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Registros recuperados : 324 | |
141. | | TEIXEIRA, A. H. de C.; LEIVAS, J. F.; RONQUIM, C. C.; SILVA, G. B. S. da; VICTORIA, D. de C. Energy balances in sugar cane, coffee and natural vegetation in the northeastern side of the São Paulo state, Brazil. In: REMOTE SENSING FOR AGRICULTURE, ECOSYSTEMS, AND HYDROLOGY, 18., 2016, Edinburg. Proceedings... Bellingham: SPIE, 2016. p. 99980M-1-99980M-16. (SPIE proceedings, v. 9998). Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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142. | | ANDRADE, R. G.; TEIXEIRA, A. H. de C.; VICTORIA, D. de C.; LEIVAS, J. F.; LIMA, E. de P. Estimativa da evapotranspiração na bacia do Paracatu usando imagens MODIS e o algoritmo SAFER. In: SEMINÁRIO DA REDE AGROHIDRO, 3.; WORKSHOP DO PROJETO OS IMPACTOS DA AGRICULTURA E DAS MUDANÇAS CLIMÁTICAS NOS RECURSOS HÍDRICOS, 1., 2015, Corumbá. Água na agricultura: desafios frente às mudanças climáticas e de uso da terra: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 40. Biblioteca(s): Embrapa Solos; Embrapa Territorial. |
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143. | | BOLFE, E. L.; ANDRADE, R. G.; VICENTE, L. E.; BATISTELLA, M.; GREGO, C. R.; VICTORIA, D. de C. Geospatial monitoring for integrated crop-livestock-forestry systems. In: BUNGENSTAB, D. J.; ALMEIDA, R. G. de (Ed.). Integrated crop-livestock-forestry systems: a brazilian experience for sustainable farming. Brasília, DF: Embrapa, 2014. p. 205-212. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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146. | | PENHA, A. R.; BOLFE, E. L.; PEREIRA, P. R. M.; PARREIRAS, T. C.; VICTORIA, D. de C. Imagens Sentinel - 2A para mapeamento de uso e cobertura da terra em áreas de expansão agrícola no Cerrado. In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 16., 2022, Campinas. Anais... Campinas: Instituto Agronômico, 2022. p. 1-2. Evento online. CIIC 2022. Nº 22601. Esta pesquisa é financiada pela Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP), processo n. 2019/26222-6. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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147. | | OLIVEIRA, R. F. de; ZOLIN, C. A.; VICTORIA, D. de C.; LOPES, T. R.; VENDRUSCULO, L. G.; PAULINO, J. Hydrological calibration and validation of the MGB-IPH model for water resource management in the upper Teles Pires River basin in the Amazon-Cerrado ecotone in Brazil. Acta Amazonica, v. 49, n. 1, p. 54-63, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Agrossilvipastoril. |
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149. | | ALCÂNTARA, G. C. DE; SILVA, G. B. S. da; DRUCKER, D. P.; VICTORIA, D. de C.; BOLFE, E. L. Geoinfo e MaToPiBa: um Webgis para a disseminação de informações Geoespaciais. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE ÁGUAS, SOLOS E GEOTECNOLOGIAS, 1., 2015, Uberaba. Anais... Uberaba: UFMT, 2015. 9 p. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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150. | | SILVA, L. D.; LEITE, H. P. P.; BASTOS, F. G.; FREIRE, L. V.; HIGA, A. R.; VICTORIA, D. de C. Importância em se conhecer o tipo de solo e as particularidades da adubação em áreas de cerrado. In: SILVA, L. D.; HIGA, A. R.; VICTORIA, D. de C.; BASTOS, F. G.; LEITE, H. P. P.; FREIRE, L. V. (org.). Sistema de informações para planejamento florestal no cerrado brasileiro. Piracicaba: ESALQ/USP, 2021. v. II, cap. 3, p. 30-43. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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151. | | COLLICCHIO, E.; ROCHA, H. R. DA; VICTORIA, D. de C.; BALLESTER, M. V. R.; TOLEDO, A. M. A. Implicações das mudanças do clima no zoneamento agroclimático da cana-de-açúcar no estado do Tocantins, considerando o modelo GFDL. Revista Brasileira de Geografia Física, Recife, v. 08, n. 06, p. 1730-1747, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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155. | | ALBINO, T. C.; VICTORIA, D. de C.; BATISTELLA, M.; SILVA, G. B. S. da; LOEBMANN, D. G. dos S. W. Comparação entre a classificação supervisionada e a interpretação visual de agrossistemas nos municípios de Álvares Florence e Dracena, Estado de São Paulo. In: CONGRESSO INTERINSTITUCIONAL DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 7., 2013, Campinas, SP. Anais... Campinas: IAC, 2013. 8 p. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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156. | | COLLICCHIO, E.; ROCHA, H. R. da; VICTORIA, D. de C.; ANDRADE, A. de M.; TOLEDO, A. M. A. Potenciais efeitos dos cenários futuros do clima na aptidão agroclimática da cana-de-açúcar no estado do Tocantins. In: COLLICCHIO, E.; ROCHA, H. R. da (org.). Agricultura e mudanças do clima no estado do Tocantins: vulnerabilidades, projeções e desenvolvimento. Palmas, TO: EdUFT, 2022. pt. III, cap, 9, p. 201-222. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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157. | | OLIVEIRA, A. F. de; PELLEGRINO, G. Q.; CUADRA, S. V.; BARIONI, L. G.; VICTORIA, D. de C. Políticas, planos e estratégias nacionais para combate às mudanças climáticas. In: CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; BARIONI, L. G.; MOZZER, G. B.; BERGIER, I. (Ed.). Ação contra a mudança global do clima: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. cap. 4, p. 49-58. E-book. (Objetivos de desenvolvimento sustentável, 13). Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 324 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
