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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  01/04/2022
Data da última atualização:  13/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, H. S.; SOUZA, T. L. P. O. de; FARIA, L. C. de; AGUIAR, M. S. de; COSTA, J. G. C. da; CABRERA DIAZ, J. L.; MAGALDI, M. C. de S.; SOUZA, N. P. de; KNUPP, A. M.; CARVALHO, H. W. L. de; COSTA, A. F. da; MELO, C. L. P. de; ALMEIDA, V. M. de; MELO, L. C.
Afiliação:  HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; THIAGO LIVIO PESSOA OLIV DE SOUZA, CNPAF; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; MARCELO SFEIR DE AGUIAR, CNPAF; JOAQUIM GERALDO CAPRIO DA COSTA, CNPAF; JOSE LUIS CABRERA DIAZ, CNPAF; MARIANA CRUZICK DE S MAGALDI, CNPAF; NILDA PESSOA DE SOUZA, CNPAF; ADRIANO MOREIRA KNUPP, CNPAF; HELIO WILSON LEMOS DE CARVALHO, CPATC; ANTONIO FELIX DA COSTA, IPA; CARLOS LASARO PEREIRA DE MELO, CNPSO; VALTER MARTINS DE ALMEIDA, EMPAER-MT; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF.
Título:  BRS FC409: common bean cultivar with high nutritional value and fusarium and curtobacterium wil resistance.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Functional Plant Breeding Journal, v. 4, n. 1, p. 101-107, Jan./June 2022.
ISSN:  2595-9433
DOI:  http://dx.doi.org/10.35418/2526-4117/v4n1a10
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The common bean cultivar BRS FC409 has high-quality seeds of the commercial group carioca and increased iron, zinc and protein contents. It produces mean yields of 2,048 kg ha-1, can potentially reach 3,755 kg ha-1 and is resistant to fusarium wilt, curtobacterium wilt, anthracnose, common bacterial blight and angular leaf spot.
Palavras-Chave:  Common bacterial blight.
Thesagro:  Antracnose; Feijão; Fusarium; Melhoramento Genético Vegetal; Phaseolus Vulgaris; Variedade Resistente.
Thesaurus Nal:  Anthracnose; Beans; Biofortification; Curtobacterium; Leaf spot.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/233199/1/fpbj-2022-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF36419 - 1UPCAP - DD20222022
CNPSO40532 - 1UPCAP - DD
CPATC26047 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  02/09/2013
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  SOUSA, A. M. F.; ESCÓCIO, V. A.; PACHECO, E. B. A. V.; VISCONTE, L. L. Y.; CAVALCANTE, A. P.; SOARES, A. G.; FREIRE JUNIOR, M.; MOTTA, L. C. C.; BRITO, G. F. C.
Afiliação:  ANA MARIA F. SOUSA, UFRJ; VIVIANE A. ESCÓCIO, UFRJ; ELEN B. A. V. PACHECO, UFRJ; LEILA L. Y. VISCONTE, UFRJ; ANDRÉ P. CAVALCANTE, UFRJ; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; MURILLO FREIRE JUNIOR, CTAA; LUIZ C. C. MOTTA, INT; GIL F. C. BRITO, INTE.
Título:  Design of experimental design as a tool for the processing and characterization of HDPE composites with sponge-gourds (Luffa-Cylindrica) agrofiber residue.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Journal of Sustainable Development, Toronto, v. 6, n. 4, p. 106-117, Apr. 2013.
DOI:  10.5539/jsd.v6n4p106
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sponge-gourd (Luffa-Cylindrica) agrofiber residue (LC)-HDPE composites were manufactured by extrusion and injection moulding. The effects of fiber content, fiber size, screw speed and barrel zones temperatures on tensile strength at yield (TS) point, modulus of elasticity (MOE), flexure stress (FS) and Izod pendulum impact resistance were evaluated by using a design of experiments (DOE)-24 Factorial with centerpoint. Furthermore, a model was also determined for each response variable as well as to generate foreknowledge for additional combinations of the experimental factors. The design analysis showed that the LC-fiber content is the most important experimental factor, since it significantly affected three out of the four mechanical properties studied, specifically MOE, FS and Izod Impact resistance. The second most important parameter is the LC-fiber size. Additionally, the design analysis showed that screw speed and temperature of barrel zones did not present any influence on the properties investigated. Finally, the models were validated by comparing the results from additional experimental runs with the predicted values obtained from the respective model.
Palavras-Chave:  Compósitos; HDPE; Projeto experimental; Resíduo de agrofibra.
Thesagro:  Bucha.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/88870/1/2013-058.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11872 - 1UPCAP - PP2013/0582013.00058
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