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101. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CAMPOS, F. P.; MORAIS, R. F.; OLIVARES, F.; CARNEIRO, J.; CANUTO, E.; URQUIAGA, S.; REIS, V. M.; BALDANI, J. I. Efeito da inoculação com mistura de bactérias diazotróficas no rendimento de colmos de dois genótipos de cana-de-açúcar, em condições de campo. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 7., 2007, Seropédica, RJ. Resumos... Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2007. 1 CD-ROM. Parceria: UFRRJ; UENF Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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102. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S.; ARAÚJO, C. A.; ARAUJO, G. G. L. de; CARVALHO, D. C. de O. Morfologia, produção e potencialidades na nutrição animal da melancia forrageira (Citrullus lanatus var. citroides): uma revisão. Revista de la Facultad de Medicina Veterinaria y Zootecnia, v. 70, n. 1, p. 107-124, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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103. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LINHARES, H. M.; BRAGA, R.; ARBEX, W. A.; CAMPOS, M. M.; CAMPOS, F.; DAVID, J. M. N.; STROELE, V. FeedEfficiencyService: an architecture for thecomparison of data from multiple studies related todairy cattle feed efficiency indices. Information Processing in Agriculture, v. 9, n. 3, p. 378-396, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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104. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | KLEIN, C. G.; CAMPOS, F. G.; GRINGS, V. H.; COLDEBELLA, A.; PEIXOTO, J. de O.; LEDUR, M. C. Influência dos fatores nutrição e genética sobre a qualidade da carne em frangos de corte. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 16., 2022, Concórdia. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves: UnC, 2022. p. 48-49. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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105. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BARROS, W. S. de; CAMPOS, F. L.; RODRIGUES, B. H. N.; SANTOS, F. J. de S.; PIRES, J. B. Influência do manejo do sistema de irrigação localizada no coeficiente de uniformidade de distribuição em perímetros publicos do Piauí. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 3.; SEMINÁRIO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 2.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO CIENTÍFICA DA UESPI, 5., 2004, Teresina. Resumos...Teresina: UESPI, 2004. p. 252. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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106. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LOURENÇO, A. V. F.; MOREIRA, A. L.; BRUGINSKI, E. R. D.; ZUCCOLOTTO, T.; HEIDEN, G.; CAMPOS, F. R. Rapid method for the classification of Baccharis species by Fourier Transform Infrared (FT-IR) spectroscopy and chemometrics analysis. In: BRAZILIAN CONFERENCE ON NATURAL PRODUCTS, 5.; ANUAL MEETING ON MICROMOLECULAR EVOLUTION, SYSTEMATICS AND ECOLOGY, 31., 2015, Atibaia. Annals... Campinas: UNICAMP, 2015. Disponivel em: http://www.infobibos.com/bcnp/cd/authors.html . Acesso em: 16 dez. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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107. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALVES, T. O. M.; GASPAR, W.; BRAGA, R. M. M.; CAMPOS, F.; MACHADO, M. A.; ARBEX, W. A. SciprovMiner: Provenance capture using the OPM model. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOFTWARE ENGINEERING & KNOWLEDGE ENGINEERING, 24., 2012, San Francisco. Proceedings… [S.l.:s.n.], 2012. p. 491-494. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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108. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CAMPOS, F. V.; SILVA, C. O.; CHIAVEGATTO, R. B.; COUTINHO, P. R. C.; SUZUKI, L. S.; PASSOS, L. P. Suplementação com boro para mitigação dos efeitos tóxicos do alumínio em cana-de-açúcar (Saccharum officinarum). In: Encontro Regional de Botânicos de MG, BA e ES, 31., 2011, Viçosa. Resumos... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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110. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CAMPOS, F. M.; KEIBER, M.; SOUTO, V. O. DE; OLIVEIRA, C. G. R. de; PEREIRA, G. E.; LAZZAROTTO, M. Tecnologia de crioconcentração aplicada em bebidas à base de uva: uma revisão. In: ANAIS DO CONGRESSO BRASILEIRO INTERDISCIPLINAR EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA, 3., 2022, Online. Anais... Recife: CoBICET, 29 agosto a 2 setembro, 2022. e516343. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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111. