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Registros recuperados : 20 | |
1. | | LELIS, G. R.; ALBINO, L. F. T.; CALDERANO, A. A.; BRITO, C. O.; RIBEIRO JUNIOR, V.; TAVERNARI, F. de C. Digestible threonine:digestible lysine ratio in diets for brown laying hens from 42 to 54 weeks of age, In: REUNIÃO ANNUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 51, 2014, Barra dos Coqueiros. Anais ... Barra dos Coqueiros: SBZ, 2014. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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2. | | LELIS, G. R.; ALBINO, L. F. T.; CALDERANO, A. A.; BRITO, C. O.; TAVERNARI, F. de C.; MAIA, R. C. Digestible valine:digestible lysine ratio in diets for brown laying hens from 42 to 54 weeks of age. In: REUNIÃO ANNUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 51, 2014, Barra dos Coqueiros. Anais ... Barra dos Coqueiros: SBZ, 2014. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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6. | | TAVERNARI, F. de C.; SORDI, C.; DRECHMER, N.; ALBINO, L. F. T.; CRUZ, S. C. S.; CALDERANO, A. A; SUREK, D.; MAZZUCO, H.; BERTECHINI, A. G. Digestibilidade de cálcio de fosfato bicálcico e calcário calcítico para galinhas de postura. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE NUTRIÇÃO ANIMAL, 8., 2018, Campinas. Anais... Campinas: CBNA, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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8. | | DIANA, T. F.; ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; ROSTAGNO, H. S.; TEIXEIRA, A. de O.; CALDERANO, A. A. Efeito da idade, das fontes e da granulometria de calcários na digestibilidade aparente do cálcio para galinhas poedeiras. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL, 10.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL, 7., 2020, Viçosa, MG. Anais... Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2020. p. 241-244. SIMBRAS. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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9. | | DIANA, T. F.; CALDERANO, A. A.; ROSTAGNO, H. S.; MARQUES, M. R. de L.; TAVERNARI, F. de C.; VERONEZE, R.; ALBINO, L. F. T. Apparent calcium retention and digestibility coefficients of limestone with different particle sizes in laying hens. Scientia Agricola, v. 80, n. e20210258, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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10. | | BARROS, V. R. S. M.; ALBINO, L. F. T.; DALÓLIO, F. S.; BRUMANO, G.; TAVERNARI, F. de C.; CALDERANO, A. A.; ROSTAGNO, H. S. Standardized ileal amino acid digestibility of plant-based feedstuffs and phytase supplementation in broiler chicken diets. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 74, n. 1, p. 195-204, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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11. | | ZANOTTO, M. J.; PAGNUSSATT, H.; VALENTINI, F. D. A.; DAL SANTO, A.; LEITE, F.; MIS, G.; ZACCARON, G.; GALLI, G. M.; CALDERANO, A. A.; TAVERNARI, F. de C.; SILVA, A. S. da; PAIANO, D.; PETROLLI, T. G. Addition of capsaicin in the mdiet of turkeys: effects on growth performance and antioxidant and oxidant status in serum and in meat. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 52, ed .e20220145, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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12. | | LELIS, G. R.; TAVERNARI, F. de C.; CALDERANO, A. A.; DALLA COSTA, F. A.; ALBINO, L. F. T.; ROSTAGNO, H. S.; BRITO, C. O.; ARAÚJO, V. A. G. de; RIBEIRO JÚNIOR, V. Digestible threonine-to-lysine ratio in diets for brown egg-laying hens. Journal of Applied Poultry Research, pfy 057, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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13. | | LELIS, G. R.; ALBINO, L. F. T.; CALDERANO, A. A.; TAVERNARI, F. de C.; ROSTAGNO, H. S.; ARAÚJO, A. M. de; ARAÚJO. W. A. G. de; RIBEIRO JÚNIOR, V. Diet supplementation with phytase on performance of broiler chickens. