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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
14/03/2016 |
Data da última atualização: |
26/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SILVA, L. C. da; MORELI, A. P.; JOAQUIM, T. N. M. |
Título: |
Café: beneficiamento e industrialização. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: MARCOLAN, A. L.; ESPINDULA, M. C. (Ed.). Café na Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2015. |
Páginas: |
Cap. 17, p. 383-389. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O capítulo reúne informações sobre o beneficamento e a industrialização do café. |
Thesagro: |
Cafeicultura. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141111/1/Cafe-na-AmazoniaLUISSILVA-2.pdf
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Marc: |
LEADER 00603naa a2200169 a 4500 001 2040772 005 2020-11-26 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, L. C. da 245 $aCafé$bbeneficiamento e industrialização.$h[electronic resource] 260 $c2015 300 $aCap. 17, p. 383-389. 520 $aO capítulo reúne informações sobre o beneficamento e a industrialização do café. 650 $aCafeicultura 700 1 $aMORELI, A. P. 700 1 $aJOAQUIM, T. N. M. 773 $tIn: MARCOLAN, A. L.; ESPINDULA, M. C. (Ed.). Café na Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
17/07/2017 |
Data da última atualização: |
18/07/2017 |
Autoria: |
CERA, J. C.; STRECK, N. A.; FENSTERSEIFER, C. A. J.; FERRAZ, S. E. T.; BEXAIRA, K. P.; SILVEIRA, W. B.; CARDOSO, A. P. |
Afiliação: |
Jossana Ceolin Cera, Universidade Federal de Santa Maria; Nereu Augusto Streck, Universidade Federal de Santa Maria; Cesar Augusto Jarutais Fensterseifer, Universidade Federal de Santa Maria; Simone Erotildes Teleginski Ferraz, Universidade Federal de Santa Maria; Kelin Pribs Bexaira, Universidade Federal de Santa Maria; Waleska Bolzon Silveira, Universidade Federal de Santa Maria; Ânthony Paz Cardoso, Universidade Federal de Santa Maria. |
Título: |
Soybean yield in future climate scenarios for the state of Rio Grande do Sul, Brazil. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 6, p. 380-392, jun. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em Português: Produtividade de soja em cenários climáticos futuros para o Rio Grande do Sul. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to estimate the yield potential and the water‑limited yield of soybean (Glycine max) in the state of Rio Grande do Sul, Brazil, in two future climate scenarios, SRES A1B and RCP4.5, using the SoySim and Cropgro‑Soybean simulation models. In both models, three maturity groups (4.8, 5.5, and 6.0) and six sowing dates (09/01, 10/01, 11/01, 12/01, 01/01, and 02/01) were considered in the SRES A1B‑CMIP3 and RCP4.5‑CMIP5 scenarios. The analyzed variable was grain yield at 13% moisture (Mg ha‑1). Soybean yield potential in Rio Grande do Sul should increase up to the end of the 21st century, according to both scenarios. Water‑limited yield of soybean also increases up to the end of the 21st century, by the SRES A1B‑CMIP3 scenario; however, it will decrease in future periods, by the RCP4.5‑CMIP5 scenario because of limited soil water. |
Palavras-Chave: |
Modelo Cropgro Soybean; Modelo SoySim; RCP4 5; SRES A1B. |
Thesagro: |
Glycine Max; Mudança Climática. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/161850/1/Soybean-yield-in-future.pdf
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Marc: |
LEADER 01806naa a2200277 a 4500 001 2072779 005 2017-07-18 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCERA, J. C. 245 $aSoybean yield in future climate scenarios for the state of Rio Grande do Sul, Brazil. 260 $c2017 500 $aTítulo em Português: Produtividade de soja em cenários climáticos futuros para o Rio Grande do Sul. 520 $aThe objective of this work was to estimate the yield potential and the water‑limited yield of soybean (Glycine max) in the state of Rio Grande do Sul, Brazil, in two future climate scenarios, SRES A1B and RCP4.5, using the SoySim and Cropgro‑Soybean simulation models. In both models, three maturity groups (4.8, 5.5, and 6.0) and six sowing dates (09/01, 10/01, 11/01, 12/01, 01/01, and 02/01) were considered in the SRES A1B‑CMIP3 and RCP4.5‑CMIP5 scenarios. The analyzed variable was grain yield at 13% moisture (Mg ha‑1). Soybean yield potential in Rio Grande do Sul should increase up to the end of the 21st century, according to both scenarios. Water‑limited yield of soybean also increases up to the end of the 21st century, by the SRES A1B‑CMIP3 scenario; however, it will decrease in future periods, by the RCP4.5‑CMIP5 scenario because of limited soil water. 650 $aGlycine Max 650 $aMudança Climática 653 $aModelo Cropgro Soybean 653 $aModelo SoySim 653 $aRCP4 5 653 $aSRES A1B 700 1 $aSTRECK, N. A. 700 1 $aFENSTERSEIFER, C. A. J. 700 1 $aFERRAZ, S. E. T. 700 1 $aBEXAIRA, K. P. 700 1 $aSILVEIRA, W. B. 700 1 $aCARDOSO, A. P. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 6, p. 380-392, jun. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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