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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
14/05/2010 |
Data da última atualização: |
19/10/2010 |
Autoria: |
JABER, K.; HAUBRUGE, E. |
Afiliação: |
KARIMI JABER, GxABT/ULg, Shahed University; ÉRIC HAUBRUGE, GxABT/ULg. |
Título: |
Development of entomotoxic molecules as control agents: illustration of some protein potential uses and limits of lectins (Review). |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Biotechnologie, Agronomie Société et Environnement, Gembloux, v. 14, n. 1, p. 225-241, 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
The full text of this article is available on - le texte intégral de cet article est disponible sur: http://www.presseagro.be/base/text/v14n1/225.pdf & http://popups.ulg.ac.be/Base. |
Conteúdo: |
Worldwide use of pesticide has dramatically increased during the last two decades, which are known to cause a lot of problems to both environment and human health. Due to the harmful effects of insecticide on environment, human health, non target organism, water pollution and increasing insect resistance, recent efforts have been made are to reduce broad spectrum of toxicant added to the environment. It is necessary to balance agricultural needs with environmental and health issues when using insecticides. Currently, the use of entomotoxic proteins has been increased because of the growing need to obtain better food quality and to protect the environment. Bt toxins derived from bacteria, Bacillus thuringiensis (Bt) the main commercial genetically modified organism (GMO), or entomotoxic product were successfully used against a range of insect orders such as Lepidoptera, Coleoptera and Diptera. In recent years, several investigations were focused on other entomotoxic potential, including products based on some defense proteins present in plants. Among them some classes of proteins such as digestive enzyme inhibitors and lectins showed greater potential for exploitation in transgenic-based pest control strategies. Currently, some lectins from plant and fungal origin were successfully used against a wide range of important insect pests. |
Palavras-Chave: |
Amylase inhibitors; Entomotoxic molecules; Inibidores de amilase; Inibidores de proteases; Interações planta-inseto; Lecitinas; Plant-insect interactions; Proteases inhibitors; Proteínas inativadoras de ribossomo; Ribosome-inactivating proteins. |
Thesaurus Nal: |
Lectins. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Registros recuperados : 22 | |
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8. | | WEBER, A.; BRACKMANN, A.; ANASE, R. de O.; BOTH, V.; PAVANELLO, E. P. 'Royal Gala' apple quality stored under ultralow oxygen concentration and low temperature conditions. Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 12, p. 1597-1602, dez. 2011 Título em português: Qualidade de maçã 'Royal Gala' armazenada em condições de concentração ultrabaixa de oxigênio e baixa temperatura.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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9. | | SAUTTER, C. K.; STORCK, L.; RIZZATTI, M. R.; MALLMANN, C. A.; BRACKMANN, A. Síntese de trans-resveratrol e controle de podridão em maçãs com uso de elicitores em pós-colheita. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 9, p. 1097-1103, set. 2008. Título em inglês: Synthesis of trans-resveratrol and rotting control in apples with use of elicitors in post-harvest.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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12. | | HENDGES, M. V.; STEFFENS, C. A.; AMARANTE, C. V. T. do; ANTONIOLLI, L. R.; BRACKMANN, A. Interação 1-MCP e dano mecânico na qualidade de maçãs ?Royal Gala? armazenadas. Agrárias, Recife, v. 10, n. 2, p. 218-223, 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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19. | | SETE, P. B.; CIOTTA, M. N.; NAVA, G.; STEFANELLO, L. de O.; BRACKMANN, A.; BERGHETTI, M. R. P.; CADONÁ, E. A.; BRUNETTO, G. Potassium fertilization effects on quality, economics, and yield in a pear orchard. Agronomy Journal, v.112, n. 4, p. 3065-3075, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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