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1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. C. do C. Agricultura orgânica e a sustentabilidade de agroecossistemas familiares em Medicilândia-PA. 2013. 161 f. Dissertação (Mestrado em Agriculturas Familiares e Desenvolvimento Sustentável) - Universidade Federal do Pará, Embrapa Amazônia Oriental, Belém, PA.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  12/11/1998
Data da última atualização:  12/11/1998
Autoria:  CABRAL, L. C.; SERNA-SALDIVAR, S. O.; TINSLEY, A. M.
Título:  The effect of soaking time on water absorption and solid losses of whole and dehulled soybeans.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Archivos Latinoamericanos de Nutricion, Caracas, v. 45, n. 1, p. 46-49, 1995.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Dehulled entire soybean cotyledons are required for the preparation of many interesting products. Removing hulls had a dramatic effect on the rate of water uptake during soaking. Maximum uptake was reached in only 3 hr compared to the 12 hr needed by whole beans. This saves time and reduces microbial growth during soaking. The amount of water absrbed by beans, with and without hulls, was similar once corrected for solid losses and surface water. Removal of fibrous shells during dehulling increased both the protein and oil content by 2%. Dehulled beans steadily lost solids during soaking. Losses were 8.6% compared to 0.7% for whole beans when maximum uptakes were first reached. Ways of avoiding or reducing these losses are discussed.
Palavras-Chave:  Cereais.
Thesagro:  Absorção de Água; Descascamento; Soja.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA974 - 1UPCAP - --0003/951998.00131
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