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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBUENO, M. E.; RUFATO, L.; GEBLER, L. Modelos matemáticos com distribuição espacial de dados do DA-Meter para determinação de colheita de maçã. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 25., 2017. Anais... Porto Seguro, BA: SBF:ISTH:SBFPO:ABH, poster 387, de 11 a 15 set. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBUENO, M. E. B.; RUFATO, L.; GEBLER, L. Técnicas de sensoriamento remoto na cultura da macieira. In: Congresso Brasileiro de Engenharia Agrícola, 44., 2015, São Paulo, SP. Anais...São Paulo, SP: CONBEA, 2015.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBUENO, M. E. B.; RUFATO, L.; GEBLER, L.; RUFATO, A. de R. Técnicas de Sensoriamento Remoto na Cultura da Macieira. In.:ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13., 2015. Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2015. p. 37.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMEYER, G. de A.; BUENO, M. E.; ABREU, J. T. de; RUFATO, A. de R. Ação do fitorregulador Trinexapac-Ethyl no crescimento de brotações de macieira. Jornal da Fruta, Lages, v. 20, n. 260, p. 14, out. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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5.Imagem marcado/desmarcadoRUFATO, A. de R.; MEYER, G. de A.; BUENO, M. E.; LUZ, A. R. Decreasing shoot length in "Fuji Suprema" apple trees with trinexapac-ethyl in Southern Brazil. Acta Horticulturae, Leuven, v. 1042, p. 319-324, 2014. Trabalho apresentado no XXI International Symposium on Plant Bioregulators in Fruit Production, 2014.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMEYER, G. de A.; TALAMINI, J.; BUENO, M. E.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A.; RUFATO, A. de R. Gradual release of growth regulators for a delay in budding and growth of 'Chardonnay' and 'Pinot Gris' in Southern Brazil. Acta Horticulturae, n. 1115, p. 237-241, 2016.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMEYER, G. de A.; BUENO, M. E.; VALDEBENITO-SANHUEZA, R. M.; RUFATO, A. de R.; RUFATO, L. Desfolha química em mudas de Fuji Suprema em viveiro comercial. Agapomi, Vacaria, n. 232, p. 10-11, set. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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8.Imagem marcado/desmarcadoBUENO, M. E. B.; MEYER, G. de A.; ABREU, J. T. de; RUFATO, L.; BIFFI, L. J. Mapeamento da variabilidade e análise espacial de atributos de qualidade físico-químicos dos frutos em pós-colheita, atributos de vigor da planta e produção na cultivar Maxi gala sobre o pomar comercial em vacaria/RS. Agapomi, Vacaria, n. 229, p. 10-11, jun. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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9.Imagem marcado/desmarcadoFEIJÓ, A. M.; BUENO, M. E. N.; CEOLIN, T.; LINCK, C. L.; SCHWARTZ, E.; LANGE, C.; MEINCKE, S. M. K.; HECK, R. M.; BARBIERI, R. L.; HEIDEN, G. Plantas medicinais utilizadas por idosos com diagnóstico de Diabetes mellitus no tratamento dos sintomas da doença. Revista Brasileira de Plantas Medicinais, Botucatu, v. 14, n. 1, p. 50-56, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  13/02/2017
Data da última atualização:  08/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MEYER, G. de A.; TALAMINI, J.; BUENO, M. E.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A.; RUFATO, A. de R.
Afiliação:  G. de A. Meyer, UDESC; J. Talamini, Agroveterinary Science Center (CAV); M. E. BUENO, Agroveterinary Acience Center (CAV); LEO RUFATO, UDESC; A. A. KRETZSCHMAR, agroveterinary Science Center (CAV); ANDREA DE ROSSI RUFATO, CNPUV.
Título:  Gradual release of growth regulators for a delay in budding and growth of 'Chardonnay' and 'Pinot Gris' in Southern Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n. 1115, p. 237-241, 2016.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2016.1115.35
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract The wine industry in southern Brazil is affected by late frosts that cause losses in earlier varieties such as ?Chardonnay? and ?Pinot Gris?. The aim of this study was to develop a new form of application of growth regulators to delay budding of 'Chardonnay' and 'Pinot Gris'. The experiment was conducted in a commercial vineyard in Vacaria, RS, (28°32'11? S and 50°50'04? W and 972 m). The branches were pre-pruned with four buds, for the application of the products. The treatments were applied to the winter bud with concentrations (mg L- 1): naphthaleneacetic acid (NAA) 500, 1000, 1500, 2000 (sprayed) and abscisic acid sprayed 500, in paste form Splat®: 1 g applied the paste containing NAA: 500, 1000, 1500, 2000, Prohexadione calcium 75, 125, 250, 500, Trinexapac-ethyl: 200, 300, 400, 600 and untreated control. The stage of budswell and green tip was evaluated at 7 and 14 days after application. 'Pinot Gris' at 7 days delayed its phenology 14-25% in all doses of NAA with a decreasing linear trend. For application in paste form Splat® (Specialized Pheromone & Lure Application Technology) we observed different behavior for growth regulators applied at late phenological stages in different concentrations. NAA (500 and 1000), Prohexadione-calcium (125 and 500) and Trinexapac-ethyl (200 and 300) in doses mg L- 1 can be applied with Splat® to delay budding of ?Chardonnay? and ?Pinot Gris? and reduce the risks of damage in the budding by late frosts up to 7 and 10.5 days, r... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Chardonnay; Gibberellin synthesis inhibitor; Pinot Gris; Sul do Brasil; Vitis sp.
Thesagro:  Vinho; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV17131 - 1UPCAA - DD
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