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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  12/11/2021
Data da última atualização:  12/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDERSON, L. O.; BURTON, C.; REIS, J. B. C. dos; PESSÔA, A. C. M.; BETT, P.; CARVALHO, N. S.; SILVA JUNIOR, C. H. L.; WILLIAMS, K.; SELAYA, G.; ARMENTERAS, D.; BILBAO, B. A.; XAUD, H. A. M.; RIVERA-LOMBARDI, R.; FERREIRA, J. N.; ARAGÃO, L. E. O. C.; JONES, C. D.; WILTSHIRE, A. J.
Afiliação:  HARON ABRAHIM MAGALHAES XAUD, CPAF-RR; JOICE NUNES FERREIRA, CPATU.
Título:  An alert systemfor Seasonal Fire probability forecast for South American Protected Areas.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Climate Resilience and Sustainability, p. 1-19, 2021.
DOI:  DOI: 10.1002/cli2.19
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Timely spatially explicit warning of areas with high fire occurrence probability is an important component of strategic plans to prevent andmonitor fires within South American (SA) Protected Areas (PAs). In this study, we present a five-level alert system,which combines both climatological and anthropogenic factors, the two main drivers of fires in SA. The alert levels are: High Alert, Alert, Attention, Observation and Low Probability. The trend in the number of active fires over the past three years and the accumulated number of active fires over the same period were used as indicators of intensification of human use of fire in that region, possibly associated with ongoing land use/land cover change (LULCC). An ensemble of temperature and precipitation gridded output from the GloSea5 Seasonal Forecast System was used to indicate an enhanced probability of hot and dry weather conditions that combined with LULCC favour fire occurrences. Alerts from this system were first issued in August 2020, for the period ranging from August to October (ASO) 2020. Overall, 50% of all fires observed during the ASO 2017?2019 period and 40% of the ASO 2020 fires occurred in only 29 PAs were all categorized in the top two alert levels. In categories mapped as High Alert level, 34% of the PAs experienced an increase in fires compared with the 2017?2019 reference period, and 81% of the High Alert false alarm registered fire occurrence above the median. Initial feedback from stakeholders indicate... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Conservation; Disaster risk reduction; Mitigation.
Thesaurus Nal:  Wildfires.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/227720/1/cli2.191.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RR16200 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  15/09/2011
Data da última atualização:  20/09/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FONSECA, F. A. da; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M.; BASSINELLO, P. Z.; EIFERT, E. da C.; GARCIA, D. M.
Afiliação:  FLÁVIA ARAÚJO DA FONSECA, SENAI-GO; MANOEL SOARES SOARES JÚNIOR, UFG; MÁRCIO CALIARI, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; EDUARDO DA COSTA EIFERT, CNPAF; DIVA MENDONÇA GARCIA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO TECNOLÓGICA DE GOIÁS, URUTAÍ.
Título:  Changes occurring during the parboiling of upland rice and in the maceration water at different temperatures and soaking times.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Science & Technology, v. 46, p. 1912-1920, 2011.
DOI:  10.1111/j.1365-2621.2011.02701.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to investigate the influence of temperature and soaking time on the quality of grains from two upland rice cultivars. Response surface methodology and a central compound rotational design were used. The data obtained for the cultivars BRS Primavera and BRS Sertaneja varied, respectively, between 27.7-55.0% and 26.0-51.7% for the Husk-Splitting Index; between 0.8-5.0% and 0.0-4.0% for the incidence of ?banana? grains; between 0.0-2.0% and 0.0-1.2% for non-gelatinised grains; and between 0.2-0.7% and 0.2-0.8% for soluble solids in the maceration water. Because BRS Primavera grains had a narrower shape, they absorbed the water faster and consequently presented a greater amount of physical defects, although the losses to the water were smaller than BRS Sertaneja.
Thesagro:  Arroz; Maceração; Oryza sativa; Parboilização; Tecnologia de alimento.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF30873 - 1UPCAP - PP2011.0402011.040
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