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MAGALDI, H.; BRAGA, R.; ARBEX, W. A.; CAMPOS, M. M.; BORGES, C. C. H.; DAVID, J. M. N.; CAMPOS, F. Uso de ontologias e técnicas de visualização no apoio às pesquisas em eficiência alimentar de gado de leite. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROINFORMÁTICA, 11., 2017, Campinas. Ciência de dados na era da agricultura digital: anais. Campinas: Editora da Unicamp: Embrapa Informática Agropecuária, 2017. p. 625-637. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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113. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TRÊS, E. F.; GONZAGA, A. C. de O.; BARBOSA, F. R.; LIMA, I. M. de; GASPARETTO, C. A.; SATO, L. M.; CAMPOS, F. T. Artrópodes-pragas e predadores (Arthropoda) associados à cultura do feijoeiro na região de Cristalina-GO. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 23., 2010, Natal. Anais... Natal: Sociedade Brasileira de Entomologia, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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114. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MAGALDI, H.; BRAGA, R.; ARBEX, W. A.; CAMPOS, M. M.; BORGES, C. C. H.; DAVID, J. M. N.; CAMPOS, F.; STROELE, V. Análise de Eficiência Alimentar de Gado Leiteiro a partir da Integração de Bases Heterogêneas e Ontologias. In: BRAZILIAN E-SCIENCE WORKSHOP, 38., 2018, Natal-RN. Anais... [S.l.]: Sociedade Brasileira de Computação, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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115. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MARQUES, R.; REIS, C. R. G. dos; CHIAVEGATTO, R. B.; SILVA, C. O.; CAMPOS, F. V. de; COSTA, A. M. da; PASSOS, L. P.; KOPP, M. M. Acúmulo de biomassa em Brachiaria ruziziensis sob estresse por CR (III). In: MOSTRA DE PRODUÇÃO CIENTÍFICA, 16.; SEMANA DE BIOLOGIA, 33., 2010, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Universidade Federal de Juiz de Fora, 2010. p. 91-95. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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116. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DUTRA, L. M.; SANTOS, A. D. da C.; LOURENÇO, A. V. F.; NAGATA, N.; HEIDEN, G.; CAMPOS, F. R.; BARISON, A. 1H HR-MAS NMR and chemometric methods for discrimination and classification of Baccharis (Asteraceae): A proposal for quality control of Baccharis trimera. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, v. 184, 113200, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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117. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, G. de O.; MORAIS, R. R. de; GONÇALVES, J. F. de C.; OLIVEIRA, E. R. N.; CAMPOS, F. C.; SANTOS, A. L. W. dos. Aspectos fenológicos de espécies constituintes de um sistema agroflorestal na Amazônia Central. Revista Brasileira de Biociências, v. 5, supl. 2, p. 282-284, jul. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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118. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CAMPOS, F. V.; SANTISTEVAN, G.; COUTINHO, P. R. C.; CHIAVEGATTO, R. B.; COSTA, A. M.; KOPP, M. M.; VALLE, C. B. do; SUZUKI, L. S.; PASSOS, L. P. Assessment of root responses to toxic aluminum as a tool for genetic breeding of Brachiaria brizantha x B. decumbens hybrids. In: CONGRESSO BRASILEIRO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 57., 2011, Águas de Lindóia. Resumos... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Genética, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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119. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ISHIZAWA, T. A.; MIDORIKAWA, G. E. O.; CAMPOS, F. S.; PARRIÃO, B. C.; FAVARO, L. C. de L.; AGUIAR, R. W. de S. Isolamento de leveduras endofíticas de folhas de melancia e seu potencial biotecnológico. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 5., 2018, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2018. p. 45. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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120. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, C. O.; MARQUES, R.; REIS, C. R. G. dos; CHIAVEGATTO, R. B.; CAMPOS, F. V. de; MITTELMANN, A.; PASSOS, L. P.; KOPP, M. M. Avaliação do teor de carboidratos ácido-digeríveis em genótipos de azevém (Lollium multiflorum). In: MOSTRA DE PRODUÇÃO CIENTÍFICA, 16.; SEMANA DE BIOLOGIA, 33., 2010, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Universidade Federal de Juiz de Fora, 2010. p. 73-78. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 255 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
