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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, J. R.; LIMA, A. da S.; SILVA, F. V. G. da; LOPES, M. C. da C. Influência da dimensão, tamanho dos pedaços, na atvidade de água de melão cantaloupe desidratado por osmose seguida de fritura. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE INTERAMERICANA DE HORTICULTURA TROPICAL, 49., 2003, Fortaleza. Programa e resumos... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2003. p. 206

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoNÓBREGA, G. B.; SANTOS, A. F. dos; COSTA, C. C.; SILVA, F. V. G. da; DIAS, R. de C. S.; BARBOSA, J. W. da S. Caracterização de genótipos de melancia no município de São Bento-PB. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 27, n. 2, p. S2857-S2862, ago. 2009. 1 CD-ROM. Suplemento. Edição dos Trabalhos do 49 Congresso Brasileiro de Olericultura, Águas de Lindóia, ago. 2009

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. de F. G. dos; SILVA, F. V. G. da; GONDIM, P. J. S.; RUFINO, M. do S. M.; SILVA, S. de M.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de. Qualidade, compostos bioativos e atividade antioxidante de frutos de inajá (Maximiliana maripa) nativos do Amapá, Brasil. Revista Chilena de Nutrición, Santiago, v. 36, s. 1, p. 686, nov. 2009. (Suplemento com Resumos do XV Congreso Latinoamericano de Nutrición (SLAN), Santiago, Chile, nov. 2009).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. de F. G. dos; SILVA, F. V. G. da; GONDIM, P. J. S.; RUFINO, M. do S. M.; SILVA, S. de M.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de. Qualidade, compostos bioativos e atividade antioxidante de frutos de pupunha (Bactris gasipaes) nativa do Amapá, Brasil. Revista Chilena de Nutrición, Santiago, v. 36, s. 1, p. 688, nov. 2009. (Suplemento com Resumos do XV Congreso Latinoamericano de Nutrición (SLAN), Santiago, Chile, nov. 2009).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. de F. G. dos; SILVA, F. V. G. da; GONDIM, P. J. S.; RUFINO, M. do S. M.; SILVA, S. de M.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de. Qualidade, compostos bioativos e atividade antioxidante de tucumã (Astrocaryum vulgare) nativo do Amapá, Brasil. Revista Chilena de Nutrición, Santiago, v. 36, s. 1, p. 686, nov. 2009. (Suplemento com Resumos do XV Congreso Latinoamericano de Nutrición (SLAN), Santiago, Chile, nov. 2009).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. de F. G. dos; SILVA, F. V. G. da; GONDIM, P. J. S.; RUFINO, M. do S. M.; SILVA, S. de M.; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de. Quality bioactive compounds and antioxidant activity of homemade açaí and bacaba smoothies sampled at marketplace in Amapá, Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON HUMAN HEALTH EFFECTS OF FRUITS AND VEGETABLES, 3., 2009, Avignon. Abstracts. França: International Society Horticultural Science, 2009. p. 262.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, C. C.; SANTOS, M. F. dos; SANTOS, A. D. dos; SILVA, F. V. G. da; COSTA, N. D.; ASSIS, F. de A.; OLIVEIRA, E. M. de; BARBOSA, J. W. da S. Produtividade de genótipos de melão em Paulista-PB Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 27, n. 2, p. S3147-3151, ago. 2009. 1 CD-ROM Suplemento. Edição dos Trabalhos do 49 Congresso Brasileiro de Olericultura, Águas de Lindóia, ago. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  30/04/2021
Data da última atualização:  30/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CÔRTES, M. V. de C. B.; GUIMARÃES, R. A.; FREIRE, D. M. G.; PRABHU, A. S.; SILVA-LOBO, V. L.
Afiliação:  MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; RAFAELA ARAUJO GUIMARAES, UFLA; DENISE MARIA GUIMARAES FREIRE, UFRRJ; ANNE SITARAMA PRABHU, CNPAF; VALACIA LEMES DA SILVA LOBO, CNPAF.
Título:  An overview of the virulence factors and the biocontrol potential of Sarocladium oryzae.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Fungal Biology Reviews, v. 37, p. 1-7, 2021.
ISSN:  1749-4613
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.fbr.2021.04.001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sarocladium oryzae is a filamentous fungus, commonly related to sheath rot, a disease untilrecently considered of low relevance but whose frequency has increased worldwide in rice cultivation. Few research groups have studied this microorganism, and consequently, the knowledge concerning biochemical and genetic factors that differentiate isolates within populations in terms of virulence (virulence factors/phytotoxin production) is limited. Some works have demonstrated that avirulent isolates of S. oryzae may act as biological control agents (BCAs), primarily due to their high potential for production of the secondary metabolite cerulenin, a potent antifungal. For these reasons, the goal of this paper is to review what is known about the virulence factors of S. oryzae, to highlight the main secondary metabolites produced by the fungus and their role in sheath rot development, and to try to establish a relationship between virulent, avirulent and potential BCA strains of S.oryzae
Palavras-Chave:  Beneficial metabolites; Sheath rot.
Thesagro:  Arroz; Controle Biológico; Doença de Planta; Oryza Sativa.
Thesaurus NAL:  Biological control; Phytotoxins; Rice; Sarocladium oryzae.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF36020 - 1UPCAP - DD20212021
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