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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  31/03/2023
Data da última atualização:  31/03/2023
Autoria:  ARTÊNCIO, M. M.; CASSAGO, A. L. L.; SILVA, R. K. da; CARVALHO, F. M.; COSTA, F. B. da; ROCHA, M. T. L.; GIRALDI, J. de M. E.
Afiliação:  MATEUS MANFRIN ARTÊNCIO; ALVARO LUIS LAMAS CASSAGO; RENATA KELLY DA SILVA, CPAF-RO; FABIANA M. CARVALHO; FERNANDO BATISTA DA COSTA; MARINA TOLEDO LOURENÇAO ROCHA; JANAINA DE MOURA ENGRACIA GIRALDI.
Título:  The impact of coffee origin information on sensory and hedonic judgment of fine Amazonian robusta coffee.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Sensory Studies, e12827, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Through the lens of predictive processing theory, perception is shaped by expecta- tions we create about object information, including food products, and their match/ mismatch with sensory stimuli. The popularity of labelling origin information to enhance product value has been spread to high-quality foods, particularly as geo- graphical indication (GI). The question we propose is whether the coffee's origin information can affect the sensory perception and hedonic judgment given by profes- sional coffee tasters. Participants were divided into groups according to GI cue provi- sion (absent, GI cue, GI storytelling) associated to the coffee sample served. Origin information proved to significantly affect participants' sensory perception, but not hedonic judgment. Precisely, participants judged acidity and overall flavor as more intense after reading the story whereas higher ratings of nutty, cacao, and caramel notes were given when origin was absent. It is likely that, origin and sorytelling influ- enced participants' expectations and sensory perception. Oppositely, a better percep- tion of flavor notes was observed only in the absence of information
Palavras-Chave:  Coffee; Enhance product value; Sensory perception.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO18944 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  05/08/2022
Data da última atualização:  05/08/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CAMARGO, A. C. de.
Afiliação:  ARTUR CHINELATO DE CAMARGO, CPPSE.
Título:  Produção de leite a pasto.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: PEIXOTO, A. M.; MOURA, J. C. de; FARIA, V. P. de. Produção de bovinos a pasto. Piracicaba: FEALQ, 1999.
Páginas:  p. 221-241.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Em um seminário realizado em Londrina, PR, em março/95, palestrantes da Argentina, Brasil e Uruguai discorreram sobre o tema "A Pecuária e o Mercosul".
Palavras-Chave:  Bovinocultura leiteira; Eficiência do processo de produção de leite; Índices de produtividade; Matrizes leiteiras especializadas; Pastagens de gramíneas forrageiras tropicais; Sistema de Produção de Leite.
Categoria do assunto:  B Sociologia Rural
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145278/1/ProducaoLeitePasto.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25701 - 1UPCPL - DDPROCI-1999.00158CAM2022.00120
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