22/01/2013 |
Data da última atualização: |
16/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
RIBEIRO, J. do S.; GONÇALVES, T. de M.; LADEIRA, M. M.; CAMPOS, F. R.; TULLIO, R. R.; MACHADO NETO, O. R.; OLIVEIRA, D. M. de; BASSI, M. S. |
Afiliação: |
JULIMAR DO SACRAMENTO RIBEIRO, Universidade Federal de Lavras; TARCISIO DE MORAES GONÇALVES, Universidade Federal de Lavras; MÁRCIO MACHADO LADEIRA, Universidade Federal de Lavras; FABRÍCIO RODRIGUES CAMPOS, Universidade Federal de Lavras; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; OTÁVIO RODRIGUES MACHADO NETO, Universidade Federal de Lavras; DALTON MENDES DE OLIVEIRA, Universidade Federal de Lavras; MARCELO SILVA BASSI, Universidade Federal de Lavras. |
Título: |
Residual feed intake and its effect on carcass and meat characteristics of feedlot Zebu cattle. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 6, p. 1509-1515, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the residual feed intake (RFI) and its relation with performance, carcass and meat characteristics of Zebu animals. A total of 40 Zebu steers with initial age of 18 months and initial live weight of 350 kg were confined in feedlot for 112 days. The average daily gain (ADG) and dry matter intake (DMI) were obtained every 14 days. Residual feed intake was determined by the difference between observed and predicted DMI, based on the metabolic weight and the ADG. Animals were classified into the RFI groups: high (>0.5 standard deviation of the mean - least efficient), medium (±0.5 standard deviation of the mean) and low (<0.5 standard deviation of the mean - most efficient). Daily cost with feeding and per kilogram of weight gain was determined. Characteristics of carcass (weight, yield, subcutaneous fat) meat (pH, shear force and color) were assessed. Animals with low RFI presented lower DMI. The variation in DMI between the low and the high RFI groups promoted difference in the daily cost with feeding and per kilogram of weight gain, with animals of low RFI presenting costs 5 and 9% lower, respectively. Carcass and meat characteristics differed over the RFI groups. The knowledge of the RFI of the animals enables a more efficient system, with reduction in the costs with feeding, without promoting alterations on the performance and carcass characteristics of the meat from Zebu animals. |
Palavras-Chave: |
Feed efficiency. |
Thesagro: |
Performance. |
Thesaurus NAL: |
meat quality. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/74926/1/Rymer-Residualfeedintake2012.pdf
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Marc: |
LEADER 02181naa a2200241 a 4500 001 1945921 005 2023-02-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRIBEIRO, J. do S. 245 $aResidual feed intake and its effect on carcass and meat characteristics of feedlot Zebu cattle.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe objective of this study was to evaluate the residual feed intake (RFI) and its relation with performance, carcass and meat characteristics of Zebu animals. A total of 40 Zebu steers with initial age of 18 months and initial live weight of 350 kg were confined in feedlot for 112 days. The average daily gain (ADG) and dry matter intake (DMI) were obtained every 14 days. Residual feed intake was determined by the difference between observed and predicted DMI, based on the metabolic weight and the ADG. Animals were classified into the RFI groups: high (>0.5 standard deviation of the mean - least efficient), medium (±0.5 standard deviation of the mean) and low (<0.5 standard deviation of the mean - most efficient). Daily cost with feeding and per kilogram of weight gain was determined. Characteristics of carcass (weight, yield, subcutaneous fat) meat (pH, shear force and color) were assessed. Animals with low RFI presented lower DMI. The variation in DMI between the low and the high RFI groups promoted difference in the daily cost with feeding and per kilogram of weight gain, with animals of low RFI presenting costs 5 and 9% lower, respectively. Carcass and meat characteristics differed over the RFI groups. The knowledge of the RFI of the animals enables a more efficient system, with reduction in the costs with feeding, without promoting alterations on the performance and carcass characteristics of the meat from Zebu animals. 650 $ameat quality 650 $aPerformance 653 $aFeed efficiency 700 1 $aGONÇALVES, T. de M. 700 1 $aLADEIRA, M. M. 700 1 $aCAMPOS, F. R. 700 1 $aTULLIO, R. R. 700 1 $aMACHADO NETO, O. R. 700 1 $aOLIVEIRA, D. M. de 700 1 $aBASSI, M. S. 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv. 41, n. 6, p. 1509-1515, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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