|
|
Registros recuperados : 7 | |
1. | | LIMA, J. R.; LIMA, A. da S.; SILVA, F. V. G. da; LOPES, M. C. da C. Influência da dimensão, tamanho dos pedaços, na atvidade de água de melão cantaloupe desidratado por osmose seguida de fritura. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE INTERAMERICANA DE HORTICULTURA TROPICAL, 49., 2003, Fortaleza. Programa e resumos... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2003. p. 206 Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
2. | | NÓBREGA, G. B.; SANTOS, A. F. dos; COSTA, C. C.; SILVA, F. V. G. da; DIAS, R. de C. S.; BARBOSA, J. W. da S. Caracterização de genótipos de melancia no município de São Bento-PB. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 27, n. 2, p. S2857-S2862, ago. 2009. 1 CD-ROM. Suplemento. Edição dos Trabalhos do 49 Congresso Brasileiro de Olericultura, Águas de Lindóia, ago. 2009 Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
3. | | SANTOS, M. de F. G. dos; SILVA, F. V. G. da; GONDIM, P. J. S.; RUFINO, M. do S. M.; SILVA, S. de M.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de. Qualidade, compostos bioativos e atividade antioxidante de frutos de inajá (Maximiliana maripa) nativos do Amapá, Brasil. Revista Chilena de Nutrición, Santiago, v. 36, s. 1, p. 686, nov. 2009. (Suplemento com Resumos do XV Congreso Latinoamericano de Nutrición (SLAN), Santiago, Chile, nov. 2009). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
| |
4. | | SANTOS, M. de F. G. dos; SILVA, F. V. G. da; GONDIM, P. J. S.; RUFINO, M. do S. M.; SILVA, S. de M.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de. Qualidade, compostos bioativos e atividade antioxidante de frutos de pupunha (Bactris gasipaes) nativa do Amapá, Brasil. Revista Chilena de Nutrición, Santiago, v. 36, s. 1, p. 688, nov. 2009. (Suplemento com Resumos do XV Congreso Latinoamericano de Nutrición (SLAN), Santiago, Chile, nov. 2009). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
| |
5. | | SANTOS, M. de F. G. dos; SILVA, F. V. G. da; GONDIM, P. J. S.; RUFINO, M. do S. M.; SILVA, S. de M.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de. Qualidade, compostos bioativos e atividade antioxidante de tucumã (Astrocaryum vulgare) nativo do Amapá, Brasil. Revista Chilena de Nutrición, Santiago, v. 36, s. 1, p. 686, nov. 2009. (Suplemento com Resumos do XV Congreso Latinoamericano de Nutrición (SLAN), Santiago, Chile, nov. 2009). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
| |
6. | | SANTOS, M. de F. G. dos; SILVA, F. V. G. da; GONDIM, P. J. S.; RUFINO, M. do S. M.; SILVA, S. de M.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de. Quality bioactive compounds and antioxidant activity of homemade açaí and bacaba smoothies sampled at marketplace in Amapá, Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON HUMAN HEALTH EFFECTS OF FRUITS AND VEGETABLES, 3., 2009, Avignon. Abstracts. França: International Society Horticultural Science, 2009. p. 262. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
| |
7. | | COSTA, C. C.; SANTOS, M. F. dos; SANTOS, A. D. dos; SILVA, F. V. G. da; COSTA, N. D.; ASSIS, F. de A.; OLIVEIRA, E. M. de; BARBOSA, J. W. da S. Produtividade de genótipos de melão em Paulista-PB Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 27, n. 2, p. S3147-3151, ago. 2009. 1 CD-ROM Suplemento. Edição dos Trabalhos do 49 Congresso Brasileiro de Olericultura, Águas de Lindóia, ago. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
Registros recuperados : 7 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
30/04/2021 |
Data da última atualização: |
30/04/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CÔRTES, M. V. de C. B.; GUIMARÃES, R. A.; FREIRE, D. M. G.; PRABHU, A. S.; SILVA-LOBO, V. L. |
Afiliação: |
MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; RAFAELA ARAUJO GUIMARAES, UFLA; DENISE MARIA GUIMARAES FREIRE, UFRRJ; ANNE SITARAMA PRABHU, CNPAF; VALACIA LEMES DA SILVA LOBO, CNPAF. |
Título: |
An overview of the virulence factors and the biocontrol potential of Sarocladium oryzae. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Fungal Biology Reviews, v. 37, p. 1-7, 2021. |
ISSN: |
1749-4613 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.fbr.2021.04.001 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Sarocladium oryzae is a filamentous fungus, commonly related to sheath rot, a disease untilrecently considered of low relevance but whose frequency has increased worldwide in rice cultivation. Few research groups have studied this microorganism, and consequently, the knowledge concerning biochemical and genetic factors that differentiate isolates within populations in terms of virulence (virulence factors/phytotoxin production) is limited. Some works have demonstrated that avirulent isolates of S. oryzae may act as biological control agents (BCAs), primarily due to their high potential for production of the secondary metabolite cerulenin, a potent antifungal. For these reasons, the goal of this paper is to review what is known about the virulence factors of S. oryzae, to highlight the main secondary metabolites produced by the fungus and their role in sheath rot development, and to try to establish a relationship between virulent, avirulent and potential BCA strains of S.oryzae |
Palavras-Chave: |
Beneficial metabolites; Sheath rot. |
Thesagro: |
Arroz; Controle Biológico; Doença de Planta; Oryza Sativa. |
Thesaurus NAL: |
Biological control; Phytotoxins; Rice; Sarocladium oryzae. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
LEADER 01907naa a2200313 a 4500 001 2131578 005 2021-04-30 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1749-4613 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.fbr.2021.04.001$2DOI 100 1 $aCÔRTES, M. V. de C. B. 245 $aAn overview of the virulence factors and the biocontrol potential of Sarocladium oryzae.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aSarocladium oryzae is a filamentous fungus, commonly related to sheath rot, a disease untilrecently considered of low relevance but whose frequency has increased worldwide in rice cultivation. Few research groups have studied this microorganism, and consequently, the knowledge concerning biochemical and genetic factors that differentiate isolates within populations in terms of virulence (virulence factors/phytotoxin production) is limited. Some works have demonstrated that avirulent isolates of S. oryzae may act as biological control agents (BCAs), primarily due to their high potential for production of the secondary metabolite cerulenin, a potent antifungal. For these reasons, the goal of this paper is to review what is known about the virulence factors of S. oryzae, to highlight the main secondary metabolites produced by the fungus and their role in sheath rot development, and to try to establish a relationship between virulent, avirulent and potential BCA strains of S.oryzae 650 $aBiological control 650 $aPhytotoxins 650 $aRice 650 $aSarocladium oryzae 650 $aArroz 650 $aControle Biológico 650 $aDoença de Planta 650 $aOryza Sativa 653 $aBeneficial metabolites 653 $aSheath rot 700 1 $aGUIMARÃES, R. A. 700 1 $aFREIRE, D. M. G. 700 1 $aPRABHU, A. S. 700 1 $aSILVA-LOBO, V. L. 773 $tFungal Biology Reviews$gv. 37, p. 1-7, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|