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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  28/01/2011
Data da última atualização:  20/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MENEZES. D. R.; COSTA, R. G.; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, A. E. V. N.; OLIVEIRA, P. T. L. de.
Afiliação:  DANIEL RIBEIRO MENEZES; ROBERTO GERMANO COSTA; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ALDRIN ÉDERSON VILA NOVA SILVA; PABLO TEIXEIRA LEAL DE OLIVEIRA.
Título:  Balanço de nitrogênio em dietas com farelo de mamona para ovinos.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 7.; FÓRUM DE COORDENADORES DE PÓS GRADUAÇÃO EM PRODUÇÃO ANIMAL DO NORDESTE, 1.; FÓRUM DE AGROECOLOGIA RO RIO GRANDE DO NORTE, 1., 2010, Mossoró. Anais... Mossoró: Sociedade Nordestina de Producao Animal; UFERSA, 2010.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se com este experimento avaliar o balaço de nitrogênio em ovinos alimentados com dietas com subtituição parcial do farelo de soja pelo farelo de mamona detoxificada.
Palavras-Chave:  Euforbiáceas; Farelo de mamona; Farelo de soja.
Thesagro:  Dieta; Digestão; Metabolismo; Nitrogênio; Ovino.
Thesaurus Nal:  Diet; Digestion; Metabolism; Nitrogen; Sheep.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/26123/1/Gherman4.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL17849 - 1UPCAA - DD
CPATSA44130 - 1UPCAA - CD819
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  04/05/2016
Data da última atualização:  21/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CARDOSO, A. S.; BERNDT, A.; LEYTEM, A.; ALVES, B. J. R.; CARVALHO, I. das N. O. de; SOARES, L. H. de B.; URQUIAGA, S.; BODDEY, R. M.
Afiliação:  ABMAEL S. CARDOSO, UNESP, JABOTICABAL, SP; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; APRIL LEYTEM, USDA, KIMBERLY, USA; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB; ISABEL DAS N. O. DE CARVALHO, BOLSISTA EMBRAPA AGROBIOLOGIA; LUIS HENRIQUE DE BARROS SOARES, CNPAB; SEGUNDO SACRAMENTO U CABALLERO, CNPAB; ROBERT MICHAEL BODDEY, CNPAB.
Título:  Impact of the intensification of beef production in Brazil on grenhouse gas emissions and land use.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Agricultural Systems, Essex, v. 143, p. 86-96, 2016.
DOI:  10.1016/j.agsy.2015.12.007
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazil has the largest herd of beef cattle in the world, estimated at approximately 200 million animals. Production is predominantly pasture-based and low input and hence time to slaughter is long, which promotes high methane (CH4) emissions per kg of product. The objective of this study was to investigate the impact of increasing animal productivity using fertilizers, forage legumes, supplements and concentrates, on the emissions of greenhouse gases (GHGs) in five scenarios for beef production in Brazil. A life cycle analysis (LCA) approach, from birth of calves to mature animals ready for slaughter at the farm gate, was utilized using Tier 2 methodologies of the IPCC and the results expressed in equivalents of carbon dioxide (CO2eq) per kg of carcass produced. Fossil CO2 emitted in the production of supplements, feeds and fertilizers was included using standard LCA techniques. The first four scenarios were based solely on cattle production on pasture, ranging from degraded Brachiaria pastures, through to a mixed legume/Brachiaria pasture and improved N-fertilized pastures of Guinea grass (Panicum maximum). Scenario 5 was the most intensive and was also based on an N-fertilized Guinea grass pasture, but with a 75-day finishing period in confinement with total mixed ration (TMR). Across the scenarios from 1 to 5 the increase in digestibility promoted a reduction in the forage intake per unit of animal weight gain and a concomitant reduction in CH4 emissions. For the estimati... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Beef production; Brachiaria spp; Forage legume; Life cycle analysis; Life-cycle analysis.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156565/1/1-s2.0-S0308521X15300652-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB40204 - 1UPCAP - PP2016.000602016.00060
CPPSE23977 - 1UPCAP - DDPROCI-2016.00203CAR2017.00059
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