Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  06/03/2020
Data da última atualização:  06/03/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MATOSO E. C.; AVANCINI, A. B.; REIS, V. M.; SILVA, S. D. dos A. e.
Afiliação:  ESTER SCHIAVON MATOSO; ANITA RIBAS AVANCINI; VERONICA MASSENA REIS; SERGIO DELMAR DOS ANJOS E SILVA, CPACT.
Título:  Maturação e produtividade de cana-de-açúcar com o uso de bactérias diazotróficas.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: SEMANA INTEGRADA UFPEL, 5.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 21., 2019, Pelotas. [Anais]. Online. 4 p. ENPOS. Eventos simultâneos: SEMANA INTEGRADA UFPEL, 5.; CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 28., 2019, Pelotas. [Anais]. 4 p. ENPO
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cana-de-açúcar.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211597/1/Sergio-dos-Anjos-ENPOS-2019-Cana-bacterias-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT21565 - 1UPCAA - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Alimentos e Territórios. Para informações adicionais entre em contato com mara.petrocchi@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Alimentos e Territórios.
Data corrente:  17/11/2023
Data da última atualização:  17/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  OIRAM FILHO, F.; MITRI, M. P.; ZOCOLO, G. J.; CANUTO, K. M.; BRITO, E. S. de.
Afiliação:  FRANCISCO OIRAM FILHO, Federal University of Ceará; MORGANA PEREIRA MITRI, Federal University of Ceará; GUILHERME JULIAO ZOCOLO, CNPAT; KIRLEY MARQUES CANUTO, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNAT.
Título:  Validation of a method for anacardic acid quantification in cashew peduncles via high-performance liquid chromatography coupled to a diode-array detector.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Foods, v. 12, n. 2759, 2023.
Páginas:  13 p.
DOI:  10.3390/foods12142759
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The cashew peduncle has a high nutritional value and contains a wide variety of phenolic compounds. Among these, anacardic acids (AnAc) are biologically active components; however, they influence the cashew juice flavor and, consequently, its acceptance. This study validates a high-performance liquid chromatography method for quantifying the AnAc present in cashew peduncles, using a C18 reverse-phase column and a diode-array detector. The calibration curve obtained showed satisfactory precision for intraday (CV = 0.20%) and interday (CV = 0.29%) quantification, linearity (y = 2333.5x + 2956.2; r2 = 0.9979), repeatability with respect to retention time (CV = 0.45%) and area (CV = 0.30%), and selectivity, and possessed detection and quantification limits of 0.18 and 0.85 µg·mL?1, respectively. Different cashew clones containing AnAc were extracted and analyzed using the proposed method. A recovery of >90% was achieved using two sequential extractions. The total AnAc content ranged from 128.35 to 217.00 mg·100 g?1 in peduncle samples obtained from five different cashew clones.
Palavras-Chave:  Anacardic acid; HPLC; Validation.
Thesagro:  Anacardium Occidentale.
Thesaurus NAL:  Liquid chromatography.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNAT54 - 1UPCAP - DDOIR
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional