.; HART, S. P.; POTCHOIBA, M. J.; EL SHAER, H. M.; JACQUEMET, N.; CARNEIRO, H. Experimentally-induced subclinical hyperammonemia in dairy goats. Small Ruminant Research, v.42, n.1, p.5-20, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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86. | | CARNEIRO, H.; AROEIRA, L. J. M.; OLIVEIRA, W. H.; LIMA, F. C.; DAYRELL, M. de S.; CAMPOS, O. F. de. Fermentacao ruminal e participacao da digestao da cana-de-acucar, capim-elefante e silagem de milho em bovinos. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 26., 1989, Porto Alegre. Anais... Porto Alegre: SBZ, 1989. p.133 In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 26., 1989, Porto Alegre. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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87. | | CARNEIRO, H.; SOUZA SOBRINHO, F. de; RODRIGUES, J. A. S.; MIRANDA, J. E. C. de; BRUM, S. S. Evaluation of sorghum silages of different genotypes with and without condensed tannins / Avaliação de silagens de sorgo de diferentes genótipos com e sem tanino condensado. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 5, n. 2, p. 257-265, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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88. | | SAHLU, T.; HART, S. P.; KLEIN, P. D.; JACQUEMET, N.; CARNEIRO, H.; FERNANDEZ, J. M.; LU, C. D. Application of 13CO2 measurement for estimating energy expenditure in goats. Jounal of Animal Science, Champaign, v.68, supl.1, p.564, 1990. p.564 Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite. |
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89. | | FERREIRA, C. L.; SALMINEN, S.; GRZESKOWIAK, L.; BRIZUELA, M. A.; SANCHEZ, L.; CARNEIRO, H.; ALVARENGA, M. B. Terminology concepts of probiotic and prebiotic and their role in human and animal health. Revista de Salud Animal, v. 33, n. 3, p. 137-146, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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91. | | CARNEIRO, H.; LIMA, N. R. DE; ARAÚJO, D. R. C. DE; SILVA, M. R.; ALVARENGA, M. B.; FERREIRA, C. L. O uso de yacon com mitigador de emissões de metano. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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92. | | CARNEIRO H.; OLIVEIRA, W. H.; AROEIRA, L. J. M.; DAYRELL, M. de S.; CAMPOS, O. F. de; RODRIGUEZ, N. M. Valor nutritivo da cana-de-acucar adicionada de niveis crescentes de ureia. Joao Pessoa: SBZ, 1991. p.241. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 28., 1991, Joao Pessoa. Anais... Joao Pessoa: SBZ, 1991. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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93. | | OLIVEIRA, W. H.; AROEIRA, L. J. M.; RODRIGUEZ, N. M.; CAMPOS, O. F. de; DAYRELL, M. de S.; CARNEIRO, H. Valor nutritivo da cana-de-acucar adicionada de niveis crescentes de ureia. I.Digestibilidade aparente e particao de digestao. Joao Pessoa: SBZ, 1991. p.239. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 28., 1991, Joao Pessoa. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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94. | | CARNEIRO, H.; OLIVEIRA, W. H.; AROEIRA, L. J. M.; DAYRELL, M. de S.; CAMPOS, O. F. de; RODRIGUEZ, N. M. Valor nutritivo da cana-de-acucar adicionada de niveis crescentes de ureia. III.Eficiencia de sintese de proteina bacteriana. Joao Pessoa: SBZ, 1991. p.241. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 28., 1991, Joao Pessoa. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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95. | | OLIVEIRA, W. H.; AROEIRA, L. J. M.; RODRIGUEZ, N. M.; CAMPOS, O. F. de; DAYRELL, M. de S.; CARNEIRO, H. Valor nutritivo da cana-de-acucar adicionada de niveis crescentes de ureia. Joao Pessoa: SBZ, 1991. p.239. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 28., 1991, Joao Pessoa. Anais... Joao Pessoa: SBZ, 1991. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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96. | | AROEIRA, L. J. M.; OLIVEIRA, W. H.; CAMPOS, O. F. de; DAYRELL, M. de S.; RODRIGUEZ, N. M.; CARNEIRO, H. Valor nutritivo da cana-de-acucar adicionada de niveis de ureia. II.Fermentacao ruminal e dinamica de liquidos. Joao Pessoa: SBZ, 1991. p.240. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 28., 1991, Joao Pessoa. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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97. | | KAWAS, J. R.; CARNEIRO, H.; BARROS, N. N.; FREIRE, L. C. L.; KAWAS, F. N.; SHELTON, M.; JOHNSON, W. L. Valor nutritivo para caprinos das silagens de sorgo forrageiro (Sorghum vulgare) e de cunhã (Clitoria ternatea) em dois estágios de maturidade. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 22., 1985, Balneário Camboriú, SC. Anais... Balneário Camboriú: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1985. p. 355. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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98. | | FREIRE, J. M.; SILVA, A. M. de A.; CARNEIRO, H.; PEREIRA FILHO, J. M.; ROCHA, L. B.; BIDLER, D. C. In vitro degradation and gas production of brachiaria grass with levels of biodiesel byproducts. Acta Scientiarum, v. 39, n. 2, p. 175-179, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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99. | | SILVA, L. S.; BEZERRA, L. R.; SILVA, A. M. de A.; CARNEIRO, H.; MOREIRA, M. N.; OLIVEIRA, R. L. In vitro degradation and gas production of glycerin generated in the biodiesel production chain. Acta Scientiarum. Animal Sciences, v. 37, n. 3, p. 265-272, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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100. | | MORENO, G. M. B.; CASTRO, K. J. de; CAVALCANTE, M. A. B.; CIDRÃO, P. M. L.; CARNEIRO, H. A. V.; NEIVA, J. N. M. Consumo de matéria seca, ganho de peso e conversão alimentar de ovinos alimentados com dietas orgânicas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 4 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 134 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
05/01/2016 |
Data da última atualização: |
03/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
ALVES, S. V.; SILVA, A. M. de A.; BEZERRA, L. R.; CARNEIRO, H.; MEDEIROS, F. F. de; PEREIRA FILHO, J. M.; MOREIRA, M. N.; OLIVEIRA, R. L. |
Afiliação: |
Simone Vieira Alves; Aderbal Marcos de Azevedo Silva; Leilson Rocha Bezerra; HELOISA CARNEIRO, CNPGL; Fabíola Franklin de Medeiros; José Morais Pereira Filho; Milena Nunes Moreira; Ronaldo Lopes Oliveira. |
Título: |
In vitro fermentation and gas production of oilseed press cake. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Chilean Journal of Agricultural Animal Science, v. 31, n. 1, p. 43-51, 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The utilization of byproducts from biodiesel production is an alternative for animal feed that allows for an increased nutritional value of the diet at a low cost and reduce green house gases (GHG). The objective of this study was to evaluate the production of volatile fatty acids (VFAs) and gases of biodiesel production byproducts in replacement of elephant grass. We used elephant grass (Pennisetum purpureum) and the following byproducts: soybean meal [SBC, Family Fabaceae (alt. Leguminosae; Glycine max)], canola cake (CC, Family Brassicaceae; Brassica napusL.), sunflower cake (SC, Family Asteraceae; Helianthus annuus), and fodder radish cake (FRC, Family Brassicaceae; Raphanus sativusL.) using an in vitrosemiautomatic gas production system and four different levels (0, 30, 50 and 70%) of elephant grass hay (EGH) replacement. The inoculum for the in vitroincuba-tion was obtained from three Holstein cows with rumen fistulas. Gas production was measured 3, 6, 12, 24 and 48 hours after incubation. The experimental design was completely randomized in a 4×4 factorial arrangement with the factors being the byproduct type and levels of inclusion in diet. Ruminal incubation using a 0.3-g sample in buffered culture medium was performed in order to determine the yield of methane (CH4), carbon dioxide (CO2) and ammoniacal nitrogen (N-NH3), as well as pH and concentration of volatile fatty acids (VFAs). The production of gas increased (p < 0.05) with increasing levels of diet substitution. The addition of different levels of byproducts influenced (p < 0.05) the production of CH4, CO2and NH3 of VFAs, and the molar concentration of acetic, propionic and butyric acids. The acetate:propionate ratio and pH were affected (p < 0.05) by the inclusion of studied byproducts. The byproducts of soybean generated greater gas production and VFAs, while the lowest yield was