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 41, n. 4, p. 929-933, 2012. Projeto: 11.11.11.111. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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14. | | BRITO, C. O.; RIBEIRO JUNIOR, V.; DEL VESCO, A. P.; TAVERNARI, F. de C.; CALDERANO, A. A.; SILVA, M. C.; MACIEL, J. T. de L.; AZEVEDO, M. S. P. de. Metabolizable energy and nutrient digestibility of shrimp waste meal obtained from extractive fishing for broilers. Animal Feed Science and Technology, v. 263, article 114704, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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15. | | PAIVA, J. T.; RESENDE, M. D. V. de; RESENDE, R. T.; OLIVEIRA, H. R.; SILVA, H. T.; CAETANO, G. C.; CALDERANO, A. A.; LOPES, P. S.; VIANA, J. M. S.; SILVA, F. F. A note on transgenerational epigenetics affecting egg quality traits in meat-type quail. British Poultry Science, v. 59, n. 6, p. 624-628, 2018. Short Communication. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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16. | | SILVA, M. A. S.; RIBEIRO JUNIOR, V.; SILVA, C. M.; SILVA, L. F. C.; DEL VESCO, A. P.; OLIVEIRA JUNIOR, G. M.; CALDERANO, A. A.; TAVERNARI, F. de C.; CORASSA, A.; BRITO, C. O. Effect of mannanrich fractions and a mixture of sodium butyrate and zinc proteinate on performance, intestinal morphometry, and gene expression in broilers. Italian Journal of Animal Science, v. 22, n. 1, p. 728-738, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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17. | | FRANCO, S. M.; TAVERNARI, F. de C.; MAIA, R. C.; BARROS, V. R. S. M.; ALBINO, L. F. T.; ROSTAGNO, H. S.; LELIS, G. R.; CALDERANO, A. A.; DILGER, R. N. Estimation of optimal ratios of digestible phenylalanine + tyrosine, histidine, and leucine to digestible lysine for performance and breast yield in broilers. Poultry Science, v. 96, p. 829-837, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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18. | | MIRABILE, C. G.; ROCHA, G. C.; ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; BRITO, C. O.; NUNES, R. A.; OLIVEIRA, C. A.; DIAS, K. M. M.; VALE, B. G.; CALDERANO, A. A. True ileal phosphorus digestibility of soybean meal for male and female broiler chickens. Animal Feed Science and Technology, v. 270. n. 114649, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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19. | | SORDI, C.; TAVERNARI, F. de C.; RIGON, F.; PEDON, V.; BENDER, M. C.; WICKERT, A. G.; DRECHMER, N.; ALBINO, L. F. T.; CALDERANO, A. A.; CRUZ, S. C. S.; PETROLLI, T. G.; SUREK, D.; MAZZUCO, H.; BERTECHNI, A. G.; BOIAGO, M. M.; PAIANO, D. Avicultura de postura: a importância da digestibilidade das fontes inorgânicas de cálcio e fósforo na dieta de galinhas poedeiras. Avicultura Industrial, Itu, ed. 1282, ano 110, n. 10, p. 16-19, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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20. | | TAVERNARI, F. de C.; SORDI, C.; RIGON, F.; PEDON, V.; BENDER, M. C.; WICKERT, A. G.; DRECHMER, N.; ALBINO, L. F. T.; CALDERANO, A. A.; CRUZ, S. C. S.; PETROLLI, T. G.; SUREK, D.; MAZZUCO, H.; BERTECHNI, A. G.; BOIAGO, M. M.; PAIANO, D. Digestibilidade de cálcio de fontes inorgânicas para galinhas poedeiras. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2019. 8 p. (Embrapa Suínos e Aves. Comunicado Técnico, 556). Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 20 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
16/01/2019 |
Data da última atualização: |
16/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Autoria: |
PAIVA, J. T.; RESENDE, M. D. V. de; RESENDE, R. T.; OLIVEIRA, H. R.; SILVA, H. T.; CAETANO, G. C.; CALDERANO, A. A.; LOPES, P. S.; VIANA, J. M. S.; SILVA, F. F. |
Afiliação: |
J. T. Paiva, UFV; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPF; R. T. Resende, UFV; H. R. Oliveira, UFV; H. T. Silva, UFV; G. C. Caetano, UFV; A. A. Calderano, UFV; P. S. Lopes, UFV; J. M. S. Viana, UFV; F. F. Silva, UFV. |
