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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBRESSIANI, J. A. Melhoramento genético: tecnologia para abastecer o mundo. Revista Opiniões, p. 8-10, abr./jun. 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M de A.; GONÇALVES, P. de S.; LANDELL, M. G. de A.; BRESSIANI, J. A. Estimates of genetic parameters and expected gains from selection of yield traits in sugarcane families. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 2, n. 4, p. 569-577, Dec. 2002.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBRESSIANI, J. A.; BURNQUIST, W. L.; FUZATTO, S. R.; BONATO, A. L.; GERALDI, I. O. Combining ability in eight selected clones of sugarcane (Saccharum sp). Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 2, n. 3, p. 411-416, Sept. 2002.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. de A.; LANDELL, M. G. de A.; GONÇALVES, P. de S.; BRESSIANI, J. A.; CAMPANA, M. P. Estimates of general and specific combining ability for yield components in a partial sugarcane diallel cross. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 2, n. 1, p. 107-112, Mar. 2002.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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5.Imagem marcado/desmarcadoBressiani, J.; MIRANDA, M. Z. de; Gutkoski, L. C.; Esteres, V.; Almeida, J. L. de; Gularte, M. A. Efeito da cultivar, granulometria e interação destas no conteúdo de arabinoxilanas de farinha integral. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 13., 2019, Passo Fundo. Ata e Resumos... Passo Fundo: Ed. do Autor, 2019. p. 532-536.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBRESSIANI, J.; ESTERES, V. P.; ORO, T.; MIRANDA, M. Z. de; GULARTE, M. A.; GUTKOSKI, L. C. Determinação de compostos fenólicos totais em farinhas de trigo de grão inteiro produzidas a partir de diferentes genótipos e tamanhos de partícula. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 26., 2018, Belém, PA. Anais... Belém, PA: CBCTA, 2018. Código do trabalho 3826. Código do trabalho 3826.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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7.Imagem marcado/desmarcadoBRESSIANI, J.; ESTERES, V. P.; ORO, T.; GUTKOSKI, L. C.; MIRANDA, M. Z. de; GULARTE, M. A. Propriedades de hidratação da farinha integral produzida a partir de genótipos de trigo brasileiro indicados para biscoito. In: SIMPÓSIO DE ALIMENTOS, 10., 2018, Passo Fundo. Refinarias de alimentos, indústrias sustentáveis [anais...]. Passo Fundo: Ed. UPF, 2018. 6 p.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMIRANDA, M. Z. de; JUNGES, T. A.; BRESSIANI, J.; ORO, T.; MONTEIRO, L. K.; TATSCH, P. O. Relação entre cor de farinha de trigo e cor do miolo do pão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 26., 2018, Belém, PA. Anais... Belém, PA: CBCTA, 2018. Código do trabalho 3530. Código do trabalho 3530.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBARBOSA, M. H. P.; RESENDE, M. D. V. de; BRESSIANI, J. A.; SILVEIRA, L. C. I. da; PETERNELLI, L. A. Selection of sugarcane families and parents by Reml/Blup. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 5, p. 443-450, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Florestas.

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10.Imagem marcado/desmarcadoBOSCHIERO, B. N.; CASTRO, S. G. Q. de; CRUZ, L. P. da; CARVALHO, J. L. N.; SILVA, S. R.; BRESSIANI, J. A.; KÖLLN, O. T. Biomass yield, nutrient removal, and chemical composition of energy cane genotypes in Southeast Brazil. Industrial Crops and Products, v. 191, 115993, Jan. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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11.Imagem marcado/desmarcadoBRESSIANI, J.; SANTETTI, G. S.; ORO, T.; ESTERES, V.; BIDUSKI, B.; MIRANDA, M. Z. de; GUTKOSKI, L. C.; ALMEIDA, J. L. de; GULARTE, M. A. Hydration properties and arabinoxylans content of whole wheat flour intended for cookie production as affected by particle size and Brazilian cultivars. LWT - Food Science and Technology, v. 150, 111918, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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12.Imagem marcado/desmarcadoBARBOSA, M. H. P.; RESENDE, M. D. V. de; PETERNELLI, L. A.; BRESSIANI, J. A.; SILVEIRA, L. C. I. da; SILVA, F. L. da; FIGUEIREDO, I. C. R. de. Use of REML/BLUP for the selection of sugarcane families specialized in biomass production. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 4, n. 2, p. 218-226, jun. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Florestas.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  19/01/2023
Data da última atualização:  20/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BOSCHIERO, B. N.; CASTRO, S. G. Q. de; CRUZ, L. P. da; CARVALHO, J. L. N.; SILVA, S. R.; BRESSIANI, J. A.; KÖLLN, O. T.
Afiliação:  BEATRIZ NASTARO BOSCHIERO, CENTRO NACIONAL DE PESQUISA EM ENERGIA E MATERIAIS; SÉRGIO GUSTAVO QUASSI DE CASTRO, AGROQUATRO-S EXPERIMENTAÇÃO AGRONÔMICA; LARISSA PRADO DA CRUZ, UNIVERSIDADE DE CAMPINAS; JOÃO LUIS NUNES CARVALHO, CENTRO NACIONAL DE PESQUISA EM ENERGIA E MATERIAIS; SERGIO RICARDO SILVA, CNPF; JOSÉ ANTONIO BRESSIANI, GRANBIO INVESTIMENTOS SA; ORIEL TIAGO KÖLLN, UNIVERSIDADE DO NORTE DO PARANÁ.
Título:  Biomass yield, nutrient removal, and chemical composition of energy cane genotypes in Southeast Brazil.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Industrial Crops and Products, v. 191, 115993, Jan. 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2022.115993
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sugarcane (Saccharum spp.) is the main feedstock for bioethanol production in Brazil. Recently, some breeding programs have focused on energy cane for the enhancement of bioenergy yield in mills operating in the production of second-generation ethanol (2 G-ethanol). However, information on yield, nutritional and chemical composition of energy cane genotypes is still insufficient. Therefore, the objective of this study was to evaluate the biomass production and the amount of nutrients removed by energy cane genotypes under Brazilian field conditions. Between 2016 and 2018, trials were carried out under field conditions in the state of São Paulo, Brazil, throughout the plant cane and first ratoon growing seasons. The experiment was set up in a randomized block design containing 26 energy cane genotypes and two commercial sugarcane varieties. Agronomic and industrial characteristics related to the aboveground biomass (fresh and dry), chemical (sucrose, fiber, Brix, total recoverable sugar, extractives, ashes, lignin, cellulose, and hemicellulose), and nutritional (macro- and micronutrients) composition were evaluated. Some energy cane genotypes presented higher dry biomass yield (?25%), fiber (?40%), ashes (?50%), lower sucrose, total recoverable sugar (?60% and 50%, respectively), and lower extractives in stalks (?50%) compared to sugarcane genotypes. The average nutrient requirement per unit of fresh biomass produced (in kg per megagram) for energy cane of two growing seasons... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cana-de-açúcar; Produção de fitomassa; Second-generation ethanol.
Thesagro:  Biomassa; Celulose.
Thesaurus NAL:  Biomass; Cellulose; Nutrients; Saccharum; Sucrose; Sugarcane.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58473 - 1UPCAP - DD
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