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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  13/02/2006
Data da última atualização:  19/04/2007
Autoria:  FRANCO, D. F.; MAGALHÃES JÚNIOR, A. de; FAGUNDES, P.; CARDOSO, E. T.; CASTRO, E. M.; RANGEL, P. H.; MOURA, F.; SOARES, R. C.; PREVEDELLO, T. P.; MARIN, M. B.
Título:  Ensaio regional de rendimento de linhagens de arroz irrigado da Embrapa no Rio Grande do Sul, safra 2004/2005.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 4.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 26., 2005, Santa Maria, RS. Anais... Santa Maria, RS: Orium, 2005.
Volume:  v. 1.
Páginas:  p. 152-155.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Irrigado; Melhoramento genético.
Thesagro:  Arroz; Linhagem; Oryza Sativa; Rendimento.
Thesaurus Nal:  rice.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF23279 - 1UPCPL - --2005.0192005.00019
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  04/10/2010
Data da última atualização:  30/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  GROMBONI, C. F.; CARAPELLI, R.; FEREIRA FILHO, E. R.; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  CAIO FERMANDO GROMBONI, UFSCar/SÃO CARLOS, SP; RODOLFO CARAPELLI, UFSCar/SÃO CARLOS, SP; EDENIR RODRIGUES PEREIRA FILHO, UFSCar/SÃO CARLOS, SP; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Evaluation of different sample preparation procedures using chemometrics: comparison among photo-fenton reaction, microwave irradiation, and direct determination of minerals in fruit juices.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Food Analytical Methods, v. 3, p. 98-103, 2010.
DOI:  0.1007/s12161-009-9097-9
Idioma:  Português
Conteúdo:  In this work, an exploratory study about the mineral characteristic of some fruit juice (passion fruit, pineapple, orange, and grape) applying chemometric tools was made. The juices analyzed were separated in different groups by principal components analysis and hierarchical components analysis in accordance with their minerals contents. Barium, C, Ca, K, Mg, Mn, Na, and Sr were determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry. Addition and recovery methods were used for confirmation of the results. The recovery range for microwave sample preparation was from 81% (for K) to 111% (for Mn), for photo-Fenton from 102% (for Ca e Mg) to 128% (for Na), and the direct analysis, without sample preparation step, from 96% (for K) to 139% (for Mn). A new method based on photo-Fenton reaction coupled with microwave radiation for juice decomposition was proposed; the obtained results were satisfactory and compatible with the conventional methods of analysis in accordance with Student's statistic t test and chemometric tools.
Palavras-Chave:  Direct Determination; Photo-Fenton.
Thesaurus NAL:  fruit juices; microwave radiation; ultraviolet radiation.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/28786/1/anafoodanalmethods-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE19508 - 1UPCAP - DDPROCI-2010.00072GRO2010.00072
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