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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
22/11/2022 |
Data da última atualização: |
22/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MENDES, T. D.; PACHECO, T. F.; BRAGA, S. C.; NAKAI, D. K.; MIDORIKAWA, G. E. O.; GONCALVES, S. B.; SALUM, T. F. C.; FAVARO, L. C. de L.; DAMASO, M. C. T. |
Afiliação: |
THAIS DEMARCHI MENDES, CNPAE; THALYTA FRAGA PACHECO, CNPAE; SAMIRA C. BRAGA; DIOGO KEIJI NAKAI, CNPAE; GLÁUCIA E. O. MIDORIKAWA; SILVIA BELEM GONCALVES, CNPAE; THAIS FABIANA CHAN SALUM, CNPAE; LEIA CECILIA DE LIMA FAVARO, CNPAE; MONICA CARAMEZ TRICHES DAMASO, CNPAE. |
Título: |
Selection of fungal strains for the bioconversion of biodiesel crude glycerol into citric acid. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BIOPROCESSOS, 23.; SIMPÓSIO DE HIDRÓLISE ENZIMÁTICA DE BIOMASSAS, 14,; SEMINÁRIO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA ENZIMÁTICA, 14., 2022, Búzios. São Paulo: Associação Brasileira de Engenharia Química, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
23º SINAFERM; 14º SHEB; 14º ENZITEC. |
Conteúdo: |
Citric acid (CA) is one of the most valuable organic acids in the market as it can be used in diverse biotechnological applications, such as in the food industry, as flavoring agent and as food preservative, besides cosmetics, pharmaceuticals, and cleaning sectors. This acid can be produced by a biotechnological route and the most common producing microorganisms are filamentous fungi and yeasts (Amato, Becci and Beolchini, 2020). Considering that the Brazilian biodiesel production in 2021 was 6.76 million m3, and that 10 kg of crude glycerol are generated for each 100 kg of biodiesel produced, a large amount of that byproduct is available in the market. Then, the objective of this work was to screen filamentous fungi capable of producing citric acid from biodiesel crude glycerol (BCG) on submerged fermentation. |
Thesagro: |
Ácido Cítrico; Ácido Orgânico. |
Thesaurus Nal: |
Cleaning; Cosmetics; Food preservatives; Pharmaceutical industry. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148589/1/Selection-of-fungal-strains-for-the-bioconversion.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
14/05/1997 |
Data da última atualização: |
14/05/1997 |
Autoria: |
MORAES, E. A. de; RAMOS, A. K. B.; LEITE, G. G.; BRANCIO, P. A. |
Título: |
Influencia da queima anual programada sobre a frequencia de especies do estrato graminoso. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
In: EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados (Planaltina, DF). Relatorio Tecnico Anual do Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados 1991 a 1995. Planaltina, 1997. |
Páginas: |
p.230-231. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Estrato vegetal. |
Thesagro: |
Cerrado; Queimada. |
Thesaurus NAL: |
burning; plant strata. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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