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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
01/12/2020 |
Data da última atualização: |
11/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SEGANFREDO, G. C.; PICCOLI, J. H.; NUNES, E. de O.; MIRANDA, C. R. de; PERIPOLLI, V.; MILLEZI, A. F. |
Afiliação: |
GIAN CARLO SEGANFREDO, IFC/Concórdia; JOSÉ HENRIQUE PICCOLI, EPAGRI; ESTELA DE OLIVEIRA NUNES, CNPSA; CLAUDIO ROCHA DE MIRANDA, CNPSA; VANESSA PERIPOLLI, IFC/Araquari; ALESSANDRA FARIAS MILLEZI, IFC/Concórdia. |
Título: |
Avaliação microbiológica de enterobactérias e salmonella sp. do dejeto suíno recém armazenado em esterqueiras. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14., 2020, Concórdia. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves: UNC, 2020. p. 54-55. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Enterobactérias; Sustentabilidade. |
Thesagro: |
Criação; Dejeto; Desenvolvimento Sustentável; Esterqueira; Meio Ambiente; Salmonella; Suíno. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218535/1/final9603.pdf
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Marc: |
LEADER 00889nam a2200265 a 4500 001 2127402 005 2020-12-11 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSEGANFREDO, G. C. 245 $aAvaliação microbiológica de enterobactérias e salmonella sp. do dejeto suíno recém armazenado em esterqueiras.$h[electronic resource] 260 $aIn: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14., 2020, Concórdia. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves: UNC, 2020. p. 54-55.$c2020 650 $aCriação 650 $aDejeto 650 $aDesenvolvimento Sustentável 650 $aEsterqueira 650 $aMeio Ambiente 650 $aSalmonella 650 $aSuíno 653 $aEnterobactérias 653 $aSustentabilidade 700 1 $aPICCOLI, J. H. 700 1 $aNUNES, E. de O. 700 1 $aMIRANDA, C. R. de 700 1 $aPERIPOLLI, V. 700 1 $aMILLEZI, A. F.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
27/09/2012 |
Data da última atualização: |
24/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
BOTREL, N.; RESENDE, F. V.; LEITE, B. S. F.; NASSUR, R. C. M. R.; VILAS BOAS, E. V. B. |
Afiliação: |
NEIDE BOTREL, CNPH; FRANCISCO VILELA RESENDE, CNPH; BIANCA SAVIA FERREIRA LEITE, CNPH. |
Título: |
Quality of italian tomato fruit from organic and conventional production systems and stored at two temperatures. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, The Hague, n. 934, p. 1183-1188, 2012. |
DOI: |
10.17660/ActaHortic.2012.934.159 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The quality attributes of Italian tomato fruit produced in organic and conven-tional systems, and packed and stored at room temperature (24±2.0°C and 32±2% RH) or cool conditions (12±1°C and 73±1% RH) for 20 days were determined. Color, firmness, titratable acidity, total soluble solids, vitamin C, lycopene, ? carotene, total phenolics and total antioxidant activity were evaluated. Concentrations of lycopene, ? carotene, vitamin C, acidity, phenolics and antioxidant activity were influenced by the cropping system, and time and temperature of storage. Fruit produced organically had higher concentrations of vitamin C throughout storage as well as higher soluble solids at 0, 10 and 20 days, and higher antioxidant activity at 0, 5 and 10 days than conventional fruit regardless of storage temperature. Fruit from the conventional cropping system had higher acidity than organically produced fruit at 5 and 15 days of room and cool storage. At 10, 15 and 20 days, there were no differences in lycopene concentrations of tomatoes between cropping systems. |
Palavras-Chave: |
Cultivo convencional; Cultivo orgânico; Solanum lycopersicon. |
Thesagro: |
Armazenamento; Lycopersicon Esculentum; Qualidade; Temperatura; Tomate. |
Thesaurus NAL: |
Postharvest systems. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01960naa a2200289 a 4500 001 1934727 005 2018-05-24 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.17660/ActaHortic.2012.934.159$2DOI 100 1 $aBOTREL, N. 245 $aQuality of italian tomato fruit from organic and conventional production systems and stored at two temperatures.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe quality attributes of Italian tomato fruit produced in organic and conven-tional systems, and packed and stored at room temperature (24±2.0°C and 32±2% RH) or cool conditions (12±1°C and 73±1% RH) for 20 days were determined. Color, firmness, titratable acidity, total soluble solids, vitamin C, lycopene, ? carotene, total phenolics and total antioxidant activity were evaluated. Concentrations of lycopene, ? carotene, vitamin C, acidity, phenolics and antioxidant activity were influenced by the cropping system, and time and temperature of storage. Fruit produced organically had higher concentrations of vitamin C throughout storage as well as higher soluble solids at 0, 10 and 20 days, and higher antioxidant activity at 0, 5 and 10 days than conventional fruit regardless of storage temperature. Fruit from the conventional cropping system had higher acidity than organically produced fruit at 5 and 15 days of room and cool storage. At 10, 15 and 20 days, there were no differences in lycopene concentrations of tomatoes between cropping systems. 650 $aPostharvest systems 650 $aArmazenamento 650 $aLycopersicon Esculentum 650 $aQualidade 650 $aTemperatura 650 $aTomate 653 $aCultivo convencional 653 $aCultivo orgânico 653 $aSolanum lycopersicon 700 1 $aRESENDE, F. V. 700 1 $aLEITE, B. S. F. 700 1 $aNASSUR, R. C. M. R. 700 1 $aVILAS BOAS, E. V. B. 773 $tActa Horticulturae, The Hague$gn. 934, p. 1183-1188, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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