Título: |
A note on transgenerational epigenetics affecting egg quality traits in meat-type quail. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
British Poultry Science, v. 59, n. 6, p. 624-628, 2018. |
DOI: |
10.1080/00071668.2018.1514582 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Short Communication. |
Conteúdo: |
1. The aim of the following experiment was to estimate transgenerational epigenetic variance for egg quality traits using genealogical and phenotypic information in meat-type quail. Measured traits included egg length (EL) and width (EWD), albumen weight (AW), shell weight (SW), yolk weight (YW) and egg weight (EW). 2. A total of 391 birds were evaluated for egg quality by collecting a sample of one egg per bird, during three consecutive days, starting on the 14th d of production. Analyses were performed using mixed models including the random epigenetic effect. Variance components were estimated by the restricted maximum likelihood method. A grid-search for values for the auto-recursive parameter (λ) was used in the variance components estimation. This parameter is directly related to the reset (v) and epigenetic transmissibility (1 − v) coefficients. 3. The epigenetic effect was not significant for any of the egg quality traits evaluated. Direct heritability estimates for egg quality traits ranged in magnitude from 0.06 to 0.33, whereby the higher estimates were found for AW and SW. Epigenetic heritability estimates were low and close to zero (ranging from 0.00 to 0.07) for all evaluated traits. 4. The current breeding strategies accounting for additive genetic effect seem to be suitable for egg quality traits in meat-type quail. |
Palavras-Chave: |
Epigenome; Non-Mendelian inheritance. |
Thesaurus NAL: |
Coturnix; Heritability. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 02246naa a2200301 a 4500 001 2104301 005 2019-01-16 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/00071668.2018.1514582$2DOI 100 1 $aPAIVA, J. T. 245 $aA note on transgenerational epigenetics affecting egg quality traits in meat-type quail.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aShort Communication. 520 $a1. The aim of the following experiment was to estimate transgenerational epigenetic variance for egg quality traits using genealogical and phenotypic information in meat-type quail. Measured traits included egg length (EL) and width (EWD), albumen weight (AW), shell weight (SW), yolk weight (YW) and egg weight (EW). 2. A total of 391 birds were evaluated for egg quality by collecting a sample of one egg per bird, during three consecutive days, starting on the 14th d of production. Analyses were performed using mixed models including the random epigenetic effect. Variance components were estimated by the restricted maximum likelihood method. A grid-search for values for the auto-recursive parameter (λ) was used in the variance components estimation. This parameter is directly related to the reset (v) and epigenetic transmissibility (1 − v) coefficients. 3. The epigenetic effect was not significant for any of the egg quality traits evaluated. Direct heritability estimates for egg quality traits ranged in magnitude from 0.06 to 0.33, whereby the higher estimates were found for AW and SW. Epigenetic heritability estimates were low and close to zero (ranging from 0.00 to 0.07) for all evaluated traits. 4. The current breeding strategies accounting for additive genetic effect seem to be suitable for egg quality traits in meat-type quail. 650 $aCoturnix 650 $aHeritability 653 $aEpigenome 653 $aNon-Mendelian inheritance 700 1 $aRESENDE, M. D. V. de 700 1 $aRESENDE, R. T. 700 1 $aOLIVEIRA, H. R. 700 1 $aSILVA, H. T. 700 1 $aCAETANO, G. C. 700 1 $aCALDERANO, A. A. 700 1 $aLOPES, P. S. 700 1 $aVIANA, J. M. S. 700 1 $aSILVA, F. F. 773 $tBritish Poultry Science$gv. 59, n. 6, p. 624-628, 2018.
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