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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  18/05/2004
Data da última atualização:  24/01/2020
Autoria:  BASANTA, M. V.; DOURADO-NETO, D.; REICHARDT, K.; BACCHI, O. O. S.; OLIVEIRA, J. C. M.; TRIVELIN, P. C. O.; TIMM, L. C.; TOMINAGA, T. T.; CORRECHEL, V.; CÁSSARO, F. A. M.; PIRES, L. F.; MACEDO, J. R. de.
Afiliação:  JOSE RONALDO DE MACEDO, CNPS.
Título:  Management effects on nitrogen recovery in a sugarcane crop grown in Brazil.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Geoderma, v. 116, n. 1/2, p. 235-248, 2003.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to study the N cycling in a soil-plant system and compare the fertilizer-N and residue-N use efficiency by a sugarcane crop grown under the two above-mentioned trash managements.
Thesagro:  Cana de Açúcar; Fertilizante; Manejo; Nitrogênio; Resíduo.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS11370 - 1UPCAP - DD2004.00008
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  28/04/2020
Data da última atualização:  28/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BASSINELLO, P. Z.; BENTO, J. A. C.; GOMES, L. de O. F.; CALIARI, M.; OOMAH, B. D.
Afiliação:  PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UFG; LUCIANA DE OLIVEIRA FROES GOMES, UFG; MARCIO CALIARI, UFG; BASSOODEO DAVE OOMAH, AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA, Summerland-BC.
Título:  Nutritional value of gluten-free rice and bean based cake mix.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Ciência Rural, v. 50, n. 6, e20190653, 2020.
ISSN:  1678-4596
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20190653
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Gluten-free foods are a growing trend in the domestic and international markets, contributing to health and wellness, especially the celiac public. The objective of this study was to create a new option of gluten-free food by replacing wheat flour by rice grit flour, cornstarch, and extruded split bean flour, and to aggregate value to low cost industrial byproducts. A new food product was developed and its components analyzed for their nutritional characteristics and changes during baking. The baked cakes can be a source of protein, had a good starch and protein digestibility, and low antinutritional factors, notably tannins. Incorporation of an extruded bean flour in a gluten-free cake mix improves protein digestibility, total dietary fiber, and raises ash, iron, and zinc contents.
Palavras-Chave:  Starch and protein digestibility.
Thesagro:  Arroz; Digestibilidade; Farinha; Feijão; Glúten; Oryza Sativa; Phaseolus Vulgaris; Valor Nutritivo.
Thesaurus NAL:  Antinutritional factors; Beans; Extruded foods; Gluten-free foods; Rice.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212550/1/CNPAF-2020-cr.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35791 - 1UPCAP - DD20202020
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