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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
06/03/2020 |
Data da última atualização: |
06/03/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MATOSO E. C.; AVANCINI, A. B.; REIS, V. M.; SILVA, S. D. dos A. e. |
Afiliação: |
ESTER SCHIAVON MATOSO; ANITA RIBAS AVANCINI; VERONICA MASSENA REIS; SERGIO DELMAR DOS ANJOS E SILVA, CPACT. |
Título: |
Maturação e produtividade de cana-de-açúcar com o uso de bactérias diazotróficas. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMANA INTEGRADA UFPEL, 5.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 21., 2019, Pelotas. [Anais]. Online. 4 p. ENPOS. Eventos simultâneos: SEMANA INTEGRADA UFPEL, 5.; CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 28., 2019, Pelotas. [Anais]. 4 p. ENPO |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Cana-de-açúcar. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211597/1/Sergio-dos-Anjos-ENPOS-2019-Cana-bacterias-1.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Alimentos e Territórios. Para informações adicionais entre em contato com mara.petrocchi@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Alimentos e Territórios. |
Data corrente: |
17/11/2023 |
Data da última atualização: |
17/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
OIRAM FILHO, F.; MITRI, M. P.; ZOCOLO, G. J.; CANUTO, K. M.; BRITO, E. S. de. |
Afiliação: |
FRANCISCO OIRAM FILHO, Federal University of Ceará; MORGANA PEREIRA MITRI, Federal University of Ceará; GUILHERME JULIAO ZOCOLO, CNPAT; KIRLEY MARQUES CANUTO, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNAT. |
Título: |
Validation of a method for anacardic acid quantification in cashew peduncles via high-performance liquid chromatography coupled to a diode-array detector. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Foods, v. 12, n. 2759, 2023. |
Páginas: |
13 p. |
DOI: |
10.3390/foods12142759 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The cashew peduncle has a high nutritional value and contains a wide variety of phenolic compounds. Among these, anacardic acids (AnAc) are biologically active components; however, they influence the cashew juice flavor and, consequently, its acceptance. This study validates a high-performance liquid chromatography method for quantifying the AnAc present in cashew peduncles, using a C18 reverse-phase column and a diode-array detector. The calibration curve obtained showed satisfactory precision for intraday (CV = 0.20%) and interday (CV = 0.29%) quantification, linearity (y = 2333.5x + 2956.2; r2 = 0.9979), repeatability with respect to retention time (CV = 0.45%) and area (CV = 0.30%), and selectivity, and possessed detection and quantification limits of 0.18 and 0.85 µg·mL?1, respectively. Different cashew clones containing AnAc were extracted and analyzed using the proposed method. A recovery of >90% was achieved using two sequential extractions. The total AnAc content ranged from 128.35 to 217.00 mg·100 g?1 in peduncle samples obtained from five different cashew clones. |
Palavras-Chave: |
Anacardic acid; HPLC; Validation. |
Thesagro: |
Anacardium Occidentale. |
Thesaurus NAL: |
Liquid chromatography. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT) |
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