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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  10/05/2002
Data da última atualização:  10/05/2002
Autoria:  VALLE, R. R.; ALMEIDA, A.-A. F. de.
Título:  Paclobutrazol Effects on Cacao Seedlings.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.24, n.9, p. 1149-1152, set. 1989.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effects of paclobutrazol (2RS, 3RS) - 1-(4-Chlorophenyl) - 4,4-dimethyl-2-(IH, 2, 4-triazol- 1 -yl)-pentan-3-ol), ICI PP333 on the morphological characteristics of cacao (Theobro~ cacao L.) seedlings were evaluated under greenhouse conditions. The experimental desigri was a complete randornized design with five treatments and 10 replícations. Applications of 5, 15, 45, and 90 pprn of PP333 were made directly to the soil in which 5-months old 'Catongo' cacao seccilings were grown in 5,0 kg poliethylene bags. Plant height was the parameter more affected by the action of PP333. The height reduction by the highest rates was 32% with respect to control plants. The 15 pprn application reduced beight by 17% and the 5 ppm did not statistically dif`fer from the control. With the exception of the 90 ppm treatment which significantly reduced stem diameter, the other treatrnents were not statistically different from the control. Individual leaf area, in the two higher doses, was significantly lower than the control, 0, 5, and 15 ppm treatments, by approximately 28%. Total dry weight of plants at the highest rate of PP333 were 2 1 % lower than the control seedlings. Root, stern, and leaf dry wcight for the 90 ppm seedlings were 32, 17 and 22% lower than control plarits, respectively. The highest dose changed the partitioning of photosynthates, decreasing the root/shoot ratio which was significantly lower.
Palavras-Chave:  partitioning.
Thesagro:  Theobroma Cacao.
Thesaurus Nal:  growth regulators.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE22253 - 1UMTAP - --63072081P474
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  26/09/2007
Data da última atualização:  11/03/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  VIANA, J. S.; BRUNO, R. de L. A.; OLIVEIRA, A. P. de; MENDONÇA, J. L. de; BRAGA JÚNIOR, J. M.; LIMA, C. R. de.
Afiliação:  José Lindorico Mendonça, Embrapa Hortaliças; Jeadson Silva Viana, Universidade Federal da Paraíba; Riselane de Lucena Alcântara Bruno, Universidade Federal da Paraíba; Ademar Pereira de Oliveira, Universidade Federal da Paraíba; Joel Martins Braga Júnior.
Título:  Qualidade nutritiva de cultivares de soja-Verde Inoculadas e em consórcio com milho.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 25, n. 1, ago. 2007.
Páginas:  S 56
Idioma:  Português
Notas:  Suplemento. Trabalho apresentado no 47. Congresso Brasileiro de Olericultura, 4. Simpósio Brasileiro sobre Cucurbitáceas, 2007. Porto Seguro. Resumo 296.
Palavras-Chave:  Competição de cultivares; Qualidade nutricional; Sementes verdes; Soja verde.
Thesagro:  Comercialização; Fibra Bruta; Glycine Max; Inoculante; Milho; Sistema de Cultivo; Zea Mays.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH32875 - 1UPCPL - --635.05
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