27/01/2016 |
Data da última atualização: |
03/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ALMEIDA, F. M. de; AZEVÊDO, J. A. G.; CABRAL, I. dos S.; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; NOGUEIRA, A. S.; SOUZA, L. L.; OLIVEIRA, B. S.; VIEIRA, P. A. S. |
Afiliação: |
Flávio Moreira de Almeida, UESC - BA; José Augusto Gomes Azevêdo, UESC - BA; Ícaro dos Santos Cabral, UESC - BA; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, Embrapa Semi-Árido; Abdon Santos Nogueira, IFCT - BA; Lígia Lins Souza, UESB - BA; Brena Santos Oliveira, UESC - BA; Pablo Almeida Sampaio Vieira, UESB - BA. |
Título: |
Kinetics in vitro of ruminal fermentation of cocoa husks subjected to alkali and heat treatment. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 6, p. 3897-3908, 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective was to evaluate the parameters of kinetics of ruminal fermentation of cocoa husks (CH) treated with alkali and thermal agents, using the semi-automated in vitro gas production technique. Cocoa husks samples were subjected to alkali and thermal methods (effect of time of exposure) treatment, as follows: control; alkaline treatment with calcium hydroxide ((Ca(OH)2) and calcium oxide (CaO), both doses of 15.0; 30.0 and 45.0 g kg-1 of CH; heat treatment in an autoclave at a pressure of 1.23 kg cm-2 (15 psi) and a temperature of 123°C for 30, 60 and 90 minutes. For statistical analysis, orthogonal contrasts and regression. The degradation rate and the final volume of gases of non-fiber carbohydrates decreased with the addition of Ca(OH)2 and CaO, however, for fibrous carbohydrates effects were positive. For each percentage of Ca(OH)2 and CaO included, it is estimated an increase of 5.74 and 2.9% in the final volume of the fiber, respectively. When the heat treatment, a decrease in all parameters was estimated. For each minute of exposure to heat, there was a decrease of 0.4% in total final volume of gases. The alkali treatment can be an efficient alternative for improving the digestibility of fibrous fractions of CH. |
Palavras-Chave: |
Alimentos alternativos; Alternative feed; Residue; Tratamento químico. |
Thesagro: |
Resíduo; Resíduo Orgânico; Ruminante. |
Thesaurus NAL: |
Chemical treatment; Ruminants; Small ruminants. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137878/1/Cnpgl-2015-Semina-Kinetics.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147253/1/Kinetics-in-vitro-of-ruminal-fermentation-of-cocoa-husks-subjected-to-alkali-and-heat-treatment-2015.pdf
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Marc: |
LEADER 02230naa a2200337 a 4500 001 2035312 005 2024-02-03 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALMEIDA, F. M. de 245 $aKinetics in vitro of ruminal fermentation of cocoa husks subjected to alkali and heat treatment.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe objective was to evaluate the parameters of kinetics of ruminal fermentation of cocoa husks (CH) treated with alkali and thermal agents, using the semi-automated in vitro gas production technique. Cocoa husks samples were subjected to alkali and thermal methods (effect of time of exposure) treatment, as follows: control; alkaline treatment with calcium hydroxide ((Ca(OH)2) and calcium oxide (CaO), both doses of 15.0; 30.0 and 45.0 g kg-1 of CH; heat treatment in an autoclave at a pressure of 1.23 kg cm-2 (15 psi) and a temperature of 123°C for 30, 60 and 90 minutes. For statistical analysis, orthogonal contrasts and regression. The degradation rate and the final volume of gases of non-fiber carbohydrates decreased with the addition of Ca(OH)2 and CaO, however, for fibrous carbohydrates effects were positive. For each percentage of Ca(OH)2 and CaO included, it is estimated an increase of 5.74 and 2.9% in the final volume of the fiber, respectively. When the heat treatment, a decrease in all parameters was estimated. For each minute of exposure to heat, there was a decrease of 0.4% in total final volume of gases. The alkali treatment can be an efficient alternative for improving the digestibility of fibrous fractions of CH. 650 $aChemical treatment 650 $aRuminants 650 $aSmall ruminants 650 $aResíduo 650 $aResíduo Orgânico 650 $aRuminante 653 $aAlimentos alternativos 653 $aAlternative feed 653 $aResidue 653 $aTratamento químico 700 1 $aAZEVÊDO, J. A. G. 700 1 $aCABRAL, I. dos S. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aNOGUEIRA, A. S. 700 1 $aSOUZA, L. L. 700 1 $aOLIVEIRA, B. S. 700 1 $aVIEIRA, P. A. S. 773 $tSemina: Ciências Agrárias$gv. 36, n. 6, p. 3897-3908, 2015.
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Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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