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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  05/12/2001
Data da última atualização:  05/12/2001
Autoria:  KACHONPADUNGKITTI, Y.; HISAIIMA, S.; ARAI, Y.
Título:  Life cycle of peanut (Arachis hypogaea L.) plant in vitro.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  Bioscience Biochnology and Biochenistry, v.56, n.4, p.543-546, 1992.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Arachis hypogae; Fissue culture; Immature seed; Peanut; Semente imatura.
Thesagro:  Amendoim; Cultura de Tecido.
Thesaurus Nal:  in vitro culture.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPA14919 - 1ADDSP - --S 59912001.0055
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  28/02/2024
Data da última atualização:  28/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  CAMPOS, J. V.; PROCOPIO, F. R.; BARIONI JUNIOR, W.; NOGUEIRA, A. R. de A.; JACINTO, M. A. C.
Afiliação:  JESSICA VALÉRIA CAMPOS, Bolsista CPPSE; FERNANDA RAMALHO PROCOPIO, Bolsista CPPSE; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; MANUEL ANTONIO CHAGAS JACINTHO, CPPSE.
Título:  Tambaqui (Colossoma Macropomum) leather tanning: a study on the influence of skin morphology on the physical-mechanical properties of leather.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Journal of the American Leather Chemists Association, v. 119, n. 2, 2024.
Páginas:  p. 91-100.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The fish production chain presents losses of up to 35%, generating a large amount of waste. Using these residues to produce valueadded materials boost fish production towards a sustainable path. The use of fish skin to obtain leather is increasingly attracting the market for fashion and luxury products. Besides considered an exotic material with a unique design, fish leather also has good mechanical properties. Due to the morphology of fish skin, different mechanical responses can be observed, depending on the leather cutting direction. However, there are no specific technical standards for sampling this material. In this scenario, 45 Tambaqui skins were tanned with chromium associated with oxazolidine, and the mechanical properties of the leather were evaluated in four cutting directions: parallel, perpendicular, dorsal-ventral and ventral-dorsal, all concerning the cephalocaudal line of the fish. Skin and leather micrographs revealed layers of parallel collagen fiber bundles distributed in superimposed layers oriented obliquely to the preceding one. Insertions of collagen fibers perpendicular to the leather surface were also observed, joining the deeper layers to the superficial layers. Tensile strength (TS) and elongation (E) results indicated statistical differences, with higher TS results for the perpendicular cut and greater elongation for the parallel cut. The tear strength was higher for the ventral-dorsal cut, statistically differing from the parallel cut. The data ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fish leather; Luxury products; Market for fashion; Oxazolidine.
Thesaurus NAL:  Fish skin; Wastes.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE26351 - 1UPCAP - DDPROCI-2024.00010CAM2024.00059
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