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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  06/08/1998
Data da última atualização:  06/08/1998
Autoria:  ROCHA, M. A. G.; BARBOSA, I. R.; OLIVEIRA, M. C. M.; EMILIANI, L.; VALERIO, J. R.
Afiliação:  CNPq. Bolsista.
Título:  Avaliacao de hibridos do genero Brachiaria (Griseb) quanto a resistencia a cigarrinha Deois flavopicta (Stal) (Homoptera, Cercopidae).
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE PESQUISA E INICIACAO CIENTIFICA DA UNIDERP, 1., 1998, Campo Grande. Anais... Campo Grande: UNIDERP, 1998.
Páginas:  p.97.
Idioma:  Português
Notas:  CNPGC.
Palavras-Chave:  Resistance; Spittlebugs.
Thesagro:  Brachiaria; Cigarrinha; Deois Flavopicta; Pastagem; Resistência.
Thesaurus Nal:  Cercopidae; pastures.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC5208 - 1UPCPL - --500E56a1998.00041
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  27/12/2011
Data da última atualização:  11/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  SILVA, T. A. S. e; KNOB, A.; TREMACOLDI, C. R.; BROCHETTO-BRAGA, M. R.; CARMONA, E. C.
Afiliação:  TALITA A. SAMPAIO E SILVA, UFSCAR; ADRIANA KNOB, UNICENTRO; CELIA REGINA TREMACOLDI, CPATU; MARCIA R. BROCHETTO-BRAGA, UNESP; ELEONORA CANO CARMONA, UNESP.
Título:  Purification and some properties of an extracellular acid protease from Aspergillus clavatus.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  World Journal of Microbiology and Biotechnology, v. 27, n. 11, p. 2491-2497, Nov. 2011.
DOI:  10.1007/s11274-011-0717-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Acid proteases represent an important group of enzymes, widely used in food, beverage and pharmaceutical industries. For most of these applications the enzymatic preparation must be at least partially purified and free of substances that could change the characteristics of the product or the process. Fungal proteases have replaced other sources because they are easily obtained mainly from Mucor, Rhizopus, Penicillium and Aspergillus species. A strain of Aspergillus clavatus was selected by producing high level of acid protease activity. An extracellular aspartatic protease from this strain was purified 37.2 times with 37% recovery using (NH4)2SO4 fractionation and ion-exchange chromatography. The enzyme was found to be monomeric having a molecular mass of 30.4 kDa. The purified enzyme is an acid protease with optimum pH of 5.5 and temperature for optimum activity of 50 °C. Its high pH stability was verified in the range of 3.5?6.5. The acid protease was strongly inhibited by Hg+2 and partially inhibited by Cu+2, Zn+2 and Mn+2. The enzyme was sensitive to denaturing agent SDS and activated by thiol-containing reducing agent dithiotreitol (DTT). The protease activity was not influenced by iodoacetic acid, E-64 and PMSF, while it was lightly actived by EDTA and totally inhibited by pepstatin, with a Ki of 7.8 μM, indicating that is an aspartic protease. A. clavatus acid protease presents interesting characteristics for biotechnological process, such as cheese and flavor ma... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Acid protease; Propriedades bioquímicas; Purificação de enzimas.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU45442 - 1UPCAP - DD
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