observed with the byproduct fodder radish in the highest level tested (70%). MenosThe utilization of byproducts from biodiesel production is an alternative for animal feed that allows for an increased nutritional value of the diet at a low cost and reduce green house gases (GHG). The objective of this study was to evaluate the production of volatile fatty acids (VFAs) and gases of biodiesel production byproducts in replacement of elephant grass. We used elephant grass (Pennisetum purpureum) and the following byproducts: soybean meal [SBC, Family Fabaceae (alt. Leguminosae; Glycine max)], canola cake (CC, Family Brassicaceae; Brassica napusL.), sunflower cake (SC, Family Asteraceae; Helianthus annuus), and fodder radish cake (FRC, Family Brassicaceae; Raphanus sativusL.) using an in vitrosemiautomatic gas production system and four different levels (0, 30, 50 and 70%) of elephant grass hay (EGH) replacement. The inoculum for the in vitroincuba-tion was obtained from three Holstein cows with rumen fistulas. Gas production was measured 3, 6, 12, 24 and 48 hours after incubation. The experimental design was completely randomized in a 4×4 factorial arrangement with the factors being the byproduct type and levels of inclusion in diet. Ruminal incubation using a 0.3-g sample in buffered culture medium was performed in order to determine the yield of methane (CH4), carbon dioxide (CO2) and ammoniacal nitrogen (N-NH3), as well as pH and concentration of volatile fatty acids (VFAs). The production of gas increased (p < 0.05) with increasing levels of diet substitut... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Ruminal fermentation. |
Thesaurus NAL: |
animal nutrition; byproducts; methane. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02700naa a2200253 a 4500 001 2032941 005 2024-02-03 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALVES, S. V. 245 $aIn vitro fermentation and gas production of oilseed press cake.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe utilization of byproducts from biodiesel production is an alternative for animal feed that allows for an increased nutritional value of the diet at a low cost and reduce green house gases (GHG). The objective of this study was to evaluate the production of volatile fatty acids (VFAs) and gases of biodiesel production byproducts in replacement of elephant grass. We used elephant grass (Pennisetum purpureum) and the following byproducts: soybean meal [SBC, Family Fabaceae (alt. Leguminosae; Glycine max)], canola cake (CC, Family Brassicaceae; Brassica napusL.), sunflower cake (SC, Family Asteraceae; Helianthus annuus), and fodder radish cake (FRC, Family Brassicaceae; Raphanus sativusL.) using an in vitrosemiautomatic gas production system and four different levels (0, 30, 50 and 70%) of elephant grass hay (EGH) replacement. The inoculum for the in vitroincuba-tion was obtained from three Holstein cows with rumen fistulas. Gas production was measured 3, 6, 12, 24 and 48 hours after incubation. The experimental design was completely randomized in a 4×4 factorial arrangement with the factors being the byproduct type and levels of inclusion in diet. Ruminal incubation using a 0.3-g sample in buffered culture medium was performed in order to determine the yield of methane (CH4), carbon dioxide (CO2) and ammoniacal nitrogen (N-NH3), as well as pH and concentration of volatile fatty acids (VFAs). The production of gas increased (p < 0.05) with increasing levels of diet substitution. The addition of different levels of byproducts influenced (p < 0.05) the production of CH4, CO2and NH3 of VFAs, and the molar concentration of acetic, propionic and butyric acids. The acetate:propionate ratio and pH were affected (p < 0.05) by the inclusion of studied byproducts. The byproducts of soybean generated greater gas production and VFAs, while the lowest yield was observed with the byproduct fodder radish in the highest level tested (70%). 650 $aanimal nutrition 650 $abyproducts 650 $amethane 653 $aRuminal fermentation 700 1 $aSILVA, A. M. de A. 700 1 $aBEZERRA, L. R. 700 1 $aCARNEIRO, H. 700 1 $aMEDEIROS, F. F. de 700 1 $aPEREIRA FILHO, J. M. 700 1 $aMOREIRA, M. N. 700 1 $aOLIVEIRA, R. L. 773 $tChilean Journal of Agricultural Animal Science$gv. 31, n. 1, p. 43-51, 2015.
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