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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/01/2018
Data da última atualização:  30/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GABARDO, G. C.; PETRI, J. L.; HAWERROTH, F. J.; COUTO, M.; ARGENTA, L. C.; KRETZSCHMAR, A. A.
Afiliação:  Gentil Carneiro Gabardo, 2University of the State of Santa Catarina, Department of Agrarian Sciences. Lages-SC. Emails: ge.gabardo@gmail.com; aikeanneliese@yahoo.com.br; José Luiz Petri, 3Epagri / Experimental Station of Caçador, Caçador - SC. Emails: petri@epagri.sc.gov.br; marcelocouto@epagri.sc.gov.br; argenta@epagri.sc.gov.br; FERNANDO JOSE HAWERROTH, CNPUV; Marcelo Couto, 3Epagri / Experimental Station of Caçador, Caçador - SC. Emails: petri@epagri.sc.gov.br; marcelocouto@epagri.sc.gov.br; argenta@epagri.sc.gov.br; Luiz Carlos Argenta, 3Epagri / Experimental Station of Caçador, Caçador - SC. Emails: petri@epagri.sc.gov.br; marcelocouto@epagri.sc.gov.br; argenta@epagri.sc.gov.br; Aike Anneliese Kretzschmar, 2University of the State of Santa Catarina, Department of Agrarian Sciences. Lages-SC. Emails: ge.gabardo@gmail.com; aikeanneliese@yahoo.com.br.
Título:  Use of metamitron as an apple thinner.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, v. 39, n.3, (e-514), 2017.
DOI:  10.1590/0100-29452017097
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the efficacy of metamitron or metamitron plus benzyladenine as a post-bloom thinner on ‘Baronesa’ and ‘Fuji’ apples. Three experiments (rate, timing and BA combination) were conducted during two crop seasons, 2013/14 and 2014/15 at the experimental station located in Caçador, SC. Fruit set, fruit drop, yield per tree, fruit size and flowering return were assessed. The efficacy of metamitron was affected by time of application, and when applied at petal fall, promoted the proper adjustment of the production load of plants. Yield per plant reduces, whereas the allocation of fruits in categories of greater size increases proportionally to the increase in the metamitron concentration applied. However, there is excessive fruit drop with the use of high concentrations. The addition of BA to metamitron also promoted fruit drop; however, no difference was observed between single application of metamitron and BA addition. Metamitron shows great potential to be used as thinner for apples, since it reduces the number of fruits per tree. Index terms: Malus domestica, post-bloom thinning, fruit drop, return bloom, fruit quality. METAMITRON NO RALEIO QUÍMICO DA MACIEIRA O objetivo deste estudo foi avaliar o efeito de diferentes épocas e concentrações de metamitron e a mistura com benziladenina, no raleio químico em pós-floração das macieiras ‘Baronesa’ e ‘Fuji’. Foram conduzidos três experimentos durante as safras agrícolas de 2013/2014 e 2014/2015, n... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Benziladenina; Maçã baronesa; Maçã fuji; Macieira; Post-bloom thinning; Qualidade de frutos; Queda de frutos; Raleio em pós-floração; Retorno de floração; Return bloom.
Thesagro:  Maçã; Malus Domestica; Raleio.
Thesaurus Nal:  Fruit drop; Fruit quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/170214/1/USE-OF-METAMITRON-AS-AN-APPLE-THINNER.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17568 - 1UPCAP - DD18.02245
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  22/02/2011
Data da última atualização:  10/03/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  CABRAL, P G. C.; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; LELIS, T. P.; CAPUCHO, A. S.; CAIXETA, E. T.
Afiliação:  UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; EUNIZE MACIEL ZAMBOLIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; LAÉRCIO ZAMBOLIM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; ALEXANDRE SANDRI CAPUCHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; EVELINE TEIXEIRA CAIXETA, SAPC.
Título:  Identification of a new race of Hemileia vastratix in Brazil.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In.: AUSTRALASIAN PLANT DISEASE NOTES, v. 4, p. 129-130. 2009.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this study, a survey of physiological races of Hemileia vastatrix was carried out on 34 coffee leaf rust populations collected at several coffee genotypes in Brazil. After the inoculation on leaf disc of coffee differential clones, the races I, II, III, XIII, XVII and XXXVII were characterised. This is the first report of race XXXVII on Coffea arabica in Brazil, which shows the evolutionary potential of H. vastatrix. The emergence of complex races like XXXVII represents a challenge for breeders in the development of resistant cultivars.
Palavras-Chave:  Physiological race; Race.
Thesagro:  Hemileia Vastatrix.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29285/1/Identification-of-a-new.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC78 - 1UPCAP - DD
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